Saturday, July 16, 2011

" blogger | tolong ingatkan aku..."

lepas rehat puas2 semalam
akhirnya nafsu semangat bui nak berblogging kembali pulih
bila dah pulih,tu yang korang tengok bui
bagi komen2 manja dekat entry korang..hehehe

petang sabtu takder apa2 nak buat
jadi bui melancarkan aktiviti BW
dalam syok BW tu
bui ternampaklah blogger Harrazdani buat segmen
jadi bui nak join lah
nak bagi support jugak dekat harraz..*_*

"JIKA TAK DAPAT APA YANG KITA SUKA,BELAJARLAH MENYUKAI APA YANG KITA DAPAT DAN BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG ADA"
bui suka mutiara kata ni sebab ianya
mengingatkan bui betapa kita harus bersyukur
dengan apa yang kita ada dan miliki.
walaupun apa yang kita ada tu sesuatu yang kita tidak suka
tapi kita mesti belajar menyukai nya
manalah tahu sesuatu yang pada mulanya kita tak suka
akan menjadi kesukaan kita suatu hari nanti kan..*_*

juga kita seharusnya bersyukur dengan apa yang kita telah ada
sebab jika kita fikir kita susah
ada lagi orang yang lebih susah dari kita..
jadi bersykurlah dengan apa yang telah kita miliki..

korang nak join jugak..?klik SINI yer
sekian..renung2kan dan selamat beramal..*_*
bui nak sambung tidur lagilah lepas ni..

24 comments:

Cik Rose Cute said...

Best la...ayat tue...

harrazdani said...

thanks bui...ada jugak orang nak join.hahahahahah...

"yang kita ada ini harapan kita" - HAMKA.

Niena Pengembara Ilahi said...

niena pn baru kembali :D

Azhafizah[フィザ] said...

Akhirnya kak bui buat entry juga..setelah penat hilang..hehe..best mutiara kata tu..kite perlu bersyukur apa yang kite ade ^_^

Muhammad Burn said...

kata2 tu, dah terjadi ke? hehe

~~Ticer Wann~~ said...

best ayat tu

Bui Junaidi said...

cik rose..bestkan sbb tu bui suka

harraz..sama2,kata2 tu pun best

niena..welcome back dear..*_*

fiza..ha,ah penat dh hilang baru ada semangat nk BW dan buat entry..

burn..mmg pernah terjadi dlm kehidupan bui..huhu

ticer..tengs,mmg best sbb tu bui suka

ajumohit said...

Kata2 itu mengingatkan kita bersyukur dgn apa yg Ada, menerima takdir seadanya...

syrupmasin said...

suke ayat tuh..mungkin ape yg kite dpt tuh bole bawak bergande2 makne dari ape yg kite ta dapat tuh kan :)

kotak bulat said...

suka ayat tu..hehehhe :)

myhatiku said...

suke la ayat tu..:)
bese la manusia, ape yg ade jarang disyukuri..

Fathiah Hamim said...

betul3. bersyukur la selagi ada. =/

Niena Pengembara Ilahi said...

rehat smlm dh puas... arini dh de mod la ye hehe :D
niena pn xsmpat harini ngan smlm sibuk ngan sakit gusi ni hehe

Panggil aku Han said...

ayat tu best :)
dh pernah berlaku dalam hidup Han..
sama2 ambil pedoman...:)

Bui Junaidi said...

aju..yup,betul tu

syrupmasin..sangat setuju,kdg2 apa yg pada mulanya kita tak suka oneday akan jadi benda penting dlm hidup

kb..tengs dear

myhatiku..lumrah manusia..huhu..dh ada apa yg patut disyukuri tp masih lagi tak bersyukurkan

fathiah..bersyukur seadanya..*_*

niena..semalam mcm nk pecah kepala,tp hari ni dh ok..turn niena pulak,takper bawak rest nnt baiklah tu

han..ya,sama2 kita ambil pedoman atas segala yg blaku k..

Niena Pengembara Ilahi said...

a'ah.. ma dok sorg je kt umah, tu yg risau.. dlu niena posting sana sepatutnya sbb alasan kebajikan keluarga, tapi ada insan2 yg takde tanggungjwab tukar.. potong line. xpe la rzki dia

syarifahsidrus said...

betul2. allah tentukan yang terbaik

Fad said...

bersyukur..Allah akan tambah lg nanti..hehe..follow sini

[sutera kasih] said...

bagus mutiara kata ya kak bui..

bena kata ktk kak..mun kita pkir diri kita susah, sbnrnya ada gik lebih susah dr kita huhu

bersyukurlah dgn apa yg ada kan :)

kak bui, kmk dh update pasal nok dtanyak ktk pasal grapvine ya :)

Bui Junaidi said...

niena..ye ker,sampai hati jugak org tu kan..huhu

syarifah..betul tu..

fad..tengs yer

sutera..ok,jap lagik kmk terjah blog ktk..hihi

azeelia azman said...

alia suke ayat tuh.kita ptut bsyukur apa yg kita dpt kann. :)

Bui Junaidi said...

azeelia..yup,sangat setuju..tengs dear

Cik Kay Jue said...

betul tu.. kita kena bersyukur dengan apa yang ada. :)

Wanie said...

eh2 pakcik dani buat segmen..
huhuhu..nak join jugak..