Monday, July 25, 2011

Penjelasan Untuk Mengelakkan Salah Faham


salam semua..salam 1 Malaysia..(patriotik sungguh bui pagi ni..hehe)..monday blues tak hari ni..?bui tak..bui datang dengan bersemangat dan ceria ke sekolah pagi tadi..sebab hari ni hari gaji..hahaha..bila ada duit barulah rasa bersemangat,betul tak..?..korang pun mesti rasa macam tu kan..hek eleh..jangan tipu..kalau tak der duit mesti rasa hidup tak best,tol tak..?..tapi ini bukan bermakna duit adalah segalanya ok..jangan pulak memanupulasi apa yang bui cakap kat sini..takut pulak nanti korang fikir bui ni mata duitan..oh,tidak sama sekali ok..dah,pas..pas..



jelas kan wajahku..lalalala


sebenarnya bui nak berceloteh sikit pagi ni..ada beberapa perkara yang bui nak bagitau/jelaskan dekat korang semua..diharap dengan penjelasan yang bui buat ni,boleh menjelaskan apa yang terbuku dihati korang.eh,konpiden jer bui ni..macamlah korang ada simpan perasaan macam tu kan..hihi..takpa,kalau takder pun bui ikhlas hati bagitau k..



mya kata suhweettt


syira pulak kata cantik


dan KB kata lambat loading

sabtu lepas bui buat sedikit mek over blog ni..tukar background jer..sebenarnya bui nak lari dari tema bunga2 dan tema terang..sebab tu kalau yang pergi blog bui semalam,background tu warna ungu gelap..Syira & Mya cakap cantik..tengs dear..tapi malangnya,background tu buat blog bui jadi lembap..cik KB pun cakap,background tu lambat loading..jadi bui tukar lagi pagi tadi..tapi masih maintain warna gelap jugak..kalau tak cantik or lambat jugak loading,bui nak mohon jasa baik korang sila lah bagitau bui yer..bui amat menghargai komen2 korang tu..*_*..


lepas tu,cerita pasal bui kena sondol tu kan,ada yang sangka bui ni cikgu pulak..huhu..cho-cho,bui bukan cikgulah..bui tukang kebun jer..nampak sangat menipu kan..hahaha..ok2..bui buat kenyataan kat sini bui adalah seorang PPM..(korang carilah sendiri PPM tu stand for apa..)saja nak buat korang berfikir sikit..bagi otak berjalan..hehe..yang pasti PPM bukan CIKGU yer..malu pulak bui kalau orang cakap bui ni cikgu..kadang2 bila pelajar kat sekolah panggil bui cikgu,bui rasa malu sangat..rasa tak layak jer..huhu


last sekali,kalau lah korang perasan..kalau tak perasan jugak,sila lah memperasankan diri..bui buat entry tak ikut jadual lagi..hangat2 tahi ayam betul bui ni kan..haha..bukan apa,bila buat entry berjadual macam tu timbul perasaan tertekan pulak..rasa macam hidup di atur2..tak rasa bebas..jadi bui ambik keputusan buat entry tak pakai jadual lagi dan akan buat entry secara spontan..kalau mood bui hari tu happy,happylah entry..kalau mood bui tak baik,maka berkemungkinan entry pun tak baik jugak..eh,ada entry tak baik ker...sukati jer bui ni...kalau bui takder mood pulak,maka berkemungkinan takder entry langsung..haha..


jadi diharap penjelasan2 bui kat sini telah menjelaskan segalanya yer..mana lah tau ada yang korang tertanya2,tapi malu nak bertanya jadi bui bagitaulah k..supaya tidak ada salah faham antara kita..cehhhh..ayat skima..hahaha...


27 comments:

cikji said...

bckground ni simple, terasa seperti bintang2 di waktu malam jer :)

Bui Junaidi said...

best kan..hahaha..terus perasan cantik..hihi

aanie said...

xpe, bui update yg mana sempat je...ppm tu sy rasa pembantu pengurusan murid..hehe, betul ke??

Bui Junaidi said...

yeah..aanie mmg pandai..hehehe..mcm mana boleh taww ni..?

Cik Rose Cute said...

Dah tukar background..cantik..dah jadik Twinkle2 little Star hihihi...

Bui Junaidi said...

cantik yer..mekasih byk2..hehe

Syuxer said...

pembantu pengurusan murid ke keje akak bui??heheh...eh camner tugasnya ye??cam kerani gak ke?

okey background akak dah kool..load pun dah ok..hehhe..nampak kemas..

Bui Junaidi said...

syuxer,ada sesetengah tugas mcm kerani tp lebih kepada mengawasi budak2..mcm pengawas lah..hehehe

background cooolll yer..tengs..lalala..senang hati konon..hahaha

Anum said...

sangat simple sis

ajumohit said...

Cntik background baru ni bui, iskkk ingtkan bui Cikgu hehe... Takpela apa2 Topik pon bui, Aju suke mmbacanya

diana said...

cantik2..
saya sangat suka!
heheheh

harrazdani said...

guru ker.....sekolah mana yer ?

syiela said...

nak sama jugak tu PPM ngan cikgu.. janji bersangkut ngan pelajar :)

** mcm dh mlm je bila ke sni :)

syira said...

hihi, kak bui..
yg hari tuh mmg cantik tp lamabt loading.syira tak nafikan.
tapi yg skarang, cantik dan laju je.
so, tip top! hehe..

Mya said...

ala alaaaa dah tak pepel :(

tapi takpe yg penting maintain suhweet =)

[sutera kasih] said...

aok kak, background ktk yg baru tok gik cepat terkeluar bnding nk lama yaa..tok nice juak :)

mun kmk, publish entri ekot mood hihi

cik pip said...

wow cantil giler lah backgrnd ni..suke giler!!

Bro ahmad said...

WAH PERUBAHAN YANG BAGUS..bro suka blog yang simple dan tak semak...you know semak..hmmmmm

sha my heart said...

igtkan cikgu.. penolong rupanya..

apa pun, yeah bestnya dah gaji.. sha tumpang happy wlpn duk tanam anggur jer ni.. haha~ doakan smoga cepat dapat kerja ye.

tapi pernah la merasa makan gaji. Bila gaji, sangat best. hilg segala letih. penat lelah terasa berbaloi =)

Bui Junaidi said...

harraz..bukan cikgu..
smk bau,jauhkan..huhu

sergeant keroro said...

background alam semesta, alien!!!

hehe XD

Idah said...

ppm...cikgu...tak pe lah bui kira seangkatan lah tu..janji kerja kita diberkati Allah.

Bui Junaidi said...

idah..yes,betul tu
janji rezeki halal..*_*

NOOR FATIN said...

ok ja layout bui ni. hehe simple tapi cantik sgt! sejuk mata memandang.. hehe

Wanie said...

PPM tu ape?
dah lame perasan akak tak buat ikut jadual..hehe
besala kadang2 ape yg dirancang tak jadi kan..

alif haris said...

hehehe .. cpt je loading background blog ni :)
terasa sperti diri ini seorang angkasawan .. :D haha

fiq. said...

nampak tenang je bc kak bui ni.
load pon namoaknye senang,hehe

btw, ppm-pembantu pengurusan murid, cumanya tak tahu akak bui ni bahagian P.khas ke, asrama ke

sebab abang saya ppm asrama =D sek org asli lagi..