Monday, April 16, 2012

Tips Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


hari tu bui dah kongsikan dengan korang TIPS UNTUK MENDAPATKAN ANAK LELAKI kan..hari ni pulak bui nak bagi tips untuk mendapatkan anak perempuan pulak..jom kita baca


i. anda dan pasangan perlu melakukan hubungan seks beberapa hari sebelum tarikh pengovuman

ii. biarkan suami mencapai klimaks terlebih dahulu semasa hubungan seks

iii. bagi wanita yang mengamalkan kaedah perancang kehamilan,anda perlu berhenti 4-5 hari sebelum pengovuman kerana ia dapat mengurangkan peluang sperma tiba dahulu pada telur

iv. anda dinasihatkan melakukan aktiviti seks pada waktu petang

v. anda juga digalakkan untuk makan lebih banyak ikan selain minum lebih banyak susu dan produk tenusu yang lain seperti keju dan yogurt

vi. amalkan juga memakan sayuran hijau seperti bayam dan brokoli


cara nak dapatkan baby girl lebih simpel dari baby boy kan..sesiapa yang berniat nak dapatkan baby girl trylah tips2 diatas..

tapi sekali lagi bui ingin ingatkan,kita hanya mampu merancang Allah jua yang menentukan segalanya ok..terima rezeki yang Allah bagi seadanya..

dan alhamdulillah,bui dah ada sepasang cahaya mata yang sangat2 bui sayangi..memang tak terfikir nak tambah anak lagi..tapi bila tengok baby,teringin pulak..hehehe

23 comments:

are_lin@yu said...

hehe bezkan ada anak..cpt2 tmbh dear..nk tgk baby..hehe

Masya said...

ape salahnya tambah.. walaupun dah sepasang.. sementara masih muda kan....

Anum said...

good tips...

miloais milo said...

selamat mencuba ye... sesapa yg berkenaan...
iols dah terlewat dah ni.... ekekekeke

beb - header baru - veri de cute lah!

kasihredha said...

tips ni sepatutnya akak baca 15 thn yg lalu..
memang nak sangat anak perempuan..tp sekarang dah redha :)

Nazayiena said...

Bolehlah Bui tambah agik,anak2 dah besar ya...

Azhafizah[フィザ] said...

pasangan yang nak anak perempuan bolehlah try tips ni kan..^__^..yang penting kene usaha.

syiela said...

oh Bui.. tips yg amat menarik..

tapi rasanya macam tak mau nak tambah ahli dah.. cukup la dengan 4 hero... hehehhe sungguh tak menang tangan :)

[sutera kasih] said...

BABY GIRL LAIN GIK CARANYA DUHAL...OKEY2, BOOKMARKED HAHA

eintan nurfuzie said...

ala..x tawen lg...

fieda said...

insyaallah kita merancang tuhan menentukan ...kan bui..

-SUPERGIRL- said...

yang penting doa . :)

follow awk :)

IntaNBerliaN said...

tips yg bagus ni utk mreka yg nk ank girl..

zareliqa afiqa said...

Owhh..kitew tak berapa nak paham kak bui.hehe, belum kawin~ huhu :p

Bui Junaidi said...

MACEH-MACEH..

Bui Junaidi said...

TAKPER,NNT DH KAWEN BOLEH DIPRAKTIKKAN..HEHEHEHE

Bui Junaidi said...

ADUHHH KAK,X MAMPU..
BELANJA MIAK NEKTOK MAHAL
GK PUN KMK JERAK..SAKIT..HAHAHAHA

Bui Junaidi said...

MASIH MUDA..?
MUDA JIWA JER MASYA,RUPA DH TUA..KEKEKE

shida'R said...

insyallah kak bui..dah kawin kompem praktik ekekkee... :P

mursyid diey said...

dulu ada pernah belajar,...nak dptkan anak perempuan, si suami perlu makan mknan yg byk asid...hehe...limau ker, jeruk ker...kalau anak lelaki, kena mkn makanan yg beralkali sikit..contohnya pisang dsbg.. :-)
www.dzuandiey.com

Nur farahiza said...

tips yang ditunggu tunggu , hehehe

Anonymous said...

waktu pengovuman tu nak kire cmner ek?

QasehnyaRania said...

in shaa ALLAH..
tenq bui..
kita merancang tuhan yang menentukan :D