Monday, January 23, 2012

SELAMAT TAHUN BARU CINA


tak tau nak update apa hari ni..tapi takkan nak biarkan blog tak diupdatekan..jadi entry hari ni pendek saja k..janji bui ada update blog..(boleh pulak gitu..)

ok lah,bui takder apa yang menarik nak diceritakan cuma bui nak kongsi kisah kami pergi menziarahi kawan hubby yang berbangsa cina petang tadi

semua tahu,hari ni adalah hari cina menyambut tahun baru kan..seperti biasa,kalau tahun baru cina,bangsa cina mesti main mercun..area perumahan tempat bui ni,majoriti adalah orang cina jadi faham2 sajalah kalau bunyi mercun macam orang tengah berperang jer..

dah dekat nak 5 tahun bui duduk disini,jadi telinga memang dah lali..lagipun itu adat dia orang..kita kenalah faham..tak boleh nak marah2..

berbalik ke cerita menziarahi rumah kawan hubby tadi..

hari ni dalam pukul 130 petang bui ikut hubby dengan kawan dia pergi ke rumah kenalan cina dia orang..baik hati betul kawan cina hubby bui tu..layanan memang tip top..siap beli kan kami KFC lagi untuk makan

dia orang ada masak tapi sebab kami kan orang islam jadi dia taklah bagi kami makanan tu..sebagai ganti isteri dia belikan kami ayam KFC..alhamdulillah,kenyang jugak..hehe

sebelum balik,dia bagi kami limau mandarin dan kuih bulan lagi..rasanya ini first time bui pergi rumah orang cina,dia orang tapaukan kuih bulan..kalau limau tu memang biasalah..

memang bui sangat puji lah kawan cina hubby bui tu..tak rugi pergi,biarpun hujan..hehe

yang paling bestnya pulak,anak2 dpt angpau besar lagi..masyukkkk..

kata entry pendek jer..tapi ini sudah lebih..hahaha

buat semua kaum cina..GONG XI FA CAI..

13 comments:

IMANSHAH said...

semoga perpaduan dan keharmonian terus bertahan

Aweyn said...

GONG XI FA CAI :D

alif haris said...

k bui ... nak angpau .. hehehe :D

AmirFX said...

Aaa.. Best.. Kmk ilek d umah jak ritok tek...

L said...

sonoknyer dapat angpaw.. huhuu

jom renung2kan sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

Azhafizah[フィザ] said...

seronok menziarah kengkawan chinese ni.dorang mmg tak kedekut lansung kan..dah xterlarat nk mkn limau dah ni.semalam pun jiran chinese kat umah abg fiza ni bagi hamper..cuma tang bunga api tu memang telinga ni sabo je dgr..kan 1malaysia ^__^

Tihara said...

saam singgah sini..akak kan lg ske org main mercun tp kalo sampai tengah mlm bengang jugak kn cuma fikir bukan nye selalu..kira wat dek, tak pe je lah kan ..selamat bercuti :)

ainnoraini said...

dapat buah limau jer..

Nisa Greennnpanda said...

jiran chinese sy suke bg limau time chinese new year.. and bg angpau time raye, ngehehehe.. XP

ajumohit said...

Makan limau yang best tu, tp belum dapat merasa lagi ni hihi

Cik Rose Cute said...

Seronok anak Bui dapat Ang pow ya...

LadyBird said...

selamat tahun baru cina..

akak.. kuih bulan tu boleh makan ke kak?

IntaNBerliaN said...

mmg part angpow tu ditunggu2.. hahhaha... sape blm kawen semua dapat.. dorg ni pulak isi dlm sampul bkn sikit.. tu yg best tu... tp dah kawen xda harapn lah nk dpt..hihii