Friday, April 13, 2012

Tips Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

seksinya..auwww...

hari ni bui nak berkongsi tips dengan para ibu macam mana nak dapatkan anak lelaki..manalah tahu,sebelum ni anak kesemua perempuan kan..bolehlah cuba tips2 di bawah..jom kita tengok apa kah tips-tips itu...


i. tetapkan jadual untuk melakukan hubungan intim bersama pasangan pada hari pertama pengovuman berlaku yang dialami kaum wanita (pada ketika ini sperma akan berenang lebih laju dan dapat mencapai telur dengan senang)

ii. jika pihak isteri mencapai klimaks terlebih dahulu sebelum suami,peluang untuk mendapatkan bayi lelaki amat cerah (pada peringkat ini,cecair beralkali dikeluarkan oleh sistem badan wanita yang mana sperma mendapat asid secara semulajadi)

iii. teknik hubungan intim turut mempengaruhi faktor jantina bayi yang akan dilahirkan (dikatakan teknik "doggie style" lebih berkesan dalam perkara ini)

iv. pastikan anda dan pasangan TIDAK melakukan seks selama seminggu SEBELUM tarikh pengovuman (ia dapat mengekalkan jumlah sperma yang tinggi kerana sperma tidak sekuat telur yang mampu bertahan lama di dalam uterus)

v. lakukan hubungan seks pada waktu malam

vi. anda digalakkan memakan makanan kekacang yang mengandungi tinggi Potassium (contohnya kacang hijau ),tambahkan juga jenis makanan yang berdaging,buah-buahan segar dan sayur-sayuran.

vii. bagi lelaki pula,mereka digalakkan untuk lebihkan minuman bersoda


tapi haruslah diingat,kita hanya merancang,Allah jua menentukan..kita sebagai hambanya digalakkan berusaha,kot2 bila Allah tengok usaha dan kesungguhan kita,Allah akan memakbulkan segala apa yang kita hajati..


untuk tips mendapatkan anak perempuan pulak,bui sambung di next entry yer..tunggu..


jap lagi bui nak ke hospital..nanti bui balas jejak korang yer..

21 comments:

syiela said...

dah ramai askar lelaki... dok mencari gegul plak

Masz Sidek said...

dah ada tanda2 nak ada org baru kah kak... mun ada tahniah... hehehe :)

kasihredha said...

anak akak semua lelaki...uwwwaaa

! Arjunakirana ! said...

alhamdulillah... :P

Nur farahiza said...

wahh tips yang bergune , ta saba nak tgk tips anak perempuan , hehehhee

Azhafizah[フィザ] said...

Er..ade beberapa term yang kurang faham..huhu..boleh dimanfaatkan info ni after kahwin mungkin akan faham kot.^__^

Nazayiena said...

Kak Nurul syukur alhamdulillah dah ada Boy dan girl.TQ 4 sharing tips2 nie...

Bui Junaidi said...

HAHAHA..ADA2 JAK KTK
SAJA POLAH ENTRY TOK BAH

sis92 said...

uhuks kita tak kahwin lagi..segan pulak den mbaca nya :D

Wanita Collection said...

hoho..tips ni :D

kak bui npe wc xdpt tgk tutor kak bui...? :)

Hanif said...

Teknik doggie..apa bende tu yek???..kekekeke

syiela said...

rajin sungguh menghias blog ni.. asal masuk je dah bertukar wajah... apapun still menarik.. jeles nak sempat nak kemaskan rumah syiela agar sentiasa baru cam bui ni

Romeo Laut said...

Kalau ikut amalan Cina, lain pula. Macam mana? Tahyul atau apa?

MamaEma said...

Alhamdulillah akak dah ada sepasang..cuma tak pasti langkah di atas ada akak ikut atau tak..itu semua rezeki.

HeNRieTTa JoSe said...

Belum ada anak lelaki....trimas di atas perkongsian...

[sutera kasih] said...

tips utk kmk akan datang hehe

IntaNBerliaN said...

xtaulah ada buat cam gini or x sblm ni..hihii

shida'R said...

ssuai untuk yg merancg anak ni kan hehe..jiejahhh jgn lupa baca :)

QasehnyaRania said...

ten q bui ;D

doakan utk saya ..
in shaa ALLAH mana tahu rezeki tahun ni ;D

nini said...

tips yang baik...tapi lom kawen la..hehe

Alynn Mueez said...

InsyaAllah..usaha ikhtiar dan doa...