Friday, October 21, 2011

Seksanya Bila Sakit Kaki

assalamualaikum semua..selamat hari jumaat..yuhuuu..bui dah balik semula ke Kuching semalam..betapa bahagianya dapat balik ke rumah sendiri *_*

walaupun pergi sekejap jer..tapi perasaan nak balik rumah tu tak tertanggung rasanya..almaklum pergi seorang,hubby dan anak2 tak ikut sekali

alkisahnya...............

bui datang KL pada hari Rabu..bui dan adik ambik flight pukul 6.45 pagi..seperti biasa kalau guna Air Asia,kenalah standby sekurang2nya 2 jam lebih awal di airport..jadi seawal pukul 3.30 pagi bui dah gerak dari rumah jemput adik di BDC dulu..lepas tu kami sama2 ke airport..hubby bui yang jadi tukang hantar..hehe

nasib baik flight tak delay..sampai ke LCCT,kami berdua ambik bas ke KL Sentral..bayar tiket Rm9 seorang..perjalanan ambik masa lebih kurang 45 minit..dari KL Sentral ambik LRT ke Masjid Jamek..bayaran pulak Rm1.30 seorang..

mula2 adik bui plan nak naik teksi..tapi tambang mahal o...Rm20 ..baik ambik LRT,cepat dan murah lagi 2 orang baru Rm2.60,jimat Rm17.40..(boleh beli tudung satu..hehehe)

bui dan adik check in di Hotel Lotus..(hotel baru ni..milik orang india)..hotel ni dekat jer dengan LRT Masjid Jamek..turun tangga,terus jumpa hotel ni..harga bilik untuk semalam pun ok..baru Rm130 macam tu..

bui dan adik rehat2 sekejap..lepas tu keluar balik pergi Mid Valley..nak soping lah konon..hihi..(padahal fulus nya tak berapa nak ada..)

balik dari MV,bui dan adik rehat 2 jam dalam bilik..masa dekat MV tu kaki bui dan beberapa kali krem (kebas)..bui ni ada sindrom tak boleh jalan terlalu lama..kalau berjalan terlalu lama,mesti kaki akan kebas

lepas berehat 2 jam di bilik..bui dan adik teruskan misi soping..kali ni di sekitar jalan Masjid Jamek..sampailah ke Sogo kami berdua berjalan..

dalam pukul 10 malam macam tu baru bui dan adik balik ke bilik..malam tu sakitnya kaki bui hanya tuhan yang tahu..berdenyut2 sepanjang malam..tak lena tidur di buatnya..huhu

balik jer Kuching semalam..bui terus drive pergi ke Tribal Remedy (pusat refleksiologi)..niat dalam hati nak pergi urut kaki..sampai kat situ,bui bukan jer urut kaki..tapi urut badan sekali..fuhhhh..lepas sejam berurut..
barulah rasa lega sikit kaki dan badan bui..

dan hari ni bui dah bekerja semula macam biasa..bui bawak ole2 roti gardenia jer untuk budak2 khas..oklah tu dari tak bawak apa2 kan..hehehehe

sekian,alkisah sakit kaki dan rentetan perjalanan di KL..

terima kasih pada yang tetap sudi singgah di blog bui..
lepas ni bui balas jejak korang ea..*_*

17 comments:

Anum said...

x pe sis
sakit tapi seronok kan
hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

sakit berbaloi kan..heheh..

Cik Rose Cute said...

tak per....sakit2 pun....seronok hihihi...bestnya dapat urut satu badan...

IntaNBerliaN said...

mmg sakit + penat kan.. lg satu, duk ingat anak n hubby je.. :-)

Qaseh Qistina said...

sakitnya kaki..berjalan sana sini[dapat bayangkan]..hehe..btw, sekarang kaki dah ok kn..leh jalan lagi ps nih..hehe =P

sHi Ma said...

lamanya tak jalan dari masjid jamek ke sogo than patah balik ke masjid jamek...

alahai siannya kak bui, tp apa pun enjoy (",)

NM02 said...

sakit yg menyeronokkan

ok le tu

Azhafizah[フィザ] said...

Berjalan lamelame mesti saket kaki kak bui..dah pegi berurut kire ok la tu..dah fresh macam tekan button refresh tu..ehehe..

nurul nadia nasir said...

huii jauh perjalanan..hihi tapi puas kann kann dapat shopping lagi :)

Acik said...

dekat kucing x der roti gardenia ke? :)

Wanie said...

bui pegi berjalan ye..
ingat kak sakit kaki ape..
sakit kaki berjalan xpe..:)

Syuxer said...

camner tak sakit kaki kalau tak kuat berjalan hahaha..apapun arap pulih cepat sakit kaki tuh nanti tak dapat shopping2 lagi hehe

LadyBird said...

seronoknye kak bui jalan2 ke KL.. :D..

alif haris said...

best kan waktu sengal2 kaki dan bdn pegi urut.. perghh nikmat2 ^^

AmirFX said...

Wooo.. Lamak sik pergi berurut ehh..

shida said...

wah... bestnya mengurut... Bui sama la ngn cda.. tak boleh jalan byk.. mesti rasa krem

armouris said...

lagi info tentang sakit kaki di SIHAT SELALU - Punca Sakit Kaki