Thursday, April 12, 2012

Drama Korea Stay With Me,My Love

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


yuhuuu,cerita tentang drama korea lagi..bui kan hantu drama korea..kalau ada drama korea yang best memang wajiblah bui share dengan korang semua..(macam lah semua orang minat kan..)




drama korea yang bui suka dan follow kali ni pulak adalah drama STAY WITH ME,MY LOVE..bersiaran dekat chanel 393..waktu siaran pulak setiap pukul 5.15 petang sampai 6.15 petang


kalau tak sempat tengok petang,waktu malam ada ulangan nya tapi agak lambat iaitu pada pukul 11.45 malam..


nak tau sinopsis cerita ni tak..jom..


"Stay with Me, My Love" is a story about a young single mother, Mi Sol. She gets embroiled in a love triangle with the father of her child, Suk Bin and her newfound love, So Ryong.

Best friends since young, Mi Sol and Suk Bin find soul mates in each other as they both face much pressure from their mothers. One night, they end up spending the night together and Mi Sol becomes pregnant. Upon realizing that Mi Sol is pregnant, Suk Bin flees to America to further his studies with instructions from his mother. Despite being a student, Mi Sol decides to have the baby herself. Her mother decides to raise Mi Sol’s son as her brother.

Many years later, her life takes a turn and she meets So Ryong, the perfect man in everyone’s eyes, and they start to take an interest in each another. Suk Bin returns from America, unaware that his childhood love, Mi Sol, actually gave birth to their child. A love triangle around the three unfolds.


ni pulak wajah hero dan heroin drama Stay With Me,My Love

sebagai Do Mi Sol
sebagai Lee So Ryong
sebagai Go Suk Bin

banyak babak2 yang sedih dalam drama ni..biasalah drama korea kan,kalau tak meleleh airmata memang tak sah..lagi2 kalau minah jiwang macam bui ni memang dah siap sedia kotak tisu..kekeke


ekceli,dalam drama ni watak Go Suk Bin bagi bui tidaklah jahat sangat tapi ibu dia yang jahat..sebab nak rebut harta dia sanggup pergunakan anaknya si GSB tu..yang anak nya pun satu,terlalu sangat ikutkan kata ibu dia..huhuhu


tapi drama ni dah nak habis taww..tinggal 2 episod lagi iaitu hari ni dan esok..memang tak sabar nak tengok apakah kesudahan nya..


ok,tu jer untuk hari ni..line tenet sewel lagi dekat sekolah ni..kejap ada,kejap tak ada..haisshhh,dah macam chipmore kan...




oh ya.. 
kot2 korang dapat hidayah nak tengok drama korea ni,
korang klik jer link yang bui bagi ni k..


UPDATE ON 9.2.2013
bui perasan ramai yang cari info pasal drama ni
bui mintak maaf sangat2 tentang link yang bui bagi tu
bui pun x pasti kenapa link tu dah tak berfungsi lagi
kalau jumpa link lain/link baru untuk download drama ni
insha allah bui akan update lagi k..:(

UPDATE ON 30.4.2013
ok,akhirnya bui dapat jumpa link terbaru yang
membolehkan korang tengok drama ni secara online

KLIK SINI

14 comments:

Masz Sidek said...

kmk dah lamak sik nangga cerita korea... huhuhu ;'(

are_lin@yu said...

hehe ayu tak pernah tgk g..nti blh la layan..;-)

Azhafizah[フィザ] said...

alah nak abes dah ke?fiza dah missed episod this week sebab dah balik rumah kakak.rumah kakak takde astro pulak.nanti akan citer ye..nak tahu mi sol kahwin dgn sape.sian dia kan..best citer ni.kdg2 dah tgk ptg,malam tu tgk lagi.satu lagi citer the first wives club.tu pun xdpt tgk..ape last die ek..hari ni dah citer baru kan

AmirFX said...

Lamak dah kmk sik nangga cita Korea kak...

.cikfieqa. said...

sy tgk jugak cerita ni. best. hee. esok last episod kann.

Cik Rose Cute said...

LAYAN CERITA KOREA ERK?CIK ROSE TAK SEMPAT BUKAK..BEREBUT GAN ANAK2...

HeNRieTTa JoSe said...

Salam Pekenalan....Terima Kasih atas perkonngsian...nanti2 bleh la rietta tgk...heheh....

wan nurul hezrina said...

dulu mmg layan korean.suka ngan korean.cute2 artis dia.tp skang layan kartunjer.anak sik nak tgk kartun.huhu

iedchan said...

da lame tak tgk cite korea..cite drg kiut miut..geramm..ehhe

Bui Junaidi said...

HEHE,DH ABIS DH ZA
HEPI ENDING..MISOL KAWEN DGN SO RYONG
TP YG KESIANNYA KAN SI SUK BIN TU,LEPAS KEMALANGAN TERUS HILANG INGATAN..JADI BUDAK2 BALIK DIA..MAK SUK BIN PULAK DH JD KAKI BOTOL..

TFWC TU KAK BUI TAK FOLLOW SBB PANJANG SGT EPISOD DIA..X LARAT..

Cik Kay Jue said...

wah kak bui minat korea...

[sutera kasih] said...

kmk minat juak tp jarang nk ngga hhu

IntaNBerliaN said...

sy xpnh layan cite korea tp adik sy sk sgt layan.. :-)

Annie Han Yeon Rin said...

Saya pun peminat citer korea.. tahap fanatiks... and i have my own collection ^_^

salam perkenalan...