Thursday, July 28, 2011

Masa Untuk Pergi Hospital



hari tu bui ada buat pemeriksaan kesihatan secara rambang
sukat tinggi,timbang berat = BMI ok..
lepas tu,periksa tekanan darah pun ok


bila part periksa kandungan gula dalam darah,
dalam hati bui kata..mesti ok jugak ni
tapi sangkaan bui jauh meleset
kandungan gula dalam darah bui tinggi  iaitu 7.7


pegawai kesihatan tu cakap tahap kandungan gula
dalam darah yang normal adalah di bawah paras 5
jadi dia rekomen kan bui pergi buat pemeriksaan kesihatan secara terperinci..


ni yang buat bui takut ni..huhu
dan hari ni (pagi ini) bui akan ke hospital untuk membuat pemeriksaan kesihatan
secara jujurnya bui memang agak risau sekarang
sebab tak tau macam mana result nya nnt
lagi2 bila bui baca artikel ni..




korang tolong doakan bui yer..huhu


entry ni bui karang mlm tadi..
sbb pagi ni bui akan berada di hospital untuk tempoh yang agak lama
jadi sila jangan hairan kalau bui tak jenguk blog korang yer..




14 comments:

cik pip said...

pip pun nak kena check gak ni..
take care ye bui...:)

pip tag bui :)

rara pinkmafia said...

akk pas ni jgn mkn manis2 taw.

ajumohit said...

Bui kurangkan mkn manis2 tau, bykkan minum air masak at least 2 liter sehari, mg bui sihat sntiasa

syiela said...

kurangkan manis lpas ni.. moga bui shat dan ceria kembali lepas ni

harrazdani said...

tinggi tu bui....harap lepas ni kurangkan manis yer...;)

Azhafizah[フィザ] said...

pasni kene kurangkan gula dalam makanan dan minuman ye kak bui..harap2 turun bacaan gula dalam badan tu..

kotak bulat said...

pani puasa..leh control pengambilan mkanan manis.. :)

Wanie said...

akak, gula darah tinggi ye..takpe nanti wnaie bagi nasihat pemakanan..:)

Yumida said...

ooo...level gula tggi...tok mesti orgnya manis..

cik aisha said...

semoga tahap bacaan tu normal bila recek semula nanti..:)

alif haris said...

insyaAllah bui ..
semoga sehat selalu ..
kene kuragkan gula ni kak bui ..

hira said...

akak, keputusan pemeriksaan tu ok tak?

Mya said...

sila minum banyak air kosong untuk neutralize kan balik ya =)

[sutera kasih] said...

kmk lom cek gik kesihatan kmk tok..hmm..hope ktk sehat2 jak kak bui..