Friday, December 2, 2011

Kebenaran Kadang Kala Menyakitkan

telling the
TRUTH
and making someone
CRY
is better than telling a
LIE
and making someone
SMILE
apa pendapat korang..?
sanggup tak bohong semata2 nak jaga hati seseorang

11 comments:

Anum said...

betul2
kebenaran sangat penting
bagi anum biar anum tahu jgn tipu

SoLy SoLicious said...

sy lg suke org bercakap benar~

Syuxer said...

berkatala benar walaupun pahit..nabi kita dah pesan..ada hikmahnya walaupun pahit hakikat kebenaran tersebut

suha said...

kebenaran memang penting

tapi bagi suha kalau berdiam diri dikira sebagai langkah boleh membahagiakan orang tu, tidak salah rasanya walaupun kita yang sakit.

itu dikira berbohong ke? hmm

aRa ❤ aFiq™ said...

suka org jujur.. sbb lau tipu kang 1 ari dpt taw hal sbnr ag myaket an..

Azhafizah[フィザ] said...

kebenaran itu penting walau hati sakit -_-

IntaNBerliaN said...

bg saya.. biar sy menangis pun takpa dr org tu menipu saya...

Qaseh Qistina said...

better tau yg benar walau pon sakit dari ditipu hidup2..uhuhu..x suka org menipu..

LadyBird said...

kebenaran walaupun sakit perlu untuk kite tahu..

sampaikan kebenaran walaupun ia perit untuk diterima..

AmirFX said...

Tell the truth jak paling bagus... Sik nyakit ati dikpun kelak.. hihi..

saniah said...

salam bui..terima kasih kerana folow me..:)i pun dh click kat join ur site tu..:)
o ya..rasanya saya serik nk bercakap benar pada kawan..saya dah hilang kawan kerana saya bercakap yang benar pada dia..padan muka saya kan? hemm sedih..:(