Saturday, May 25, 2013

Gambar Percutian Kami Ke Aquaria,KLCC

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


ok,kali ni percutian kami ke KL adalah selama 3 hari,2 malam jer..yang pergi bui,hubby,pihan,athirah,adik bui (sheila) dan hubby sheila (fuad)..6 orang semuanya


tarikh percutian pulak adalah pada 2 Mei 2013 - 4 Mei 2013..terbang menggunakan Air Asia..masa bui beli tiket harga tiket masa tu cuma Rm29 pergi dan Rm29 balik..bermakna Rm29 x 8 (pergi balik) = Rm232 jer..murahkan..sheila dan hubbynya pun dapat tambang yang sama..tapi mereka beli dan bayar sendiri..ngeee


untuk hotel pula,kami menginap di STAR POINTS HOTEL..kami book melalui online (Booking.Com) so dapatlah harga yang murah sikit..bayaran semalam rasanya hanya Rm180 (lupa harga sebenar) so,kami ambil 2 malam bayaran adalah sekitar Rm360..kami book satu bilik dan Sheila dengan hubbynya satu bilik..takkan nak kongsi bilik kan..tak sesuwaiiii..^_^


ok,first day datang,dari LCCT naik bas terus ke KL Sentral..dari KL Sentral terus naik LRT ke Masjid Jamek..dari MJ kami jalan kaki ke hotel..(tak jauh,dalam 10 minit berjalan dah sampai)..sampai hotel check in dulu,simpan2 beg dalam bilik pastu keluar g  makan sekejap..balik makan naik hotel balik dan tidoooo


second day,kami ke Aquaria KLCC..jom layan gambar yer..^_^


kami breakfast dulu..tak ingat nama tempat ni tapi dalam KLCC..
makanan adalah mahal okey..huhu


perjalanan dalam terowong menuju ke Aquaria
gambar ke-3 tu gambar di kaunter pembayaran tiket masuk
dewasa = Rm28 seorang (kita pakai goverment rate,kalau harga biasa Rm38)
kanak2 = Rm22 seorang (pakai government rate jugak,kalau biasa Rm28 kalau x silap)
apa2 pun untuk maklumat lebih tepat,korang rujuk AQUARIA,KLCC yer



ingatkan hanya ada ikan2 kat dalam Aquaria
rupa2nya ada hidupan lain jugak..yang pasti 'mereka' unik taww
saksikanlah antara pose kami masa kat dalam tu


 jugak aksi2 dari kami..abaikan jer gambar lobang idong pompuan baju kuning..hahaha


masa untuk karikatur..mula2 Sheila+Fuad..
bayaran Rm40 sebab untuk satu lukisan wajah pelukis ni caj Rm20,so 2 wajah adalah Rm40


pastu turn kami pulak..sebab kami berempat kami kena bayar Rm80
tapi memang sangat puas hati,sebab lukisan dahlah cantik pastu dapat pulak berkenalan
dengan Abang Aloy Karikatur ni (pelukis)
dia adalah pelukis kartun majalah Gila-Gila taww..baik dan peramah orangnya..^_^
now,dia dah jadi kawan instagram bui dan hubby


k,ni aksi2 b4 balik
dan gambar2 kat bawah,bui sengaja letak satu2
supaya jelas mata korang melihat
betapa best dan indahnya suasana kat dalam tu..ewahhhh..


hubby yang tak habis2 ambil gambar ikan


tengok gigi ikan jerung ni..mengerikan..nasib baik dalam akuarium..eiii


penyu kuning tu stylo giler..hihihi
sebab apa bui kata stylo sebab dia sangat 'eksen' taww
masa kami ambil rakaman video,dia boleh bagi aksi2 yang sangat mencuit hati
tapi bui takder letak video tu kat sini..malas.hihi..mayb one day later..


feeding time..best sangat2 bila tengok ikan2 tu datang beramai2 untuk makan
dahlah beramai2..rakus pulak tu..hahaha


salute dengan 2 orang penyelam ni..berani betul mereka kan..^_^


ok,lah..ni ajer entry tentang kami ke Aquaria,KLCC..insha allah jika dapat hidayah bui up entry pulak gambar percutian kami ke i-City k..baideway,nak bagitau jugak dekat korang ni.kami ke i-City sama hari dengan hari kami ke Aquaria ni,cuma ke Aquaria belah pagi dan ke i-City pulak belah petang..penat tapi seronok..till then..babaiiii..


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This

15 comments:

Teena Tna said...

Murahnya tiket flight!!! Last Teena pergi aquaria masa form 3 dulu.

Adhie Saifuddin said...

Nang cuti2 Malaysia family Bui tok... Paling best ya dpt tiket murah gk ya..

Azhafizah Md Nor said...

bestnye! Fiza ni tak sampai sampai lagi ke sana.padahal dekat je..yg dekat dijauhkan pulak ye..happy tgk akak enjoy your holiday :)

Mieya Atiera said...

Memang best kan sesekali pergi ke sana? Mieya pon pernah jugak pergi ke sana dulu.

deno said...

best kan? deno pernha pergi bersama kakitangan hospital semasa deno di wad HKL dulu :')

Aju Mohit said...

mmg best kan bui, aju pernah ke sini tahun 2012 dulu

Amanda Suria said...

kalau pi Aquaria ni..Dania paling suka...bukan sebab apa..sebab lepas habih je meronda dalam tu..keluar je..ada kedai cenremata..mama boleh habis RM200 untuk dia ..panas jer hati...hehehehehe

Haryati Faizal said...

mang pakej yg menjimatkan... lama tak pi aquaria ni last pi masa anak yg 2nd setahun kot...

eintan nurfuzie said...

fuyooo... best !

http://www.nurfuzie.com/2013/05/header-tiba-tiba-tak-boleh-jadi.html

Mya said...

sy xpenah2 sempat nak masuk sini sob2

HeNRieTTa JoSe said...

best nie...kna masuk dlm list lagi nie...hehehe....

Deqla Manjew said...

wahhh kak bui kat kl ye skng?? deqla yg dok kl ni pun lom penah masok aquaria ni tau kak..haha...

diana said...

budak2 suka la pergi tempat gini..kan?/

Cik Nur™ said...

banyaknya ikan....
cantiklah tgk.. :)

Arinie Ghazali said...

bestnya.saya pun plan nak bawak anak2 pergi aquaria cuti nanti