Friday, May 17, 2013

Dapat Panggilan Dari NUFFNANG

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


petang semalam balik dari kerja bui terima panggilan yang bernombor +60326923808, tengok nombor memang taulah panggilan dari KL kan..mula2 bui tak nak angkat sebab selalu terima panggilan yang macam ni mesti nak promosi segala bagai..tapi kali ni bui dapat hidayah untuk jawab, kot2 manalah tau ada sedara mara yang kol nak bagitau hal penting..


....rupa2nya bui dapat panggilan dari orang Nuffnang..


macam ni bunyi dialognya...dia bercakap dalam bahasa inggeris tapi bui terjemahkan dalam bahasa melayu k..senang kerja bui..haha


hello, boleh bercakap dengan Puan Rabuyah Junaidi
(ok,bui tau nama bui tu klasik,jangan la gelak)
yer,saya bercakap..
hai,saya Darren dari Nuffnang
dari mana ?
(bui tanya lagi sebab rasa tak percaya)
Darren dari Nuffnang
oww,yer ada apa Mr.Darren?
(tanya macam takder perasaan,padahal dalam hati terasa nak lompat katak jer..sebab ini pes time dapat kol dari mereka)
Kita dah baca entry I AM THE UNSTOPPABLE EXPLORER yang puan buat dan puan telah terpilih dan kita nak jemput puan untuk hadir ke event Explorer On The Go Contest pada 18 Mei 2013 ini di Sunway Piramid..
alamak, rasanya saya tak boleh datang la Mr.Darren sebab buat masa ini saya di Kuching...
kalau macam tu,tak mengapa puan..terima kasih, semoga kita berjumpa lain kali


uwwwaaaaa..nak nanges boleh tak?sebab bui rasa kecewa sangat sebab tak dapat nak join event tu..kalau mereka buat bukan dalam masa terdekat mungkin bui boleh datang..boleh jugak buat perancangan dan beli tiket 'belon' awal2..ini tidak, esok taww..bui bukannya duduk KL, bui duduk Kuching..jauh..takperlah, dah takder rezeki nak join, nak buat macam mana lah kan..huhu..melepaslah peluang bui untuk menang hadiah2 seperti kat bawah ni...




baideway, baru bukak email tadi, dapat jugak jemputan untuk hadir event pada 23 Mei nanti..yang ni esok bui stori-mori ok..nak beli tiket 'belon' lah,nak fly ke Kay El..ewahhh..^_^


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This

17 comments:

Sally Yatiey said...

best juakkkkk :D

HeNRieTTa JoSe said...

Wah...bestnye bui...moga yg 23 mei nnti bui dpt sertai....

D_08 said...

Wah hebat.... bukan selalu dapat peluang camni...... apepun tahniahhh

D_08 said...

Wah hebat.... bukan selalu dapat peluang camni...... apepun tahniahhh

Aliyaa said...

leey dah daftar nuffnang ni tpi x de earning masuk pom..kenapa eyh??
dia tulis glitter ade la..

Nurzakiah Hanum said...

great

Kniedaz said...

Wah....best tu...

Kesuma Angsana said...

la ruginyer Bui !

aizamia3 said...

uwaaa.. kalau ai pun boleh frust di situ.. tapi pasti ada hikmh disebaliknya tu..

Mimie Najib said...

wah, untungnya kak bui.. =)
dapat jmputan vip la ni eh.. ;)

Aju Mohit said...

firstly tahniah kerana terpilih bui!! Takpela takde rezeki kan, apapun moga ada rezeki bui nnti kan

[sutera kasih] said...

best ehh kak bui ! hehe ya kmk malas nk join contest nuffnang ya, ngenang dirik tok jaoh, bkn org KL..then lom ada saving tetap..mun dh keja tek ka then if ada event2, dpt juak meli tiket hehe

Aishah Jahirah said...

untung kak bui..bukan semua dapat kot invitation tu....hehee xpe mgkn next time ada rezeki lg blh terbang ke sini.

Cik Nur™ said...

aloo...sygnya tak dapat pergi...
tak apalah kak..insyaAllah...nanti ada rezeki lagi.. :)

Isabel Diaz said...

JOM JOIN SEGMEN PERTAMA KAMEK : http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/05/segmen-blogger-pilihan-saya-by-als.html

hana hadi said...

panggilan no banyak2 tu dari kl ek.. ada gak no banyak2 tu cal. masa tu hana ada degar kes2 no bnyak2 ni menipu makan krdt. huhu xtau sejauh mana kebenarannya

Puan Bui Junaidi said...

@ALIYAA..KAK BUI DULU PUN TUNGGU LAMA BARU DPT BE TU..KENA RAJIN UPDATE PROFILE D NUFFNANG THEN KENA JUGAK HTR TIKET KEPADA MEREKA MINTA BE..^_^