Thursday, July 21, 2011

Kisah Kunci

kau kunci cintaku didalam hatimu..hehe

pagi semalam abang yang menyewa rumah bui telefon
abang : bui,ada simpan kunci rumah spare tak?
bui : ada,tapi dekat rumah..
(masa dia call,bui dekat tempat main bowling)
abang : boleh tak ambil sekarang
bui : kenapa bang?
abang : kunci tertinggal dalam rumah,dengan kunci kereta sekali
(gara2 tergesa2 nak pergi kerja katanya..hihi)
bui : owh,ok2..nanti bui datang bawak kunci
nak tau bui buat apa..?
bui kol hubby bui suruh dia balik rumah cari kunci spare rumah sewa tu
(bui kan tengah temankan budak2 main boling..hehe)

yang sadisnya pulak,kunci spare tak jumpa
lupa dekat mana letak..last2 hubby bui dengan abang tu pecahkan jerlah pintu..
kalau tak pecahkan mana nak masuk rumah tol tak?

ni lagi satu,kunci spare rumah,kereta atau apa2 kunci lah
korang simpan dengan baik atau letak merata2..?
sebab kalau letak merata2 incase kunci utama hilang
macam mana tu..kan susah diri sendiri nanti..

ni kes marahkan diri sendiri sebenarnya
hari tu kunci kereta tak tau mana letak
cari kunci spare tak tau pulak simpan kat mana
nasib baik jumpa kunci utama tu
(tu pun lepas 8 jam mencari..huhu)
kalau tak tak taulah jadi apa..
nk sorong jer kereta tu agaknya
hahaha..*_*

jadi,renung2kan dan cooollll...*_*

20 comments:

SoLy SoLicious said...

la...boleh pulak xjumpa...teeheee.... kene wat tmpat khas la bui..senang jmpa.... syok r main boling eh...heee

cikji said...

tu lah,kkdg bila mai time lupe,aduhhh susah la.xpsl2 kena ganti pintu lain,huhu

ajumohit said...

Suami sy pulak suke ttinggal kunci dlm kete, jenuhla sy drive smpi shah Alam, kl sentral semata2 nk bg kunci spare kt hubby ohhh sedey hehe

Wanie said...

kena buat banyak spare part..sorang pegang satu..kat rumah pun simpan jugak..

Acik said...

kunci spare 1 kat dlm henbeg, 1 lagi gantung kat dinding umah ...

diana said...

kena gantung kat leher la lepas ni..
hahahah

[sutera kasih] said...

yahhh..senang ceta kak bui, gantong rah leher ya jadi buah rantai haha

cik pip said...

seronok lama xmain bowling..:)

nurul nadia nasir said...

haiyoo cmne kak bui leh lupe nehh hihi sampai kene pecah pntu nehh ahakss

Bui Junaidi said...

soly-seronok,wpun kalah..huhu

cikji-salah abang yg menyewa tu..*_*

aju-suami nk bagi aju exercise..hehe

wanie-mmg buat 2 spare,tp yg 2 tu pun tak ingat dekat mana letak..hehe

acik-kalau kunci rumah sendiri,mmg gitu tp ni rumah sewa..

diana-lepas ni nk tempah rantai khas buat gantung kunci..hahaha

sutera-buah rantai besar bak-bak,nyuruh sakit geruk ajak..hehe

pip-seronok,fav sports ni

nurul-bukan kak bui lupa,abg sewa tu yg lupa..bui cuma lupa mana simpan spare key jer..haha(xnak ngaku salah)

ary anwari said...

macam tu plak..hehehe :)

Miss Y and Her World said...

saya pun pernah jadi macam ni. memang cemas dan kesian pada diri sendiri (-_-)"

Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis
Hoodie Dress Is So Gorgeous !

azeelia azman said...

alia suka taruk kunci utama dgn semua kunci spare skali..haha..mmg mcm tuhh..byk kali dahh ayh/kawan pesan jgn letak skali dgn main key, tapi buat derk jer. hehe.

Azhafizah[フィザ] said...

bukan setakat kisah kunci je kak bui..lebih dari itu..kalau boleh sume macam handphone kan senang..bile hilang je leh miscall je..tu pon klo ade bateri..hehe..setiap orang mesti ade keskes camni..lumrah ^_^

Mya said...

mg kes naya kalo tetinggal kunci ni. so marilah sama2 hati2 ngeee =)

syahira ariff said...

hehehe
lain kali kunci tu buat rantai
kalung kat leher
=p

sHi Ma said...

xingat letak mana kena lah pecah rumah.. sabau jelah...

Acik said...

bui, upadate bui ... update! heheeee

TK said...

sampai pecah pintu? dahsyat la... pasni kena simpan kunci baik2 tau bui...

alif haris said...

kunci tu lenkali sangkut je kt leher p mana2 .. hahahaha :D