Thursday, January 5, 2012

Hampir Selesai Dan Hari Pertama Sekolah

cerita tentang blog make over..

setelah edit sana,edit sini akhirnya blog gelap impian bui dah hampir selesai..bui memang dah lama menyimpan hasrat nak mem'blackout'kan blog bui ni sebab terasa hitam itu macam nampak misteri dan elegan..hehe..dan inilah hasilnya..memang tak cantik langsung tapi hanya ini sahaja yang mampu bui buat..

ilmu blogging belum cukup lagi..huhu

sebelum ni memang nak elakkan diri letak doodle sebab terasa diri ini sudah tua bangka nak berdoodle-doodle..hahaha..tapi sebab doodle yang CIK MAS buat ni ala2 dewasa gitu,jadi bui culik doodle tu dan gunakan sebagai header..tapi ini belum final lagi,sebab bui ada minta pertolongan CIK MAS buatkan header yang ada doodle kelabu tu..harap2 CIK MAS sudi yer..(lak kmk cia ktk kek Taka jak k..hehehe)

duhai Cik Mas,dengarlah permintaan kak bui ni..*_*

oh,ya..kalau klik entry lama jangan pelik ada gambar2 yang akan terkeluar dari frame..dulu bui suka letak imej X-Large biar terang mata melihatnya..sekarang sebab ruang post dah jadi kecik,sebab tu gambar terkeluar..takper,nanti bui akan meng'adjust'nya..

cerita tentang hari pertama sekolah..

semalam hari pertama budak2 disekolah kan termasuklah anak2 bui yang dua-dua masuk tadika tahun ni..tapi sedihnya bui tak dapat hantar anak2 sebab bui terpaksa ke sekolah bui sendiri sebab hari ni pun hari pendaftaran untuk pelajar2 pendidikan khas..tapi takper,hubby ader..dia boleh diharap..diulang..sangat boleh diharap..*_*

seramai 6 pelajar telah mendaftar masuk dan ini bermakna jumlah pelajar yang bui kena jaga nanti adalah seramai 10 orang..4 orang dari tahun lepas dan 6 orang pelajar baru..kalau diikutkan ada 7 pelajar baru tapi seorang pelajar tu tidak mendaftar masuk..

sebab tu semalam tak nampak langsung kelibat bui kan (cehhh,kelibat...hahaha)..bui memang tak bukak komputer langsung..memang bizi dari pagi sampai ke petang..

karenah budak2 pendidikan khas korang faham2 lah yer..umur masing2 dah 15/16 tahun tapi macam perangai dan pemikiran macam budak2 umur 3/4 tahun terutama pelajar yang Sindrom Down ni..kesian dia orang tau..seperti lirik lagu (tak ingat siapa punya lagu..adoyaiii)

'tidak ku pinta lahir ke dunia..tidak ku duga,cacat begini..'

memang kesian..terutama ibu dan bapa dia orang..dahlah,tak nak fikir lebih mendalam takut menangis..huhu..harap2 hari ini tidaklah sesibuk semalam..sebab kalau tak sibuk bolehlah bui blogwalking..

14 comments:

masz said...

kmk gik tengah ngato gamba ya kak...
Pat cia ya kak... kmk on jak... rezeki jgn di tolak... hehehehehe...
Mun dah siap lak kmk madah ktk...

amiey lee said...

bui..my bff pun cikgu kt melaka cikgu tuk anak2 pendidikan khas..selalu dgr dia cerita pasal budak2 ni..even diorang mcm gitu tapi diorang baikkk sgtt..

sHi Ma said...

comelnya header blog kak bui...

hitam itu menawan (~~,)

Azhafizah[フィザ] said...

blog make over hampir siap ye.cantik jugak tema gelap ni..ouh ye lah,semalam kak bui bz dgn hal sekolah..patut xdapat kelibat..hehe..seronoklah anak anak kak bui dah sekolah..tapi sunyilah rumah pepagi camni

ajumohit said...

Cantik blog template baru ni, penat kan bila Sekolah dh mula...harap2 anak2 gembira dgn persekolahan baru ini

nadia said...

salam..kmk silent reader ktk.hehehe
ktk cikgu pendidikan khas ka o ppm??
kmk keja kt bahagian pendidikan khas,kt putrajaya.hq..
kmk ngga sendirk la niak@ pendikn khas tok.nang ksian.hhmm..

-nad-

nazihan ali said...

cantik ni.. :)
hitam ni kdg2 menawan

miloais milo said...

nice makeover beb!
iols suker banget!
[cehhhh...! macam lah bui tanya iols suker ke tak kan????]

yep... semalam hari pertama persekolahan...
my kids juga - tapi iols tak pegi hantar pun... my hb yg take over..... ekekekeke

Bui Junaidi said...

NADIA-WAH X SANGKA ADA SILENT READER EH..HEHE..KMK PPM JAK..PPM PENDIDIKAN KHAS..YALAH MCM2 KARENAH..PENING KEPARAK..*_*

maszmadi said...

ooo blackout yerk.. hehe tapi ada jgk lampu2 n lilin2 sana sini.. cantik aper.. hehe

masz said...

ok kak dah siap...

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/01/ok-sik-kak.html

mun ada gamba perlu di ato balik padah jak... kelak kmk ato nya...

Nisa Greennnpanda said...

wah..blog kak bui dh lain aa.. new year, new appearance, hehe..

Nafisya Ismail said...

oklatu.. cantik.. menarik., tertarik.. hehee

AmirFX said...

Kacak background tok kaler itam... :D