Sunday, July 24, 2011

Pengalaman Pertama Disondol

AWAS,ENTRY PANJANG BERJELA..

salam semua..buat apa hari ahad ni..?bui duduk rehat jer kat rumah sebab semalam bui dah cukup sibuk sepanjang hari..dari pagi sampai ke malam keluar rumah,tu yang takder entry semalam..huhu..balik rumah pukul 11 malam,terus buat mek over blog bui ni..memang dah lama berniat nak ubah sikit wajah blog bui ni..jadi,lihatlah hasilnya..cantik tak..?cakap jer cantik,walau tak cantik..hahaha..kalau korang nak tahu memula bui buat blog dulu,memang background warna pepel..try gak warna lain,tapi alih2 balik ke warna pepel lagi..mungkin jiwa bui ni lebih ke warna pepel kot..kalau tak takkan dalam rumah pun warna pepel..hihi..(rahsia ni,jgn bagitau org lain yer..*_*)

korang layan dululah gambar2 ni..hehe
tercabut dan retak
kemek sikit jer,tapi sakit mata memandang..huhu
tinggal wayar
kedai mekanik..yang tudung pepel tu cikgu yang langgar kereta bui
2 orang mekanik 'hensem'..hihi
adusss..panjang benar mukadimah,tajuk entry bukan pasal warna pepel..ni ha,pasal kena sondol..bukan kena sondol oleh orang,tapi kena sondol kereta yang dipandu oleh orang..hehe..dan gara2 kena sondol ni lah bui susah hati sepanjang hari jumaat..sebab tu lah keluar entry susah hati tu..so,dah clear lah sekarang kenapa bui susah hati kan..mesti korang fikir..ala,benda kecik macam ni pun nak susah hati..mungkin kecik bagi korang tapi bagi bui perkara ni cukup besar..yalah penilaian seseorang terhadap sesuatu perkara lain2 kan..bui bagi contoh bui dan hubby..ada perkara yang hubby bui rasa perkara besar,tapi bui anggap perkara kecik jer..ada perkara yang hubby bui rasa perkara kecik,bui pulak anggap perkara tu besar..jelas tak..?

bercerita pasal kena sondol ni,pagi jumaat lepas bui turun kerja macam biasa..masa nak keluar simpang tu ada kereta sondol belakang kereta bui..terperanjat bui..(ala2 terperanjat boboi sepah tu..hihi)..mata yang kuyu,terus terbeliak besar..jantung terus dup dap dup dap..badan pulak dah menggeletar..pengalaman pertama katakan..memang panik jugak masa tu..bui keluar dari kereta dan tengok bontot kereta..alamak,ada kemek then lampu belakang ada pecah sikit dan terkeluar dari tempat nya..driver yang langgar bui tu tak keluar dari kereta nya..seorang perempuan jugak dan bui kenal siapa orangnya..rupanya cikgu yang mengajar di sekolah sama dengan bui..dalam panik2 tu,terdetik pulak dalam hati,'senang cerita kalau nak setel ni'..hehe

bui tak tunggu lama kat simpang tu,terus bui blah..masa dalam perjalanan bui dah start susah hati..macam2 dalam fikiran..sampai jer kat sekolah bui terus adakan rundingan damai dengan cikgu tu..nasib baiklah dia sanggup bertanggungjawab..tapi susah hati tak hilang lagi ni..selagi tak betul2 setel,selagi tu lah perasaan tu tetap ada..kami berjanji nak pergi sama2 ke kedai mekanik semalam(sabtu)..dan setelah 2 jam menghabiskan masa di kedai mekanik akhirnya masalah yang menyebabkan bui susah hati setel..mekanik tu baiki apa2 yang patut dan bayarannya mestilah cikgu tu yang bayarkan..dah dia yang langgar bontot kereta bui..hehe..

itulah alkisahnya..sekian,terima kasih
fuhhh..panjang betul entry bui hari ni
entah ada ke tidak orang baca..huhu

26 comments:

said...

haha, anjat boboi!


XD

Cerita Dongeng Wani said...

ala..nie yg wat wani seram nak drive nie..hehehe

nurul nadia nasir said...

ohh sebab ni ke kak bui susah hati..hihi be strong k..semua dah ok ke?selamat cikgu tu nak bertanggung jawap kann

cikji said...

sabo kak, saboooo

SoLy SoLicious said...

hati-hati ye bui lain kali...heee ^_______^

muz said...

hehe....muz menyondol pernah, kena sondol belum lagi...

Bui Junaidi said...

ain-haha,tanjat bui

wanie-pa boleh buat,terpaksa jugak drive..

nurul-ha,ah..nasib baik cikgu tu mau bertanggungjawab..

cikji-hehe,mmg tgh sabo le ni

soly-mmg sll hati2 bawak kereta..hehe

muz-bui dh rs dua2 nya..hahaha

kotak bulat said...

trauma tak nk drive blik.. emm...cian kereta tu.. :)

syiela said...

Alhamdulillah semua dah selamat.jgn trauma nak drive plak lpas ni ye

Wanie said...

ni lah yg akak susah hati tu ye..
nasib tak jadi pape..

Cik Kay Jue said...
This comment has been removed by the author.
Cik Kay Jue said...

nasib baik da settle da.. patut la asyik susah ati jer..

Cik Jingga said...

saya baca.. tambh2 kalau blog tu xde kaler pink2 panther gitu..wakakakkaka.. cian 'dia' kan.. smoga cepat smbuh...hohohoho..ni yg makin takut nk bawak kete nieh

ajumohit said...

oowhhh ini ke yg buat bui susah hati??? sekrg tidak lagi kan?? ehhehe..takpe bui, sib bekla satu skola sonang nak cari hehehe

syira said...

nasib baik kak bui tak apa2..
takpe,pengalaman mengajar kita.
takmo susah2 hati lagi ye kak bui..=)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

tersondol ..huhu

claim insuren r ...:)


Excellence

ainondreamergirl♥ said...

nmpk cket, tp mesti harga terbaekkkkk punya :D

Idah said...

oh...macam tu...k'idah pun dah lega, sebab bui dah luahkan semua 'susah hati' tu..harap skrg dah takde dah 'benda' tu kan kan...k'idah pun pernah kena sondol dan menyondol orang..hee tak mau ingat lah benda tu..nanti trauma semula..

Cho Cho said...

hehee..mek pun penah juak rasa kedak ya sist..first time juak..dah moto mek baruk keluar time yaa..hhuuwwaaaaa..sensor rives nya bengkok..pasrah ati mek nangga..jaik ati ngan moto mek tedah baruk keluar ke dunia lalu kenak lantak..kekekeke..anyway, ktk cikgu duhal..selamat hari cikgu walawpun dh terlambat jauh gilak..hehe :)

cik pip said...

em kesian dekat bui...

Mya said...

bui, saya suka layout ni! sebab warna pepel! sy pun suka pepel. mg suhweeetttt =)

anyway, nasiblah ada rundingan damai dan boleh setel kan.. =) tcr bui

Anum said...

sis next time hati2 tau

TK said...

hmm... TK tak pernah kena sondol lagi... hampir sondol orang lain pernah... hehe~

[sutera kasih] said...

kirim salam tudung purple ya hehe

mun kmk mesti panik juak ya kak bui..rasa nk nangis kali huhu

Bro ahmad said...

menyondol hehee...

sha my heart said...

fuh, nasib baik tak jadi apa2.

dan suka la ada org bertanggung jawab.. =)