Tuesday, November 1, 2011

Blogger Intan Berlian Tag Bui

hari tu AMIRFX tag bui soh jawab 11 soklan
tapi sebab masa Amir tag tu bui tengah demam

jadik tag tinggal tag lah yer..hehe
lagipun tengah demam,idea memang takder..
umpama henpon habis bateri..hihi
p/s buat Amir :
boh ktk kecik ati indah kmk x molah nak d tag ktk ya k
lak kmk merik cekelet pakey ganti,maok x..haha
(ha udah,keluar kakar sarawak..
mesti dak sinun terkapak2 carik apa maksud..hihi)
ok,sebab hari ni bui dah kembali sihat
ooo..yeah..semangat pun membara2 nak jawab soklan ni

terus kepada tajuk entry
lets cekidaut..aih!!!hahaha

untuk segmen kali ni bui kena tag oleh

dan inilah sederetan soklan yang bui kena jawab
huhu..berpeluh jugak fikirkan jawapan..

tapi..tapi..tapi..
sebelum jawab wajib postkan syarat2 ni dulu
(spiking london u..)
  • Each person must post 11 things about themselves in their jurnal
  • Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tags back
  • No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people
syarat pertama tu kan kena bagitau 11 perkara pasal diri sendiri..
ok,jom kenali 11 perkara tentang bui
(bui bagitau masa ni jer tau,rugi kalau tak baca..hahaha)
  1. tak suka rumah berselerak..serabut otak..
  2. bui lahir dalam bulan november..ce teka berapa haribulan dan berapa umur (siapa betul bui bagi cekelet..)
  3. sudah kahwin selama 11 tahun
  4. ada anak dua orang (lepas 5 tahun kawen,baru ada anak..rezeki lambat..)
  5. bekerja sebagai PPM di sebuah sekolah (cari sendiri apa PPM..hihi)
  6. pernah kerja kilang hampir 11 tahun
  7. ada 2 buah henpon (Nokia+Samsung)
  8. pakai kereta Ferrari (berangan)..Kenari Oto jer
  9. bui anak sulung dari 8 orang adik beradik
  10. hubby bui orang Melanau
  11. kalau driving..pakai kaki ayam..hehehe
ok..sekarang part menjawab soklan dari Blogger Intan Berlian pulak
jom cekidaut..

Apa masakan pertama yang u all masak selepas kahwin untuk hubby u all?
tak ingat..rasa2 nya lepas kawen mak yang masak..hihi

Apa makanan yang u all masak yang menjadi kegemaran hubby u all.. (bagi resepi sekali yer.. sebab saya pun nak try buat jugak...hahhahaaha)
semua hubby suka..walaupun kurang sedap..*_*

Bagi 5 perangai u all yang buat hubby u all tertawan & kawan2 u all happy dengan perangai u all tu..
serius tak tau nak jawab sebab ada sikap yg hubby suka,kawan2 pulak tak suka..

Lepas kahwin, u all duduk dengan family or mentua or berdua je dengan hubby
2 tahun duduk dengan family bui..lepas tu pindah..lebih privacy

Detik2 perkenalan u all & hubby
masa kerja dekat kilang yang sama..dia tekel bui dulu..tapi bui pergi bercinta dengan orang lain..bila bui dengan orang tu tak serasi..bui tekel hubby bui balik then kita tunang dan kawen..hehehe

Siapa yang bagi nama untuk anak2 u all
bui dan hubby sendiri..carik kat internet dan buku2 nama2 anak dalam islam

Ke manakah destinasi yang u all nak sangat pergi honeymoon lagi sekali
of kos..SWITZERLAND

Antara u all & hubby siapa yang lebih romantik
mestilah bui..

Apa harapan u all untuk anak2 u all
semoga dua anak bui tu berjaya di dunia dan jugak di akhirat..tetiba syahdu pulak

Bagaimana u all mendidik anak2
macam ibu bapa yang lain..sentiasa nak yang terbaik untuk anak mereka..

Anak2 u all ikut perangai u all or hubby
ada masa ikut perangai bui,ada masa ikut perangai hubby
(kemana tumpahnya kuah..kalau tidak ke nasi kan..hehehe)

walaupun dalam syarat kena tag 11 orang
tapi bui tak mau tag sesiapa lah

sebab bila g blog lain ada jer yang dah kena tag
kalau bui tag lagi mesti korang tak suka kan..

oleh kerana bui baik hati,bui tak tag orang okeh..
sekian..*_*

7 comments:

Cik Rose Cute said...

kena tag jugak ya Bui...hihihi...Kenal satu tempat kerja...sama ler dengan Cik Rose...mula2 kawan..pastu jadi pasangan kekasih hihihi

AmirFX said...

Hoyeahhhh.. Dapat cekelet.. Umur ktk 33.. hihi...

IntaNBerliaN said...

THANKS JWB TAG NI.. oo kiranya rakan sekerja la dulu dgn hubby ek.. blh jupa ari2 yer.. hihii

haa tu la.. ari ni saja dah berlambak2 saya baca entry tag mengetag ni.. hihii

nurul nadia nasir said...

hikhik kene tag jugak yerr..nadia pon kene tag jugak.tp sumtimes layan mende ni beshh jugakk hii

Wanie said...

dah lame akak kawen ye! nampak muda je lagi..hehe..nak cari kamus mane PPM tu?keke

Bui Junaidi said...

cik rose..ha,ah tiap hari leh jumpa,nk turun kerja pun semangat..hehe

amir..tetttttt..salah..

intan..tu la pasal,siap ada blogger mengeluh lagi sbb byk sgt org tag dia

nadia..kak bui tengok keadaan,kalau masa mengizinkan mmg kak bui akan buat

wanie..ha,ah dah lama..nampak muda..?wanie nk cekelat tak..hahahaha..PPM tu carik kat kamus DBP..*_*

Azhafizah[フィザ] said...

alah..die mesti tak amek ati kalau dah dapat cokelat kan..hehe..
akak anak sulong?fiza lak anak bongsu dari 8adikberadik..bday akak tu nanti fiza cari ok..