Tuesday, January 17, 2012

Aduh..Macam Nak Demam


ahad lepas ada mesyuarat dekat tadika anak2 bui..kalau ikut dalam surat pukul 2 kena ada dekat tadika..tapi atas sebab yang tidak dapat dielakkan..bui dan hubby sampai dekat nak pukul 3 macam tu..

sampai2 jer,orang dah ramai dalam kelas..dengan muka selamba bui dan hubby join mereka..hehe..mesyuarat hari tu tak lama sekitar 2 jam jer..lepas mesyuarat,terus balik rumah

tapi bukan itu yang bui nak ceritakan..ni ha,badan bui ni lemah semacam jer..badan terasa sakit2 dan sekejap sejuk sekejap panas..tanda2 awal nak demam lah ni

kalau korang nak tahu,bui kalau demam memang susah dan payah nak makan ubat..tak taulah kenapa tekak bui langsung tak boleh terima/telan pil..kalau ubat jenis cecair takder masalah..

ni tak sabar nak balik rumah..rasa macam nak baring sambil peluk guling..tengoklah hari ni,kalau kerja cepat habis bui nak balik awal jer..rehat dan tidur..

kalaulah dalam kelas ni ada katil dah lama bui baring..kalaulah..

oh,ya lupa nak bagitau..dalam sihat tak sihat ni,sempat jugak bui tukar font blog bui..hehe

sebab tak berapa nak sihat..malas nak letak gambar di entry ini,takper kan...*_*

19 comments:

Masz Sidek said...

hehehe... samalah ngan kmk susah nak makan ubat..
mun makan pun... byk ke minum air...
penadol 2 bijik.. air dekat nak sejag... rasa kembong perut...
kadang ubat ya di tutok suruh hancor...
mak kmk ngan adik-beradik kmk geleng palak nangga cara kmk makan ubat...

miloais milo said...

gi klinik ke tak???
iols kalo tak sihat - memang laju jer gi klinik.... tak suka nak tangguh2 ni... takut melarat plak!

moga cepat sembuh ye!

ciK LyndaWawa said...

Tedahnya l0k..mkn ubat kak..

are_lin@yu said...

moga cepat sembuh..hehehe

Fathiah Hamim said...

hehehe macam mana nak ajar anak makan ubat kalo mak nya sindri takut makan. hehe

semoga cepat sembuh kak bui. rehat2.

AmirFX said...

Mbak minum aek 100+ awal2 tok... :D

Pn. Sheila said...

take a gd rest bui....

kasihredha said...

semoga cepat sembuh bui
banyak minum air masak
dan jangan ngelat makan ubat :)

Rai said...

saya dah lama tak telan ubat demam.. bila demam cuma minum air lebih dengan makan extra vitamin c..selain dari sbb breastfeed.. mmg nak elak sangat makan ubat selalu..

sHi Ma said...

jangan lupa makan ubat, moga cepat sembuh...

Cikpuan rara said...

akk kena mkn jugak kak.rara ni dh selalu demam,jd dh biasa mkn ubt.hehe

Azhafizah[フィザ] said...

kalau nak demam tu elok berehat je kak bui.kadang2 camtu je boleh sehat ^__^
take your rest kak

Pn. Sheila said...

Bui... i tag for u... :-) jangan marahh...

http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/01/segmen-mr-eraz-fadli-tingkatkan.html

fieda said...

bui dah tukar font lain plk..ok jugak yg ni..
biu mkn ubat tau lekas sembuh..nanti kalau sakit tak der mood la nk ngadap blog..

LadyBird said...

akak... dalam buku lady ni kan.. die ade bgth cr nak baikkan demam amalan rasullullah.. Rasullullah saw. suh kita banyakkan minum air..

Aishah Jahirah said...

kak bui...semoga tak demam.sekarang cuaca xmenentu.take care...;p

Izan Ishak said...

alahai bui...nak demam yer. jgn lupa makan ubat ye dan rehat secukupnya. kalau demam ni mmg tak larat nak buat keje kan...

moga cepat2 sembuh ye...

ajumohit said...

Moga bui cepat sihat ye, cantik font baru bui ni

Qaseh Gifts said...

Bui,
font baru ni nampak kemas... dan kalau dah rasa nak demma tu, makan vitamin C banyak2 ok...

Cerita mengenai hadiah tidak ternilai - Siapa Temple Gardin?