Thursday, June 6, 2013

Gambar Percutian Ke I-City (Snow Walk)

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


fuhhh,penat sungguh edit gambar..sampai kejang rasa tangan bui..kalau tak edit,gambar jadi berat...bila berat,sesiapa yang pakai broadband akan hadapi masalah nak loading,so nak tak nak terpaksa jugak buat editing segala..huhu..dan inilah hasilnya..gambar2 yang berlonggok,bui kumpulkan jadi macam ni..bila dah dilonggokkan macam ni,kualiti gambar jadi kureng la pulak..haiyaaa


tapi takperlah,janji hado kan..hahaha..so,silalah menjamu mata dengan gambar percutian kami ke I-city..nak tahu bila kami pergi,baca entry GAMBAR PERCUTIAN KE AQUARIA ini dulu yer..maaflah sebab percutian bulan 5 tapi update entry bulan 6..almaklum,puan blog sibuk uruskan hal negara..hahaha..^_^

 suasana semasa kami sampai pada petangnya


 perhatikan Firhan..macam pingu kan..hahahaha..


kami ke Snow Walk dulu..bui terpaksa sewa but hijau sebab kasut yang bui pakai tak sesuai untuk dibawa masuk dan di pakai untuk berjalan dalam tu..sewa but Rm10 yer..tapi bui tak tahan lama dalam tu,terlampau sejuk..sampai kebas kaki tangan..huhu..akibatnya tak sampai 10 minit dah bergegas keluar..uiiii,sejuk tahap gaban..

tips nak ke I-city

>> korang ambik komuter dari KL Sentral ke Padang Jawa,tiket rasanya dalam Rm3 seorang.kalau kanak2 murah sikit

>> pastu ambik teksi dari Padang Jawa ke I-city,tambang teksi sekitar Rm12 jer..

>> kalau plan nak masuk Snow Walk,pastikan korang pakai kasut dan stokin,boleh jugak jimatkan duit untuk sewa but

>> kalau boleh bawak jaket tebal siap2,tak lah sejuk sangat masa kat dalam tu dan sarung tangan sekali

>> jangan balik terlalu lewat dari I-city takut korang terlepas komuter nanti,macam kami gerak dari I-city jam 9 malam,lain la kalau korang memang menginap di sekitar situ..^_^


entry sebelum ni Aquaria,KLCC
next entry Water World I-City pulak..tak larat nak buat entry panjang2..hehe


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy time sis

Adhie Sunan Saifuddin said...

Bestnya cuti cuti... kmk lom gik jejak kaki ke I-City tok..

me.liyana said...

sy dulu masuk sini..asik dok dalam iglu je..kurang sket sejuk...sanggup betahan sbb taknak sewa kasut..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..bila masa yui dpt p..huhu

D_08 said...

bestttt...espesyeli pegi dengan famili...... tak kighe mane pun besttt..... awok selalu lalu je I-CIty... tak penah lagi dapat singgah... takpele.....nanti sampei le awok nanti...

Masni Syafie said...

belum pernah masuk ke snow world i-city...pegi nengok lampu2 n maen mainan kanak2 jer...

Isabel Diaz said...

Bestnya pergi jalan-jalan

:: Mrs.Eady :: said...

besttt :)

Mia Kassim said...

Bestnya merasa musim sejuk walaupun kat negara sendiri...hehe

Ayu Nurhaslina said...

Kak Bui dah masukkan gambar dalam kotak2 tu baru kecilkan size ek? Kalau betul, tu sebab dia kabur. Sy guna photoscape jugak utk susun gambar. Make sure size kotak tu dh diset awal2 (area Page), before masuk gmbr then jgn edit lg. Hehe juz sharing :)

Vee Lea said...

Best ehh dpt melancong. Huhu!

Vee Lea said...

Best ehh dpt melancong. Huhu!

Aju Mohit said...

belum pernah masuk dalam ni bui, tq for sharing tips ;)

Puan Bui Junaidi said...

@AYU..TQ DIK ATAS TIPS EDIT GMBR TU..PTT LA GMBR AYU SEMUA LAWA2..JELES TAWW..:)

Ayu Nurhaslina said...

Sama2 kak Bui :) Saya guna photoshop utk edit..photoscape utk susun. Aritu pecah jugak, then baru tahu kenapa hehe keep blogging kak :)

Cik Nur™ said...

mcm manalah org yg duduk negara bermusim boleh tahan dengan cuaca sejukkan...

hari tu nur pergi tempat ni tutup..xdapat masuk..

Azhafizah Md Nor said...

sekarang kat I city ada macam macam dan makin banyak pengeluaran duit..dulu mula mula bukak free je :)

diana said...

pernah baca cerita tentang I-city ni cekak darah..hehe..sebab tu tak rasa nak pi...best eiik??

Iha Zaliza said...

huwaa lawanya tempat, masih takde rezeki nak ke sana.. :)

Che Rosliza Che Mat said...

Pergi I-city ke? hihihi lama cr tak ke sana...

Deqla Manjew said...

mmg besttt... deqla baru 3x je ke sana..

are_lin@yu said...

wahh beznya tgk gmbr p brcti..hihi

NoEn said...

sejuk gile dlm tu...tak tahannnn...huu

Aishah Jahirah said...

wah syoknye cuti....