Thursday, January 19, 2012

Awal Pagi Dah Bergaduh

datang kerja hari ni dengan mood yang tidak berapa nak elok sebab awal2 pagi dah bergaduh..nak tahu bergaduh dengan siapa?

ni ha,bergaduh dengan kanta lekap a.k.a contact lens..hehe

pinjam gugel

kalau nak tahu bui ni rabun..dulu tak rabun sebenarnya tapi masa bui tingkatan 6 (1996) bui mula mengalami masalah mata tak berapa nak nampak ni..mayb gara2 study dengan cahaya yang tidak sesuai pada masa tu

sebelum pandai pakai contact lens ni,macam biasalah pakai cermin mata dulu..tapi sebab cuai,boleh pulak terduduk cermin mata sendiri..dan akibatnya cermin mata jadi lunyai..hehe

sejak tu,mulalah berjinak2 pakai contact lens sampailah sekarang..dah macam2 kaler bui cuba..biru pun ada..hahaha..walaupun hidung tak mancung tapi ada hati jugak biji mata macam omputih...

biasanya ok jer kalau pagi2 lepas mandi pasang lens ni..tapi entah kenapa pagi ni dia buat hal pulak..masuk,keluar balik..macam ader benda yang menghalang..kalau bui paksa jugak mesti mata akan jadi merah dan akan rasa tidak selesa sepanjang hari

setelah 3x cuba,bui mengalah akhirnya....akibatnya bui datang lambat ke sekolah 10 minit pagi tadi..geram betul dengan lens tu..

nasib baik bui ader cermin mata kecemasan..terpaksalah hari ni datang ke sekolah pakai cermin mata..aishhhh,geram..memang nak kena buang dah lens tu..terpaksalah beli baru lagi...


nak beli salah satu lah lens macam di atas..hehe
oh ya,degree mata bui ni kiri dan kanan 250'
ok lagi kan..*_*


28 comments:

Masz Sidek said...

pakay warna merah kak...
org nak raya tok...
hehehehe

ajumohit said...

ohoi nak kene babab CL tu bui. teringin nak pakai jugak tp tunggu rabun betul2 dulu hahaha, skrg ni power 75 nak pakai pon tak berbaloi hehehhe

IntaNBerliaN said...

lorr ingat bergaduh dgn sape td..hihii

Izan Ishak said...

leceh juga ye bui bila contact lens buat hal... semua urusan jadi tergendala...

Fathiah Hamim said...

kak bui, fa banyak baca kat internet pasal hukum pakai colour lense neh.
fa ada tanya ustaz fa kat uia jugak.

katanya hukum nya haram, sebab kita kira dah mengubah rupa asal organ kita.

Pn. Sheila said...

hehe... ingtakan bergaduh ngn sapa tadi...

Aishah Jahirah said...

kak bui....saya takut nak pakai lens...tp saya mmg tak rabun pun.dulu2 teringin nk bg mata warna2,tp xberani.hehee

Munnafendy said...

dah expired kot kak?

Fahmi Piruz said...

haa~ saya 375 kak buii..haa~

Ardini Humaira said...

uiskk kalau dni tengok orang pakai lense cemtu mesti terkejut jap hehe

Bui Junaidi said...

FA-TOL KER NI..ALAMAK..MCM MANA NI..HUHU

MUNNA-AGAKNYA KOT..SEBAB BELI MASA RAYA TAHUN LEPAS..HEHE

FAHMI-ADUH,TINGGI NYER DEGREE TU

miloais milo said...

iols rabun jugak - tapi tak pakai CL
just normal glasses...

penah gak nak cuba pakai - tapi macam tak sesuai - lens tak bleh duduk tetap dlam mata.... so mata jadik merah berair...

Cik Rose Cute said...

Nasib baik mata Cik rose okey lagi huhuhu...takut jugak rabun....Tak ada duit nak buat spek mata hihihi

kasihredha said...

kalau pakai warna hijau mcm incredibble hulk pulak kan :)

zareliqa afiqa said...

Iqa punya 200.huhu=.=
Skunk pakai spek jek.Teringin sngt nak cuba pakai lens.Tapi tak tau cmne nak masukkan dlm mata.huhu=.= Takut~~
Ajar lar kak bui^^

Shaherah said...

kte same.. hehehe.. skrg dh berjinak2 pkai lens.. boleh ckp nyampah la pkai crmin mata ni.. hahaha.. kkdg mmg nk bergaduh ngan die.. slalu boleh cpt.. kkdg pkai smpai nangis.. bnyk sgt air mata tu kluar..

LadyBird said...

lady stress pakai kanta lekap... tension.. lambat .. huhuhuh..

Cik Muda said...

igt gaduh ngn sape..huhu~

::NureeN:: said...

hehehhe ngan kanta pon leh gaduh yerr.. pakai choclate yerr nureen suka :)

akak nk tanya, blog member nureen eb, (http://mamaaerish.blogspot.com) ada mslh.. bila komen kat n3 tarikh komen sehari sebelum maksudnya klau kita komen hari ni 19/1 tarikhnya akan jd 18/1.. akak tau x nk wat mcm mana?? bleh je terus komen kat blog eb yerr

fieda said...

bui gaduh dgn contact lens ye..hehehe
nasib baik mata saya ok lagi..

zahidahwahid said...

pedih mata kmk tangga lens ya...baca tok pun rasa pedih juak....erk??!!

eB ezrin said...

slm, eB mmh dh setting g2, itu yg eB pelik np komen jerk g2. alahai. leh tlg? tq :)

eB ezrin said...

eh lupak, mun jak ada no tipon leh juak kamek kal. tq :)

eB ezrin said...

lelah kmk ncarik solutionnya, kmk dh nangga time pc kmk. nang sik slh. camner oh?

Bui Junaidi said...

EB-AIH,PELIK JUAK OWH..XLAH KMK TAUK GK CAMNEY NAK SETEL MASALAH KTK YA..

CUBA KTK GUGEL,NE TAUK LEH JUMPA GNEY CARA NAK SETELKAN MASALAH KTK YA..

AmirFX said...

Aaa.. Kmk sebelah kiri 550 sebelah kanan 500.. Dolok2 salu juak pakei contact lense kaler2.. Rona ijo paling best sebab leh jadi kedak incredible hulk... haha.. :D

Mohammad Salehudin said...

skrg contact kens yg tak rabun pon ramai yg pakai..sbb corak2 :D

shida'R said...

wahh sis sempat ke nk pkai lens lg hehe.. :)