Tuesday, December 6, 2011

Surat Untuk Abang (Luahan Hati Seorang Isteri)


Ayang nak mintak kebenaran Abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung..

Abang tak perlu hantar Ayang sebab Ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas..

Abang jaga lah diri Abang dan kereta Abang baik-baik,cuma ada perkara yang ingin Ayang luahkan disini…

kereta baru Abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu Abang sayangkan kereta Abang lebih dari Ayang.. sampaikan Abang dah terlena dalam kereta Abang tu sejak Abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam…

Abang sayangkan kereta Abang lebih dari Ayang, nak tau ngape?

harga kereta Abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah Ayang letakkan masa kita kahwin dulu..cuba hantaran Ayang lebih mahal dari harga kereta Abang?

tiap-tiap pagi Abang mesti gosok kereta Abang, nak nampak berkilat..tapi Ayang nak dapat kiss good morning pun susah

sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori Abang beli kat kereta, Ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

kereta sebulan sekali Abang servis,Abang kata kena jaga maintainance..Ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

kereta Abang make up lawa-lawa.. tapi kalau Ayang make up lawa-lawa Abang kata Ayang tak sedar diri

kereta Abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, Ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita Abang kata Ayang mengada-ngada

kereta Abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya Abang marah anak macam nak makan, Ayang jatuh longkang besar boleh Abang gelak

paling menyedihkan.. Ayang tanya ngape tidur dalam kereta? Abang jawab takut orang curi kereta Abang.. kalau Ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta Abang takut calar.. Ayang calar takpe..

jaga diri elok-elok, sarapan Ayang dah sediakan,Ayang pi tak lama sekolah bukak Ayang balik lah dengan anak-anak..

pesanan Ayang.. :-

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

love,
Ayang

*************************************************

lucu kan surat ni..hihi
kalau nak tahu si Abang tu ader balas surat Ayang dia tu
tapi nanti bui letak dekat next entry ok..*_*

9 comments:

Anum said...

ermmmmmmm
macam2
x patut la

AmirFX said...

pernah kmk baca pasal tok.. tauk kmk endingnya.. hihi..

hakamah hamyadi said...

hahaha....betul 2...bagi si suami 2 sedar diri sedikit...

sHi Ma said...

pernah baca surat ni dulu... lelaki tu xsedar diri.. xsuka xsuka.. huhuhu...

Munnafendy said...

hahaha kalau baca balasan suaminya lagi kelakar =P

ajumohit said...

Padan muka Suami dia, apa Suami dia kata? Hihi

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

kak bui...xsabar nk tahu apa balasan si abg kpd ayg...hahaaa

Azhafizah[フィザ] said...

lawak..tapi inilah kenyataan kan..ade je orang buat camni..tak paham betul -_-'

LadyBird said...

kesian2.. mujur lady baca surt blsn suami die dulu.. hehehe..