Tuesday, December 6, 2011

Surat Untuk Ayang (Luahan Hati Seorang Suami)

tadi surat dari isteri yang tak puas hati umtuk suami
sekarang surat balasan si suami pulak..

dear Ayang,

bukan lah Abang sayang keta tu lebih dari Ayang.. tapi Ayang kene faham keta tu mahal,kalau ilang sapa nak ganti.. Ayang,Abang suruh keja Ayang tak nak, Ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi Ayang tiap2 hari bangun tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..cuba lah Ayang fikir mana x Abang tido dalam keta..

Abang balik keja lambat sikit Ayang dah kunci pintu..bukan nye Abang gi foya2 kan Abang gi keja…lagi satu pasal piza yang Ayang ngidam tu.. Ayang nak piza yg di oder dari Jepun.. mana lah Abang ada duit nak oder.. Abang nak bagi apam balik yang jual kat depan ofis Abang ni Ayang tak nak, Ayang nak jugak piza dari Jepun..

nasib baik Abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish x nak laa Abang.. pasal hadiah kan Abang dah belikan tapi Abang sembunyi kan kat dapur.. Ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tu lah Abang suruh kemas umah tu Ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dengan sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau Abang beli untuk Ayang..

sebenarnye Abang sayang Ayang lebih dari keta tu walau pun hantaran masa kita kawin cuma Rm80k..Ayang x tau bpe kali Abang turun naik bank nak wat loan Rm80k..tapi demi Ayang Abang wat jugak..

sebab masa tu Ayang kalau make up memang sebijik maya karin.. tapi sejak Ayang wat rebonding 3 tahun lepas setiap kali Ayang make up Abang terbayang lak muka pontianak dalam citer Pontianak Harum Sundal Malam..bukan Ayang x cantik tapi kening Ayang tu gi cukur wat per.. walau pun Abang selalu cukur janggut Abang tapi Ayang xyah laa nak cukur kening Ayang tu…pasal morning kis tu, Ayang bangun pun dah tengah hari nak morning kis cam mana.. dah laa Ayang.. Abang malas nak citer ..

tapi Abang nak bagi tau jugak kat sini Ayang tetap no 1 dlm hati Abang.. nnti kalau naik bas tu bebaik.. Ayang nak balik kpg Abang izinkan cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana.. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit.. kalau ada lembu terlepas ke Ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu… biar jek.. nnti Abang balik kpg Abang kejar kan..bukan apa takut lembu tu tanduk Ayang nnti bukan setakat calar jek silap2 leh masuk hospital..

Abang kene tanduk xpe.. jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti Ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..Ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. Abang mmg x nak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana Ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut Ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg Abang kesian tapi muka Ayang lepas jatuh longkang tu x leh Abang nak bayang kan cam mana….tgk laa sendiri gambar tu..

ok lah Ayang.. nnti lepas cuti skolah kita jumpa lagi eah.. bye Ayang

love,
Abang

**************************************************

tu dia balasan suami dia
kekeke..kesimpulannya jangan dengar dari sebelah pihak jer
masing2 ada salah sendiri..*_*

10 comments:

masz86 said...

hahahah... ada2 jak...

Azhafizah[フィザ] said...

sweet sangat dapat suami camni kan..^__^

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

hahaaa.....camtu rupanye....cian laki dia...huhuu

Anum said...

hihi

munna said...

HEHEHEH....

AmirFX said...

Hahaaa... Takut muka anak kedak Doraemon.. hahaaa...

sha my heart said...

lawak la pasal jatuh longkang tu. haha~

ya, penting dengar dari kedua2 belah pihak..

Redbloodsnow said...

hahahaha....yalah tek oi. moral nya, dgr kedua² belah pihak :D

LadyBird said...

hehehe.. walaupun dh berulangkali baca.. tp tetap nak baca jugak..

pernah jumpe real perempuan macam tu.. die duk citer ke org pom pang pom pang lelaki die mcm tu mcm ni.. tp dia lgsg x tgk di pihak dia plak..

sizuka said...

sian suami kene pumpampumpam.. skali bini die bangun kol 12 tgh hari.hahaa