Thursday, June 20, 2013

Laneige BB Cushion

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


perempuan tak sah kalau tak tergoda bila tengok barang make up yang di war-warkan akan buat kulit wajah cantik sehalus sutera,licin bak telur dikupas,pipi pauh di layang..ewahhhh...dah namanya perempuan,nafsu nak cantik sentiasa membuak2..jangan tak ngaku..hihihi


dan begitulah bui rasa bila tengok produk terbaru (terbaru ker?) dari Laneige ni..Laneige BB Cushion..terus rasa nak g The Spring sekarang jugak nak merembat seketul bedak tu


ada 5 benefits akan korang dapat bila pakai BB Cushion ni

SOOTHING EFFECT / BRIGHTENING / SPF 50+ PA+++ / SWEATPROOF / SKIN TONE CORRECTION



agak2 kalau beli,muka boleh jadi cantik macam Song Hye Kyo tak?hihihi..


semestinya tak lah kan tapi benefits yang kita akan perolehi tu penting,lagi2 SPF 50 + / PA + + + tu..dengan cuaca kat Malaysia yang sangat panas sekarang kulit muka kita wajib dilindungi,dengan SPF50 bolehlah melindungi kulit muka kita dari terkena sinaran cahaya matahari yang boleh memudaratkan kulit wajah..so nak keluar ke mana sahaja walau cuaca panas terik pun tak perlu risau lagi...


oh,ya..sedikit info buat korang..LANEIGE berasal dari perkataan Perancis yang bermaksud SNOW..terus feeling ala2 Snow White bila pakai bedak ni nanti kan..kih..kih


sekarang outlets yang jual produk ni dah banyak kat Malaysia..kat Kuching pun ada..sonokkkk


ISETAN KLCC
Cosmetic Floor, Isetan Suria KLCC
Tel: 03 2161 1426

ISETAN The Gardens
Ground Floor, The Gardens, Mid Valley City, Kuala Lumpur
Tel: 03 2287 6923

ISETAN Lot 10
Ground Floor, Lot 10, Kuala Lumpur
Tel: 03 2145 6329

AEON Mid Valley
Ground Floor, Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur
Tel: 03 2287 2061

AEON Bandar Utama
1st Floor, 1 Utama Shopping Centre, Petaling Jaya
Tel: 03 7722 2260

AEON Bukit Indah
1st Floor, Bukit Indah, Johor Bahru
Tel: 07 236 9591

AEON Tebrau City
1st Floor, Tebrau City, Johor Bahru
Tel: 

AEON Bandaraya
1st Floor, Bandaraya, Melaka
Tel: 06 286 7405

AEON Kinta City
Cosmetics Floor, Jusco Kinta City, Ipoh, Perak
Tel: 05 545 2431

AEON Queensbay
1st Floor, Queensbay Mall, Penang
Tel:

PARKSON Pavilion
Cosmetics Floor, Pavilion Kuala Lumpur
Tel: 03 2141 9370

PARKSON KLCC
Cosmetic Floor, Parkson KLCC
Tel: 03 2161 1128

PARKSON Sunway Pyramid
Cosmetics Floor, Sunway Pyramid, Petaling Jaya
Tel: 03 5631 2055 

PARKSON Sungei Wang
Cosmetic Floor, Sungei Wang, Kuala Lumpur
Tel: 03 2145 3373

PARKSON Bandar Utama
Cosmetic Floor, 1 Utama Shopping Centre, Petaling Jaya
Tel: 03 7722 1332

PARKSON Subang Parade
Cosmetic Floor, Subang Parade, Subang Jaya
Tel: 03 5631 8858 

PARKSON Gurney Plaza
Cosmetics Floor, Plaza Gurney, Persiaran Gurney, Penang
Tel: 04 228 8041 

PARKSON Mahkota Parade
Cosmetic Floor, Mahkota Parade, Melaka
Tel: 06 281 0795

PARKSON The Spring
Cosmetic Floor, The Spring, Kuching, Sarawak
Tel: 08 223 4048


PARKSON One Borneo
Cosmetics Floor, Kota Kinabalu, Sabah
Tel: 04 228 8041 

PARKSON Setia City Mall
Upper Ground Floor, Setia City Mall

KL Sogo
Cosmetic Floor, Kompleks Sogo


nak tahu lebih lanjut tentang produk ni tak? klik LANEIGE MALAYSIA dan jangan lupa like mereka di FACEBOOK LANEIGE MALAYSIA


pstt:
ada bakat tak buat entry sponsored post dari Nuffnang..(dengan harapan Nuff bagi la sponsored post untuk bui..hahaha..ada hati..kui..kui..)


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nak cuba la

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..ada bkt tu..leh tahan gak hrganya tp lau ok no hal =)

Mira Adzlia said...

bole thn harga dier..huhu

boni kacak said...

kalau macam tu saya pun nak try lah.hehehe ;)

Mia Kassim said...

Ada bakat ni.....harap2 Nuffnang terbaca entry ni kan...hehe

Deqla Manjew said...

cantiknye model tu... pakai la kak..nnti muka mesti cantik mcm model tu.. hihi..

Isabel Diaz said...

Nait nafsu kamek nangga. Teringin nak meli tapi nek towk x da duit.. Huhu..

Kesuma Angsana said...

hehehe tq share info yer

diana said...

bila tengok iklan ni kat tv rasa nak je beli..tapi pikir2 sekarang yang ada pun kadang2 je pakai terus terbatal niat..heheh

Aju Mohit said...

berkenan jugak nak try produk ni, memang ada bakatlah kak bui, moga2 dpt sponsored post kan ;)

Cik Nur™ said...

macam best je bedak ni...
Nur pakai pixy jee..

mama maman aka yana said...

mama dok pakai jenama pixy je.. hehe.. tuh pun kekadang lupa nak pakai.. camno nak cantik kann.. :)

Haryati Faizal said...

kikiki...in shaa Allah...bley dah tu....

Che Rosliza Che Mat said...

comelnya....Song Hye Kyo patutlah bedak nie taja drama korea tue...rupanya maksud LANEIGE snow ya...