Friday, July 1, 2011

Petua Menyejukkan Air Panas

yes..hari ni pulak entry untuk PETUA BEST..jom kita baca,kalau berkenaan boleh guna,mana tau berjaya..(macam pantun daaa..^_^..) sebelum tu,tengok dulu gambar yang bui buat untuk entry petua best kali ni..cantik tak..?sila puji,jangan keji sebab ini percubaan pertama bui edit gambar..kalau korang keji,nanti bui patah hati..hik2..


 ok,dah layan gambar korang layan lah pulak petua ni yer

Petua Menyejukkan Air Panas
Letakkan sebatang sudu besi ke dalam bekas minuman yang mengandungi air panas tersebut
jangan pulak korang baru letak sesaat dah minum,nanti melecur lidah bui tak tanggung..at least korang tunggu dalam 5 minit camtu dan korang tengoklah hasilnya..kalau tak berjaya,jangan marah bui..marah lah dekat orang yang pepandai buat petua ni..kui..kui..*_*

21 comments:

Khairil said...

kalau taruk ais ketul lagi cepat...haha

Bui Idzra Ryn said...

betul jugak..hahaha..tp ni kalau bagi yg taknak letak ais lah..^_^

ajumohit said...

yelah kan bui, sebab tiup air tak elok kan

sHi Ma said...

suka minum air suam... tp xpe nie petua berguna (",)

niena shopping2u said...

kalo niena petua utk sejuk niena tiup je hehehe.. erm, tpi betul petua tu..

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/cinta-yang-tiada-penghujungnya.html
singgah sini :)

syira said...

ye lah.
sebab besi serap haba. hehe

kotak bulat said...

kalau petua kb, kb letak bawah aircond seminit je.. :P

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

kalau petua yui,letak dlm peti ais..heheh

toi ni!! petua org lama2..

lisa said...

petua yg best..boleh test, slalu lisa tiup je..hahaha..

syiela said...

selalu tiup je.. lpas ni ltak sudu besi pulak.. wah dh pandai edit gambar.. cantik!!

WuMing said...

Hola....WuMing telah masuk bersuara di sini....

EiZaRaZiErYa said...

rase nye betul k0t~ sebab bile zie bancuh air~ memang biakan je sudu besi 2 dalm gelas~ time nk minum~dah rase xpans pulak air die~ padahal tadi kemain berasap2 nye~ huhu..wink3>_<

Syuxer said...

owh letak sudu...nanti syuk try amal petua neh..:)

anyway..salam kenal dari syuxer

http://syuxermelankolia.blogspot.com/

dan follow akak terus..#625..;)

azeelia azman said...

haha.dye lebih kurang teori sains kann.hehe.

suha said...

baru menyinggah kt cni,tp dh dpt petua (^_^)

cik pip said...

wah catink pic..cmne buat tu?
http://sepitsini.blogspot.com/2011/06/yogurt-xbagus.html

Bui Idzra Ryn said...

cik pip..cantik?terharu nyer..ni yg bersemangat nk buat lagi ni..^_^..guna polyvore dear..senang tp mencabar..hik2

Wanie said...

hehe..tapi kan bui, kalau dah letak lame memang air tu dah tak panas la kan sebab persekitaran dah sejukkan air panas tu..hehe..

cantik & comel gambar ni..:)

Bui Idzra Ryn said...

hik2..betul tu,tapi kalau guna petua ni mayb lebih cepat 0.001 saat air tu akan sejuk kot..^_^

alif haris said...

letak je dlm peti sejuk beku bui .. haha :D

ary anwari said...

kalau letak batang besi yang besa leh tak kak bui..heheh..gurau je :P