Thursday, January 12, 2012

Bertukar Sudah

yes..font dekat blog bui yang berwajah baru sudah bertukar..kalau sebelum ni bui guna font Arial jer,tapi sekarang ni bui dah tukar kepada font Delius..

entahlah kenapa suka sangat dengan font Delius ni..nampak sangat comel dan mata pun senang jer menengoknya..(entah2 bui jer kot..hehehe)

kalau boleh semua font nak tukar kepada Delius tapi ada sesetengah tempat tu takleh tukar macam link within dan cbox..tapi tak per,janji majoriti tulisan dalam blog bui adalah Delius

ketagihnya pakai font Delius sampai ke tulisan dalam netbook bui pun pakai Delius taww..hehehe

oh,ya..siapa2 yang berminat jugak nak tukar font dalam blog apakata try tutorial ni..simpel mimpel jer tuto nya..
TUTORIAL TUKAR FONT DALAM BLOG
selamat mencuba yer dan semoga berjaya
*tajuk post dan blog description memang bui sengaja tak ubah*

23 comments:

ajumohit said...

cantik bui!!! suke tgk font ni, kemas dan bulat2 jek huruf dia...nak tiru gakla hehehhe

ciK LyndaWawa said...

nang kacak tulisan bulat2 kedak tok kak..

TK said...

TK pulak suka font Georgia~ maka majoriti tulisan dalam blog TK guna font Georgia...

Zurina said...

wah! berwajah baru sempena tahun baru...cantikkkkkkkkk. Filem ong bak rindu tupon cam menarik...hehe

Anum said...

cantik

Anum said...

sangat cantik sis

diana said...

saya memang dalam perancangan nak tukar font..tapi kena tunggu nanti2 la..nak tukar theme dulu..:)

maszmadi said...

eee sweet, font macam 'comic sans' sikit tapi nampak kedewasaannya... hehe

fieda said...

mmg cantik la Bui font ni..bulat2 jer nmpk..saya pun jatuh hati gak ni..

fieda said...

bui..laman web nk tukar tulisan tu not found la plk..

Shiela Latif said...

memang comel font nie.. :)

AmirFX said...

Kacak juak font tok.. Mok cuba juak kelak...

miloais milo said...

ohhh.. font ni memang comel..
iols suker gak guna font ni...
nak plak kalo kena buat card....

Aishah Jahirah said...

saya pakai font apa tah...hehee main belasah aje...

IntaNBerliaN said...

a'aa mmg cantik pun tulisan ni.. clear je.. :-)

Bui Junaidi said...

FIEDA-SORRY TADI LINK TU TAK BETUL..SEKARANG DH OK DH SEBAB BUI DAH BETULKAN..*_*

sharfielaz said...

sweet da jak...pat ngkah lam phone ku xkak? tok baruklah simple n nice...

Bui Junaidi said...

LA-XPASTI JUAK KAKAK PAT X..RSNYA X DPTLAH..

SIMPLE N NICE? TENGOK ORGLAH..HAHAHA..ALU GAMBONG KENAK PUJI TEK..

Cik Rose Cute said...

Cik rose pun jatuh hati gan tulisan nie...comel jer...

Azhafizah[フィザ] said...

memang comel dan sedap mata memandang[fiza pun!]..hehe

Qaseh Suhaida said...

tertarik la dgn font baru Bui ni..

Munnafendy said...

a'a la comey la kak bui =)

LadyBird said...

cantik.. nampak kemas.. bulat-bulat..