Tuesday, November 22, 2011

Buffered Earnings Dan Metered Earnings

boleh tak sesiapa bagitau bui
kalau BE macam ni dia dikira 1 atau pun 3
tengok BE untuk NISSAN LIVINA X-GEAR

adakah ini dikira 1 jer ataupun ada 3 BE
sebab kalau nak dikira satu-satu,bermakna 
blog bui sudah ada 12 BE yang dah jadi ME
(termasuk blog Bui Tutorial)

tapi kalau dikira sekali baru ader 5 BE jer..
jadi macam mana ni..tak faham betul..
sapa2 yang terer bab ni tolong jelaskan pada bui okeh

BE yang dah bertukar rupa menjadi ME..huhu
dan malam tadi sambil tengok bola,bui periksa akuan Nuffnang bui
alhamdulillah 2 lagi BE telah dihadiahkan di blog
BUI TUTORIAL
cehhh..dihadiahkan
apa punya bahasa lah bui ni kan..kekeke

tak sangka jugak dah lama blog tutorial bui ni terabai
ader jugak Nuffnang bagi BE
terima kasih Nuffnang..


so,sesiapa yang rajin terjahlah blog tutorial bui tu
dan kliklah apa2 yang patut ok..*_*
terima kasih korang..hehe

masih seronok tak terkata bila Malaysia menang malam tadi..*_*

24 comments:

SoLy SoLicious said...

waahh..ade lg BE tu bui... belanje la..heeee

hakamah hamyadi said...

murah rezeki Bui...kita xtau..hehehe..sebab xpernah lg dapat BE...

IntaNBerliaN said...

sy pun xtau nk ckp tu 3 be or 1 be.. saya pun pnh jadi gini jugak.. tp sbnarnya bui jd ada 3 be yg sama di blog yg sama tu.. maksudnya.. be tu on di ketiga2 tmpat iklan..

mksudnya be tu on di header sidebar n bawah entry tu..

AmirFX said...

Banyak BE ktk kak.. haha.. Malam tadik nak keluar celebrate ujan inda ari.. haha...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

tak pasti la kak bui.xpnh dpt camgitu...tp rasanya kira 3 kot sebab setiap satunya ada earning sendirikan.kot je la ye sbb saya xpro...
p/s:pas BE satu kat saya...hehee

Wanie said...

wah akak blog tutorial akak pun byk jugak ye BE..yang wanie paham, dikira 3 la BE tu sbbnye die lain3..huhu..tapi name same kan..cube tgk earning same ke tak..

ajumohit said...

Wah byknya be bui!!! Bestnya, Aju klu lelat be, satu je smpi ME Huhu uv klik bui slalu brp ye?

Anum said...

wah bestnya sis

Phat said...

leh ar banje ni

harrazdani said...

tak tahu nak komen camner...sebab tak pernah dapat BE...

sergeant keroro said...

tahniah bui, untunglah nuffnang sayang. hehe

So Shy Lady said...

hmm sronok nye...makin bsmgat la nnti bui bblog kan! akk dh lama t.check nuff ;D

Azhafizah[フィザ] said...

tak pernah pulak fiza dpat kempen yang same banyak camni..selalu lain-lain..mungkin di kire 1 by 1 kot kak..fiza tak arif sangat pasal nuff..nuff pun majuk tak bg BE dah.hihi...murah rezeki kak bui dapat banyak tu..

Azekzk said...

cer citer sikit pasal BE ni. Saya masih x brape nk fhmlh..

Bui Junaidi said...

aju..uv klik..?tak tau pulak bui mcm mana nak tau pasal tu..

azezk..kalau rajin skodeng dekat atas sekali,bawah tajuk blog,klik NUFFNANG..kat situ ada lah cerita sikit pasal Nuffnang ni..*_*

zareliqa afiqa said...

tak pernah dapat be ag..huhu

::NureeN:: said...

bab2 ni nureen mmg angkat kaki.. ehhehe x tau langsung.. ;p

kotak bulat said...

wah.. masyuk leee...hehehhe

Hanis Azla said...

Alhamdulillah dpt BE lagi.. bestnya.. akak pun byk BE dah bertukar jd ME.. hu..hu.. Salam kenal yer.. thanks sudi singgah..

Onitsuka_hana said...

klu tukar jadi ME napa ye?

Niena Pengembara Ilahi said...

erk..bnyak kak bui pnya BE.. erm, niena xbrp phm sgt sbnrnye tpi niena dh cashout...dh 1bln lebih xsmpai lgi hehe

LadyBird said...

lady x pernah ambik tahu.. maka x tahu.. huhuhuhu..

IntaNBerliaN said...

uv tu bui nak kne g tgk dkt nuffnang.. bahagian analitik...

dkt situ ada jumlh views & uniques view (uv)..

shida'R said...

wahh meriahnye BE baru kat blog sis bui :)