Thursday, August 13, 2015

Muncul Semula

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

Heeee...lepas dekat nak setahun baru muncul lagi
Entah ada tidak yang sudi baca entry terbaru Bui ni
Takperlah..kalau takder pun Bui x marah sebab Bui tahu salah sendiri kan..haha

Hari ni agak free sikit..tetiba rindu pulak dengan blog pepel Bui
Banyak perkara berlaku dalam hidup Bui dan Bui yakin mesti banyak jugak perkara yang dah berlaku dalam hidup korang kan..

Takpe,hidup jer berubah tapi orangnya tetap masih sama kan
Bui masih seperti dulu..anak masih 2 orang..sekarang yang sulung dah tahun 3 dan yang perempuan pulak tahun 2..dah besar anak2 Bui kan

Nah..Bui belanja korang 2 gambar masa hari raya tahun ni...
Kot2 boleh buat melepaskan rindu dan untuk mengingatkan kembali wajah blogger yang pemalas bernama Bui ni..hahahaha




Ok..rasanya setakat ni dulu untuk hari ni..lenkali Bui datang lagi k..


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This ♥

Monday, December 8, 2014

RINDU SERINDU RINDUNYA

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


ya allah..rasa nak menitis air mata bui bila bukak blog ni..rinduuuuuuuuuuuu sangat dekat INI BLOG BUI..haha..memang malanglah nasib kau blog dapat tuan pemalas macam bui..

tapi dalam malas2 tu rasa rindu menggebu2 dalam jiwa..ewah..

tak tau nak update apa sebenarnya cuma ni aje lah dulu yer..enjin belum panas lagi..hahaha

siapa yang sudi baca,terima kasih banyak2..siapa yang sudi bagi komen lagilah banyak2 terima kasih

dan terima kasih jugak buat pihak NUFFNANG sebab masih sudi bagi CPUV..walaupun dah hampir setengah tahun blog ni tak berupdate tapi alhamdulillah masih ada CPUV tengah on going..syukur..

mintak2 lah lepas ni bui makin rajin update blog...aminnnnnn!!!!


**nasib baik masih ingat password..kalau lupa habislah...


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This ♥

Wednesday, May 7, 2014

Shopping Online

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿




sekarang banyak betul laman web shopping online wujudkan..rambang mata dibuatnya..poket pun rabak bila nafsu berbelanja tak dapat dikawal..bernanah rasa hati bila harga terlalu mahal..tapi keinginan nak memiliki membuak2 dalam hati


oh yer setakat ni,bui pernah shopping online di

Lazada
Moredeal
Mos Fashion
Zalora
Pop Look
Mydeal
Dealmates


apa lagi erkkk..rasanya ada lagi tapi dah lupa..almaklum pompuan memang tak boleh nak dipisahkan dengan shopping..kalau stress bui suka window shopping..kalau gaduh dengan hubby,release tension dekat shopping complex..pastu buat2 terbeli baju,terus sejuk rasa hati..hahahaha


mudahkan hidup zaman sekarang..semua dihujung jari..nak shopping..klik-klik jer depan pc..fuhhhh,sedar tak sedar melayang $$$$..pastu nyesal tak habis bila barang sampai,tak muat..sebab perasan diri saiz S padahal...huh..bui letew..^_^


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This

Tuesday, May 6, 2014

Facebook vs Instagram

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿





hi geng semua..lately ni bui makin malas nak update blog..tak taw kenapa,apa dah jadi padaku..hehe..update status di fb pun gitu jugak..tapi bui rajin me 'komen' dan me 'like' status kawan2 bui..cuma nak postkan status tu yang bui dah jarang buat..selalunya bui akan post gambar kat Instagram dan link kan sekali dekat fb..


kalau Instagram memang bui selalu update..ambik gambar then letak caption pastu post..simple giler kan..


cerita tentang fb ni kan..bui terasa tak selesa nak update status selalu di fb,sebab ada sesetengah 'friends' tu berkawan dengan kita sebab hanya nak stalker kehidupan kita jer..(alamak,perasan retis la pulak)..tapi ini betul2 taww..kenyataan..bukan artis jer orang suka stalk,orang2 biasa macam kita2 yang takder apa2 ni pun ada orang stalk..menakutkan..


macam satu hari tu..bui jumpa kawan lama..yang dah berbelas tahun tak bersua muka tapi dia antara friends bui dalam fb..bila kami terberjumpa (ayat baru),kami pun berbual-bual..rupa2 nya kan apa yang bui update di fb selama ni semua dia tahu..bermakna dia baca tapi yang peliknya dia tak pernah like pun status2 bui tu apatah lagi nak bagi komen..dalam hati bui terus berkata..amboii,tak boleh jadi ni..terasa risau pulak ada 'stalker' macam tu


sejak dari hari tu,bui dah kurangkan sikit update status di fb..yang selalu bui buat sekarang,update kat IG jer pastu link kan kat FB..ada siapa2 nak follow bui di IG tak?kalau ada cari jer puanbui k..lebiuuu..♥♥♥♥


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This ♥

Friday, May 2, 2014

Kempunan Tapi Alhamdulillah

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


hai semua..harap2 korang sihat seadanya yer..usah ditanya mengapa bui lama menghilang..hikhik..penyakit malas belum sembuh sepenuhnya..^_^


hari ni rasanya ada mood 'rajin' sikit sebab tu adanya entry ni..juz nak suarakan perasaan kempunan ni jer..nak beli tapi mahal sangat rasanya..sebab tu tajuk entry sebegitu rupa..bukan kempunan telur tembakul yer tapi kempunan nak beli baju jer..hahaha


korang tengok 2 gambar ni..
(bui print screen dari laman web Zalora..hehe)






arghhh..bernanah hati tengok sebab semuanya cantik..tapi harga mahal tahap dewa..mayb bagi korang tak mahal tapi bagiku Rm400+++ tu dah cukup mahal...(lari belakang pintu nangis laju-lajuuuuu)


syukur alhamdulillah...tetiba..^_^..ngeee..sebab..


ada 7 BE tengah on going anywhere in my blog..
i lebiuuu Nuffnang!!!!!
chewahhh..hahahaha..ok,ok..chowww..
see u olls next time..^_^..


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This