Sunday, May 5, 2013

I Am The Unstoppable Explorer

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


• Why do call yourself an unstoppable explorer? What are your explorer characteristics?
>> bui ni jenis yang suka explore sesuatu yang bui nak tahu sangat..kiranya bui ni seorang explorer yang sangat tekad..contohnya masa mula2 dulu bui tak tahu langsung pasal blog..nak buat blog pun tak tahu macam mana..so,dengan gigih dan tekadnya bui bukak mana2 blog yang ada mengajar tentang macam mana nak buat blog dan bui belajar dari situ..berkat kesungguhan bui explore blog tutorial yang ada,bui semakin terer buat dan edit blog..sampaikan bui ada blog tutorial sendiri sekarang..tapi bui x suka edit blog orang sebaliknya bui suka edit blog sendiri..sebab tu kalau korang tengok,blog bui selalu berubah wajah..hehehe..


• What were the challenges you faced in your most recent adventure? And how did you overcome them?
>> edit blog ni pun macam satu pengembaraan jugakkan?so,semasa edit blog banyak sangat cabaran yang telah dilalui..ewahhh..nak bermain dengan coding bukanlah satu hal yang mudah ok..kalau salah codingnya apa yang kita nak ubah akan jadi salah jugak..bila dah salah,pengeditan blog akan jadi semakin memeningkan..bui pernah edit blog,sampai blog jadi tunggang langgang taww..nak buat jadi ok balik,memang memakan masa..ada masa tu dari petang sampai ke pagi baru lah siap proses edit blog..sampai pening2 lalat kepala bui..tu baru edit blog sendiri,kalau edit blog orang tak taulah macam mana..tapi,berkat kesabaran dan kesungguhan akhirnya kerja edit blog menjadi sangat mudah sekarang..tahniah buat diri sendiri..ngeee


• In your opinion, what is the essential gadget you can count on in your adventures? Mobile phone? Tablet? Camera?
>> semestinya SMARTPHONE sebab zaman sekarang smartphone adalah sangat penting dalam kehidupan..oh yer?yer..sebab nak ber FACEBOOK,ber INSTAGRAM,ber WE-CHAT,ber WHATSAPP,ber KEEK,ber TWITTER dan segala macam lagi semuanya menggunakan smartphone..nak update blog pun boleh pakai smartphone kan..terus berangan nak ada Samsung S4 sekarang..hahaha


• Let us know how Astro-On-The-Go allows you to explore and watch your favourite programmes and the best of Astro anytime, anywhere.
>> hubby bui seorang peminat pasukan Manchester United yang sangat tegar taww..kalau nak ajak dia keluar syaratnya jangan masa tu ada match M.U kat Astro..selalunya game bola EPL kan masa malam minggu..terpaksalah duduk rumah jer tengok bola dengan dia..tapi sekarang dia takleh bagi alasan lagi sebab dah ada AOTG ni..syabas kat Astro,sekarang bolehlah bui keluar dengan hubby bila2 masa jer..sebab kalau nak tengok game,bukak jer smartphone dia terus boleh tengok bola sampai juling biji mata..selain tu bui jugak boleh tumpang sekaki dengan menonton rancangan kegemaran bui..hahaha




berita baiknya,bukan pelanggan Astro jer boleh subsribe ASTRO ON THE GO ni tawww..nak tahu lebih lanjut,korang klik jer link ni http://www.astro.com.my/onthego/


p/s: 
bui buat entry ni sebab nak masuk contest anjuran Nuffnang..doakan bui semoga terpilih yer..kot2 manalah tau boleh menang salah satu hadiah kat bawah..ngeee




Take Care..♥

7 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

Cr pun belajar camtu jugak....tengok2 tutorial orang....Good luck ya...

Mieya Atiera said...

Kak bui join ye? Good luck kak bui.

Aju Mohit said...

good luck bui!!! nanti kene masuk diorg punya game tu ye? insha allah aju doakan bui berjaya !!!

Isabel Diaz said...

Semoga berjaya Akak..

Mimi Azirah said...

gud luck...jap lg nk terjah astro on the go

NoEn said...

hehe..kalau kita minat macam mana pun kita akan xplore, kalau xminat dok situ le sampai kesudah...hehe

Azhafizah Md Nor said...

Cam best kan kak bui bab explore ni.All the best kak bui.hadiah best!