Thursday, April 5, 2012

Orang Tanya Kita Jawab

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

lama tak nampak kelibat Cik Pip ni..blog dia pun dah lama tak berupdate..sekali bila dah update,macam2 pulak yang dia tanya..tapi takper,bui tengah ada mood nak menjawab ni..(dah dapat hidayah..kekeke)



tengok,sampai 2x dia tanya..

mula2 dia tanya pasal fan page dekat face book tu..sebenarnya bui tak berapa nak faham apa yang ditanya tapi bui andaikan dia bertanya pasal macam mana nak buat fan page dengan cara nak letak fan page dalam blog

setelah bui korek2 dekat internet then bui try buat eksperimen dekat blog sendiri dan ianya menjadi,barulah bui berani buat tutorial tentang ni

so,sesiapa yang berminat nak buat jugak bolehlah klik link di bawah yer

TUTORIAL BUAT FAN PAGE FACEBOOK
TUTORIAL LETAK FAN PAGE DALAM BLOG

bui tahu ramai yang dah terer buat tutorial ni,tapi bui tak peduli,bui nak buat jugak..hehe..bagi yang tak tahu,boleh tahu lepas ni kan..

opsss,tak habis lagi..ada lagi yang Cik Pip tanya..


terima kasih sebab puji header tu cantik..tapi kalau bab header ni,bui memang masih fail lagi..sekarang memang tengah belajar macam mana nak buat header sendiri..

untuk makluman Cik Pip,header yang sekarang ni CIK SHEDA ARGOS yang buatkan..tapi kalau Cik Pip nak tengok koleksi header kak bui yang telah dibuat oleh beberapa orang blogger yang kreatip,bolehlah terjah entry ini

KOLEKSI HEADER

eh..eh..Cik Pip dengan Wanita Collection tu orang yang sama kan..

16 comments:

kakcik said...

Kakcik pun masih yang kena dipelajari untuk 'mencantikkan' blog (tapi tak cantik2 juga!) (~_~)

Anum said...

wow bestnya
nak gak la sis

Aju Mohit said...

ramainya bertandang kat blog bui, bagus penuh info

Nazayiena said...

Makasih bui share tutorial tuk,mun ada masa mauk juak cuba molah...

AmirFX said...

Kiut juak namanya.. Cik Pip.. pip pip... haha..

are_lin@yu said...

baguslah dear..berkongsi ilmu..hehe

shida'R said...

nk tnya kak bui juga lah hehe..kak bui sehat??

Cik Rose Cute said...

Hihihi teror jugak bui buat tuto....

IntaNBerliaN said...

header yg skrg ni mmg cantik pun kak bui.. ceria je :-)

Azhafizah[フィザ] said...

Mana yang tahu tu boleh lah jawabkan..takpun tolong cari jawapan pun OK..pasni nak tanya apa ek kat kak bui..hehe

Qaseh Gifts said...

Thanks for sharing info :-)

Pentingnya Nota/Kad ucapan Terima Kasih

Aishah Jahirah said...

kak bui....saya fan page pun xde...hihi

Cik Kay Jue said...

kak bui, ckj baru je buat fan page hehe.. baru tau..
owh.. CIK SHEDA ARGOS yang buatkan header kak bui.. patut la macam femiliar je.. cantik2.. ingat kak bui buat.. baru ingat nak korek rahsia.. huhu

MamaEma said...

boleh belajar sama kat sini

Bui Junaidi said...

KAK BUI NAK JAWAB JUGAK
KAK BUI SIHAT2 JER..HIHIHIHI

Bui Junaidi said...

ORITE..NNT KAK BUI LIKE FAN PAGE CIK KAY JUE YER