Tuesday, January 24, 2012

Secara Tiba-Tiba...


jenis yang bui pilih

apa yang secara tiba-tiba ni..kesaspenan ke tidak..?(bahasa baru..hehe)..malam tadi entah apa mimpi tetiba terbuka hati nak pasang widget Alexa Rank di blog kecintaan bui ni

walaupun kemaluan yang amat tengok rank tu..uhuk..uhuk..tapi tak kisahlah..teruk pun teruklah..kenalah terima hakikat blog bui ni tak best mana pun kan..

bila dah pasang ni leh jugak tengok perfomance blog macam mana lepas ni..kot2 angka tu 897,456 tu leh turun nanti..amin..amin..

ok,lah..siapa2 yang nak pasang widget alexa rank ni jugak bolehlah ikut langkah2 dibawah yer..senang sangat caranya..tutup sebelah mata pun boleh siap..cehhhh

1.mula2 kenalah pergi laman web ALEXA..tapi takper bui terus bagi korang shortcut macam mana nak ambil kod html tu
KLIK SINI
2.lepas tu korang isi ruang kosong tu dengan link blog korang..dah isi,tekan BUILD WIDGET

3.akan keluar 3 pilihan widget..korang pilihlah jenis macammana korang suka yer

4.dah tu,copy kod html then paste kan dekat blog korang
(dashboard > design > add a gadget > html/java script)

kalau nak combine dengan kod html yang sedia ada pun boleh yer

lepas tu SAVE dan lihatlah hasilnya....*_*

16 comments:

Cik Rose Cute said...

segan jugak nak pasang bui hihihi

~ yus ~ said...

tahniah dah pasang widget alexa di blog. Saya pun dah lama pasang...:)

ROJAK said...

terima kasihla susah payah share mungkin masih ada lagi blogger yang tak tau caranya

AmirFX said...

Kmk dolok pernah engkah.. Tapi kmk asa blog kmk kin berat alu buang jak benda ya..

ciK LyndaWawa said...

wah...hebat juak blog kitak kak..=]

Azhafizah[フィザ] said...

teruskan berblogging..insyaAllah angka akan trun..hebat lah kak bui ni ^_^

zareliqa afiqa said...

Nak g check lar jap lagi..hehehe :D

Masz Sidek said...

mok kmk coba kak...
esok kmk coba...
hehehehe :P

harrazdani said...

wah dah letak alexa....terbaik

LadyBird said...

tq kak bui.. nanti lady nak check jugaklah ranking alexa blog lady..

Cikgu Ma said...

jarang nak tengok rank...sebab memang malas bw..hehe...

blogger award review | pengulas blog tak ada sijil halal

Munnafendy said...

alahai....malu nk tgk rank blog sndri ni kak bui....kih3

sha my heart said...

bagus la dah pakai benda alah tu. =)

wah, siap buat tutorial. hebat la sis bui ni. thumbs up =)

kotak bulat said...

kb nye rank malaysia..menaik byk..hehehe..buknnya mkin menurun.

[sutera kasih] said...

salam kak bui !!! :)
terharu ktk msh ingt kmk ehhh :')
sorry..beberapa bulan lepas kmk agak busy, skda masa blogging aiieee huhu
tok pun tgh ambik mood blogging balit :)

sampey kmk remove widget alexa tok cz turun mendadak since sik aktif blogging duak bulan :(

Rai said...

saya tak pasang pun alexa widget ni.. tapi bagus pasang kalau nak naikkan ranking alexa kan.. tu je yang saya tau..haha..