Wednesday, October 19, 2011

Cara-Cara Menghantar Tiket Kepada Nuffnang


kalau sebelum ni bui ada bagi tips mendapatkan BE dari Nuffnang,kali ini seperti yang dijanjikan bui akan ajar pulak cara2 bagaimana menghantar tiket kepada pihak Nuffnang

mula2 dulu bui pun tak faham apa erti tiket ni..tertanya2 jugak kenapa perlu hantar tiket pada Nuffnang dan bagaimana pulak rupa tiket yang dimaksudkan tu..nak bertanya,malu2 pulak..hehe

tapi berkat kerajinan..cehhh..lepas baca dekat beberapa blog yang buat entry pasal Nuffnang,barulah bui faham apakah maksudnya tiket tu..
(masa tu asal jumpa blog yang buat entry pasal Nuffnang mesti bui akan baca penuh minat..hihi..pecah rahsia..)

dan alhamdulillah..lepas bui ikut tips mendapatkan BE dan lepas hantar tiket blog bui terus dapat 3 BE sekaligus..sehari lepas tu dapat lagi 3 lagi BE dan semalam blog bui dapat lagi 3 BE..tapi 3 BE dah jadi ME..huhu..apa2 pun terima kasih Nuffnang..*_*..sayang Nuffnang..ngeeeeeeee

ooopppsss,panjang benar mukadimah..hehe..ok2,sekarang kita terus kepada cara2 menghantar tiket kepada Nuffnang yer..sila baca penuh minat..hehe

mula2 korang bukak akaun korang macam biasa,korang cari perkataan Contact Us..
rujuk gambar


dah jumpa..?ok,sekarang akan keluar page macam ni


pilih seperti yang bui bulatkan ok
lepas tu klik next,akan keluar page macam ni pulak


pada bahagian subject tu isi jer perkataan BE..bahagian mesej tu pulak korang isilah apa yang korang nak tanya pasal BE ni..apa yang bui tulis tu contoh jer..jangan pulak korang ikut..hehe

korang tanyalah kenapa blog korang belum dapat BE macam blog orang lain ataupun korang boleh tanya apakah ciri2 blog yang dipilih untuk dapat BE

priority tu letak HIGH..supaya pihak Nuffnang akan cepat2 reply pertanyaan kita nanti..lepas tu jangan lupa isi free cap..pastikan isi dengan betul yer..kalau free cap yang dia orang bagi tu tak jelas..korang reload lah new image..

kalau konfiden free cap tu betul,terus klik submit..insyallah dalam masa sehari dua pihak Nuffnang mesti akan jawab tiket kita tu

korang trylah yer,semoga ada rezeki nanti..*_*

**otopos**

22 comments:

Qaseh Qistina said...

masih belom dapat..dah 2x kali cuba...ps ni nk cauba lagi la..tQ kak bui=)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

wah..cara cara hantar tiket pun ada. Bagus ni, saya dulu tak reti nak hantar tiket puas cari xde orang pun bagi tau. Bagus bagus kongsi ilmu..


TIPS BELOG BUAT SEMUA BLOGGER BARU

Azhafizah[フィザ] said...

waa..ni yg nuff sayang lebih ni..

Anum said...

thanks bui

abghani said...

cuba try test lah

IntaNBerliaN said...

sy pun slalu hantar ticket ni.. hihii

mimie.. said...

ookey...akk bui tol0ng terangkan apa fungsi tiket tu??tak paham.. :(

harrazdani said...

lain kali bagi ayat best....lu bila mau kasi gua be maaaaaa....

Niena Pengembara Ilahi said...

haha..mntak BE bebanyak ye tak

Niena Pengembara Ilahi said...

haha..mntak BE bebanyak ye tak

Mya said...

thanks kak bui selalu bg tips. sy pernah anta sekali je ticket ni. hihi

Syuxer said...

hahah sempoi n santai je akak bagi tips2 ni..memang kena high barula nuffnang akan alert hehe..tq akak..smoga tips ramaila dapat be nanti hehe

AmirFX said...

Camya duhal.. Kaktok kmk cuba.. Sik pernah kmk tauk pa benda BE ya... Thanks for the inpo...

budak penjara said...

nuffnang pn kita x buat lagi..
tapi klu blog lama dlu..dh de bnyk gak la duit yg dpt dri nuff

Piweet said...

da bnyak kali da nk try anta tiket tp x boleh sb salah masuk word free cap tu...macam mn nk tulis free cap tu erk, kena jarak ke, huruf besar ke kecil????

Yatie Awang said...

tapi akak tak guna nufnang hehehhe

iefa ujang said...

alaaaa. . . fa xpkai nufnang pown kak.sedey2 :(

alif haris said...

mari kita hantar ticket byk2 kt nuff .. hehehe ..

Nisa Greennnpanda said...

hehe.. takat nie penah 2 kli je anta tiket ke nuffnang..

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

Mr Labu said...

Baru nak mula berblogging balik.. nak hantar tiket semula kat nuffnang.. hehe.. mudah- mudahan dapat cm dulu..

Mr Labu said...

Baru nak mula berblogging balik.. nak hantar tiket semula kat nuffnang.. hehe.. mudah- mudahan dapat cm dulu..