Tuesday, January 31, 2012

Ada Titik Hitam Dalam Mata

cuba korang renung titik hitam tu beberapa saat..(fokus pada titik hitam jer)..korang akan perasan bayangan berwarna di sekeliling titik hitam tu akan hilang..try k..*__*


petang semalam hubby call..

hubby : nak ke klinik lepas ni (lepas hantar anak2 ke nursery dan solat zohor)

bui : eh,kenapa pulak..?

hubby : nak check mata lah..tak tahan..titik hitam tu muncul lagi

bui : o,yeker..pukul 3.30 kita g sama k..bui temankan..

hubby : ok,set..jumpa depan klinik C.S LING EYE SPECIALIST CENTRE

bui : ok,deng..(gelaran untuk hubby)


dan petang semalam,bui buat apa2 yang patut dulu..lepas tu terus pergi jumpa chief clerk sebab nak mintak kebenaran balik awal..nasib baik chief clerk benarkan..hehe

pukul 2.30 macam tu,bui dah berangkat dari sekolah..kalau nak tahu,masa perjalanan bui ke tempat kerja dari rumah sekitar 40 minit (jauhkan..uhuk..uhuk..)..dan dari rumah ke area Satok pulak sekitar 10 minit..so jumlah masa perjalanan adalah sekitar 50 minit++..

3.25 petang,bui sampai kat depan klinik..tengok2 hubby dah tunggu..

tapi malangnya..klinik yang kami nak pergi tu dah tak terima customer lagi..sebab orang yang tunggu dalam klinik tu semua dah register..tunggu masa nak jumpa doktor jer lagi

receptionist kat klinik tu advise kat hubby suruh datang hari ini (pagi)..tengoklah dia pergi atau tidak nanti..kalau waktu pagi bui memang susah nak temankan sebab ada kelas kan..kalau petang tu ok lah

oh ya,terlupa nak bagitau..sejak hubby bui sakit mata (merah mata) beberapa bulan yang lepas,bila dah sembuh tu dia cakap macam ada titik hitam dalam pandangan mata dia..kadang2 ada,kadang2 hilang

semalam tu muncul balik..sebab tu dia nak pergi check mata dia kot2 ada yang tidak kena..eiii,nauzubillahiminzalik..


pening tengok titik di atas..apakata tengok gambar ni pulak..tenang tak fikiran..*__*

17 comments:

Cik Muda said...

yer la.....sy dok tenung je titik itam tu, sampai bos tegur... 'ai, khusyuk tgk pc? tgk gbr pe?? siut je...

AmirFX said...

Mungkin ya effect ubat yang diambik sebelum tok nak?!

zahidah said...

kacak gambar ya lok...bestnya mun dapat pergi kat tempat cam ya.... *berangan lok >.<

Anum said...

ermmmmmmm pening2

Masz Sidek said...

mintak2 sik da pa2 dgn mata hubby ktk kak... mintak dijaukkan nak sik bagus ya...

~ yus ~ said...

Titik hitam pada pandangan mata dia? Ker macam nampak nyamuk berterbangan?
Atau nampak kawasan hitam bila gelap?

Yus pernah alami semua tu, dan bila periksa mata ada retinal detachement. Sebab tu mata kiri di bedah, dan mata kanan kena laser. Semua yus pernah tulis di blog tahun lepas bermula Februari 21. Mata yus kena bedah Mac tahun lepas...dan sampai skrg masih sentiasa perlu buat pemeriksaan susulan.

Masih juga nampak nyamuk terbang, dan kadang2 ada kawasan hitam, tp cuma perasan bila cahaya tak terang...huhu

Baik buat pemeriksaan segera, takut juga kan. Husband Bui pakai spec ke?

deqla manjew said...

aduiiii...tgk titik itam tu lama2 deqla plak yg skt mata...titik itam dok ngekor jew.. camne tu..? huhu

kasihredha said...

mata akak pun dah berapi malas nak pakai masalah tp malas nak pakai spek

Bui Junaidi said...

@AmirFXKALI JUAK MIR..

Bui Junaidi said...

@~ yus ~
HUBBY CAKAP MCM BILA TENGOK PAPER KALER PUTIH,ADA TITIK HITAM..SEDANGKAN MMG TAKDER TITIK LANSUNG PUN DEKAT SITU..DIA TAK PAKAI SPEK..MATA OK SEBELUM NI,CUMA LEPAS SAKIT MATA HARI TU,TERUS JADI MCM NI

Azhafizah[フィザ] said...

penat tenung gambar atas sekali tu..same jek..hihi..

harap harap mata husband kak bui tak de ape ape masalah.semoga pulih sepenuhnya..aminn..

pemandangan bawah sekali tu memang sejuk mata memandang ^__^

ajumohit said...

Nanti pegi follow up la kan bui, bab Mata mmg sensitive kan, moga baik2 sahaja nnti

IntaNBerliaN said...

a'aa lah bui.. tgk titik hitam tu.. lgkaran dkt tepi tu hilang..


bahaya jugak yer.. hope hubby bui xda pe2 la..

Nisa Greennnpanda said...

moge mate hubby akak ok je..insyaAllah~..

fieda said...

harap tak der APE2 YE..

Cik Rose Cute said...

harap2 mata hubby bui tak ada apa-apa...dah try tengok titik hitam tue memang lingkaran tepinya hilang kalau di tenung lama2...

LadyBird said...

smg mata suami kak bui sihat2 jer.. kak bui, bayang pd titik hitam tu hilanglah.. :)..