Monday, July 11, 2011

Tukar Nama

selamat pagi cikgu..eh
hehe..ucapan yang selalu aku terima kat sekolah
dalam hati rasa nak ketawa
ada ker bui yang kerja sebagai 'tukang kebun'
(sila jangan percaya..bak kata Cik KB)
dipanggil nya cikgu

bui jawab jugak,sambil2 buat muka serius
ya..selamat pagi..hihi
oopss,sebenarnya bui bukan nak cerita pasal tu
ni ha,tengok tajuk entry..TUKAR NAMA

kalaulah korang semua perasan
(Niena dh perasan sebelum ni..sayang Niena,dia memang prihatin..*_*)
sebelum ni bui guna nama Bui Idzra Ryn
tu nama glemer jer..
Idzra tu sebenarnya nama sambungan bui & bekas pakwe
(kisah lama..huhu,takyah ungkit lagi)
pastu Ryn tu pulak nama yang bui dan bestfren reka masa kami sekolah menengah
ala2 nama glemer gitu..haha

sekarang bui tak nak guna nama tu lagilah
bapak bui nama Junaidi,bukan Idzra Ryn
so,sekarang bui tukar nama jadi BUI JUNAIDI
nama penuh bui,takyah lah korang tahu..hehe
yang pasti nama sebenar bui sangat klasik
korang nak teka ker..?silakan..start dari huruf R
sayang korang yang baca entry bui sampai habis..*_*


psstt : sebenarnya kalau ikut jadual entry,petang ni sepatutnya bui buat entry promote lucky follower,tapi button follower bui tengah merajuk..jadi bui tunda sampai button tu kembali ok yer..(inilah padahnya kalau tak buat awal2..huhu..)

38 comments:

kotak bulat said...

kb da perasan dah kak bui tukar nme tu.. hehe..tp xmo tanya.. nti menyibuk lak..hehhee

Niena Pengembara Ilahi said...

dri huruf R?
ROSMALINA eh?

Niena Pengembara Ilahi said...

dri huruf R?
ROSMALINA eh?

syiela said...

perasan jugak.. pasal jadi junaidi :)

Classis xpe asal orgnya tetap sama happy go lucky!

Bui Junaidi said...

kb..perasan jugak ea..kenapa x cakap..hehe

ha,ah dr huruf R jugak mcm niena

syiela..wah,perasan jugak ker..hehe..kalau mcm tu syg KB dan syiela jugak lah yer..*_*

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

ok bui junaidi ...dah ltk kan bui kat bloglist saya ...:)

myhatiku said...

R..?hmm..rozita che wan?hee:D

Syuxer said...

R??

aaa mesti roslinda neh..hahaha..;p

bui junaidi pun ok gak..:)

aimie amalina said...

rosalinda ayamorrrrr..hihi =p

Acik said...

rose mawar bui binti junaidi ... :)

Bro ahmad said...

nama yang unik..nama bro jadi superstar..entri baru yea

ajumohit said...

Owhhh nama bapak buii ke?? Ingt Nama bui, Nama Aju junaidah... Tulah ingatkan sama

Bui Junaidi said...

mohdhazlan..terima kasih byk2..mmg hati awak baik lah..hehe

myhatiku..haha,rozita che wan pulak..jauh menyimpang

syuxer..nama roslinda lansung takder bunyi bui..hihi

aimie..dh mcm bunyi ayam..hahaha..nasib baek bukan ayamas..

acik..pun takder bunyi bui..hahaha

bro..unik,hanya satu dlm malaysia..hihi

aju..ha,ah..junaidi tu nama bapak..bui tu singkatan nama penuh bui..tapikan aju..nama aju tu (ajumohit) mcm nama org india lah..hihi..*_*

nampaknya seorang pun x betul teka nama bui..kalau ader yg betul,bui nak bagilah RM10..ce teka,ce teka..hik2

Hans said...

hehehhehe
xtahu nama ekau betul apa
apa2pun memang skrg button followers buat perangai

Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

[sutera kasih] said...

laa..tkr nama duhal ktk kak..ptt kmk tang rs pelik jak, mcm ada something lain, rupanya tkr nama blkg ya hehe

siktauk kmk..sik pandey nk nekak2 tok hihi

Bui Junaidi said...

hans..bgs x tau,nnt kalau dh tau,kompem ko ketawa..hihi

sutera..aok,tukar nama dh..x pandey nekak,bgs2..selamat rm10 kmk..hahahaha

siti kektus said...

orait akak bui junaidi. hehe ;)

sHi Ma said...

xperasan pun, nmpk sgt lama x jengah sini, sorry bui..

Azhafizah[フィザ] said...

wahhh..tekatekitekatekuk ni..patutlah sebelum ni fiza dok k.ryn kak bui buat tak tau..err..apekah name penuh kak bui itu...mahu tahu.tak mo teka..hihi..boleh?

Mya said...

salam. rasanya nama baru ni lagi comel n sempoi =)

cik pip said...

perasan gak..nama yg comey..:)

Cik Kay Jue said...

ramlah ka? rahimah? roshima? hehe.. kena x?

Bui Junaidi said...

siti..orite..*_*

shima..takper,bizi yer..?

fiza..teka lah,kalau betul kak bui bagi rm10

mya..dh tuan nya comel..hahaha..perasan

pip..tuannya pun comel..perasan lagi

cik kay jue..jauh panggang dr api..hihihi..teka lagi!!!

ary anwari said...

heheh..cm 2 rupe nye kak bui..hehe

Fathiah Hamim said...

hye kak bui junaidi. hehehe

Bui Junaidi said...

ary..taknak teka nama sebenar kak bui ker..hehe

fathiah..hai..hai..hai..*_*

ary anwari said...

R ye..huhu..rihana ke..heheh

Bui Junaidi said...

tettt..salah..hihi *_*

Azhafizah[フィザ] said...

amboii kak siap ade ganjaran tu kalau betul..hihi..rahimah?rohaidah?rokiah?ape lagi ye name classic ni..hehe..

H.J said...

ok apa nama penuh.lagi smat dari nama samaran tu..heee

alif haris said...

hurmm btl2 .. kisah lalu jgn diungkit :) biarkan ia berlalu diterbangkan angin lalu ^^

mula dari huruf R ?

err rabiah ? radziah ? rabiatul adawiah ? haha *byknye teka ..

Wanie said...

bui junaidi..name ayah ke Junaidi? sibok lak..hehe

susah la kak nak teka, satu hurup je baginye..huhu

harrazdani said...

dah lama perasan...tp nak tanya takut org cakap busy body plak...."bui" dalam bahasa kelantan ialah "bagi"...huhuhu

Bui Junaidi said...

fiza..semua salah..hihi

h.j..smart yer..mekasih..*_*

aliff..hampir tepat..

wanie..ha,ah..nama ayah kak bui junaidi..

harraz..tau,ader blogger bagitau aritu yg bui tu bermaksud bagi..dekat indon pulak bermaksud penjara..pelik2..hehehe

aanie said...

oo dah tukar nama....

nak teka gak la..rabui junaidi..ok??hehe..

Bui Junaidi said...

@aanie: wah,hampir tepat..buang i dan tambah 3 huruf lagi dekat belakang..*_*

ary anwari said...

rabuyah ea..hehehe..

Bui Junaidi said...

@ary anwari: wah,ary mmg hebatlah..dpt jawab dgn tepat sekali..bravo..bravo..*_*