Thursday, November 10, 2011

Fakta Mengenai Bill Gates


jom kita tengok fakta mengenai Bill Gates,manusia yang terkaya di alam semesta..ye ker..???
  1. Bill Gates menghasilkan US$250 setiap detik bersaman US$20 juta sehari dan US$7.8 billion setahun (korang darablah dengan 3 kalau untuk duit Malaysia yer..)
  2. Jika Bill Gates menjatuhkan US$1000,dia tidak perlu bersusah payah mengutipnya balik sebab dalam masa 4 saat untuk mengambil,dia sudah memperolehi pendapatan dalam jumlah yang sama..
  3. Hutang nasional Amerika adalah sekitar US$5.62 trilion,jika Bill Gates yang membayar sendiri hutang itu ianya akan mengambil masa kurang dari 10 tahun
  4. Bill Gates dapat menyumbangkan US$15 kepada semua orang didunia tetapi tetap dapat menyimpan US$5 juta untuk wang sakunya
  5. Micheal Jordan adalah atlit yang di bayar paling mahal di Amerika,jika dia tidak makan dan minum dan menyimpan pendapatannya dalam setahun yang berjumlah US$30 juta,dia tetap perlu menunggu sehingga 277 tahun untuk menjadi sekaya Bill Gates
  6. Jika Bill Gates adalah sebuah negara dia akan menjadi negara ke 37 yang terkaya di dunia
  7. Jika semua wang Bill Gates ditukarkan ke dalam pecahan US$1,kita dapat menyusunnya menjadi jalan dari bumi ke bulan dengan 14x ulang alik,tapi jalan itu harus di buat 1400 tahun tanpa henti dan menggunakan 713 buah pesawat boeing 747 untuk mengangkut semua wang itu.
  8. Pada umur 40 tahun dan jika kita menganggap dia boleh hidup 35 tahun lagi,maka dia harus membelanjakan US$6.78 juta sehari untuk menghabiskan semua wangnya sebelum dia meninggal dunia..
  9. Tapi jika pengguna Microsoft Window menuntut US$1 jika setiap kali komputer tergendala (hang),Bill Gates akan segera muflis dalam masa 3 tahun...

**kalau dia derma US$ 1 juta dekat bui kan best..hihihi..leh beli macam2 oooo..

14 comments:

::NureeN:: said...

:)...
x mampu berkata2 lagi...
kita cukup kaya ngan budi bahasa ;)

Munnafendy said...

ni mmg kaya terlebih2 dh ni...

nurul nadia nasir said...

mak aii punyaa kayaaa

abghani said...

mr.bil gate pinjam atau bagi aku duit 5 juta bleh tk?

Azhafizah[フィザ] said...

kaya betul =_=

Cik Rose Cute said...

Memang kayo...kalau derma kat cik rose sikit kan best hihihi

shida'R said...

kalau dia derma sis bui 1juta..sis derma kat shida pula 1juta hehee :P

suha said...

kalaulah kaya macam dia. :)

IntaNBerliaN said...

tu dia..... kayanya lah dia

AmirFX said...

Gila kaya pakcik tok... Munnya berak semenet dah nelan puluh ribu..

Fathiah Hamim said...

pergh. kalo betul la dia sedekat 15 juta tuhh.

6.78 juta? boleh belanja semua orang pi haji. hehe

sha my heart said...

kayanya.. dia buat apa ya dgn duit tu? apa gaya hidupnya?

sesuka haty said...

kaye nye..bak ckit..nk ble TAB ehhehe

sesuka haty said...

kaye nye..bak ckit..nk ble TAB ehhehe