Wednesday, January 25, 2012

Tak Suka Menunggu


hari ini perasaan susah nak digambarkan

semua bercampur baur

mood tak tau dah pergi kemana

mungkin sebab hal ini....

V
V
V

pagi tadi..bawak Athirah (anak pompuan bui) ke hospital..sebab semalam demam dan batuk2 yang teruk..tiap kali makan atau minum mesti muntah balik..badan pun panas sangat2..bui risau sangat2..

dekat hospital ambik nombor giliran jam 9.13 pagi..lepas 2 jam (11.30 pagi) gitu baru leh jumpa doktor..ooopsss,bukan doktor..pegawai perubatan jer..uhuk..uhuk..

masa tengah menunggu tu mood dah hilang..anak2 pun dah gelisah semacam sebab lama sangat menunggu..perut pulak asyik berlagu keroncong tok ana jer..(lapar letew)

dah turn jumpa pegawai perubatan,tak pulak lama mana pun..5 minit pun tak sampai..hek eleh,masa ni tetiba rasa nak tendang2 kerusi dekat dalam bilik tu..nasib baik akal fikiran bui masih waras lagi..dan nasib baik jugak Athirah demam biasa jer..alhamdulillah..bui yang risau terlebih..

kalau nak tahu satu tabiat buruk bui ni..bui TAK SUKA MENUNGGU..kalau dulu masa nak kuar dating dengan hubby,kalau dia datang lambat..siaplah dia..bad mood terus lah sepanjang hari..tunggu masa jugaklah nak baik..

nak salahkan pihak hospital,tak boleh pulak..dah memang kalau pergi hospital kerajaan memang macam tu kan..biasanya bui boleh bersabar lagi tapi hari ni tak tahu lah kenapa jiwa ni rasa nak marah jer

**sebenarnya ada perkara lain yang mengganggu fikiran..tak leh stori..personal sangat..**

13 comments:

Anum said...

anum pun xuka menunggu
buang masa

sHi Ma said...

klinik kesihatan ke kak bui? erm mmg fed-up sbb tggu lama, check sekejap je.. nape lah jadi mcm tu agaknya yek?

shima pernah g tggu lama gak.. dari badan panas gila dah jadi sejuk.. pastu doc ckp sy sihat.. memang melampau....

Azhafizah[フィザ] said...

fiza pun tak suka menunggu.Kalau Mr A lambat mmg Fiza bad mood sepanjang hari..akekeke..sian dia..nasiblah kita sabar n moody tak lame..hehehe..eh..seharian kire lame lah kan..

diana said...

sama macam saya..kalau menunggu tambah dengan risau lagi saya hangin..mengganggu fikiran je..kan??

AmirFX said...

Kmk pun kadang geram juak ngan birokrasi di spetar k'jaan... Mun orang dah goleng2 mintak nyawa bok sidaknya ambik perhatian...

Cik Kay Jue said...

sama la kak bui.. CKJ pun tak suke tgu2 ni.. biasa la kan g hospital kerajaan..

*p/s : kak bui.. CKJ jelez tgk blog kak bui! kemas..! nak juga! tapi tak tau nk edit sendiri.. ambil layout je web je.. huhu..

alif haris said...

hmm saba la ye kak.. hospital kerajaan memang gitu lah huhu

Bui Junaidi said...

SHIMA-HA,AH..MAYB SEBAB HARI NI BARU BUKAK,PASAL TU RAMAI ORG..

AMIR-ASAL MACA KOMEN KTK MESTI KMK SENYUM..HAHA..

CIK KAY JUE-KAK BUI NI MMG PENGEMAS SEJAK AZALI..SEBAB TU BLOG PUN NAK NAMPAK KEMAS JUGAK..HEHE..KALAU NAK KEMAS2 GINI,KENA RAJIN DAN SANGGUP BUANG MASA DEPAN KOMPUTER..*_*

Masz Sidek said...

biasalah kak.... mun kat poliklinik punkedak ya...
awal pag pergi... ngambik nombo giliran... mun sik tengah hari ptg baruk pulang...
Saba jak la...

Rai said...

saya ok je menunggu..tapi kalau lama sangat menunggu takde punca marah jugak...

IntaNBerliaN said...

BUI NI SEBIJIK MCM SY.. SY PUN JNIS YG XSUKA MENUNGGU SBB SAYA JENIS YG ONtime.. bila janji kol 9.. sebelum kol 9 saya dah sampai..

LadyBird said...

lady paling x suka menunggu.. tp kdg2 kite kene bersabar.. tp kalau ade pilihan, nak pergi di tmpt yg x perlu tunggu lama2.. :D

Cik Rose Cute said...

KALAU KLINK KERAJAAN MEMANG LAMBAT SIKIT HEHEHE...CIK ROSE PULAK JENIS SABAR MENUNGGU...CIK HUBBY PULAK YANG JENIS TAK SUKA MENUNGGU...