Thursday, March 29, 2012

Tips Untuk Melangsingkan Badan

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

aduhhh,sakit badan bui hari ni..banyak kerja wooo..siap angkut2 barang lagi..sakit pinggang ramping bui taww..rampinglah sangat padahal banyak lemak..hahahaha

sebab tu update agak lambat..takperkan..

model sambilan Google

oklah,hari ni bui nak berkongsi tips bagi sesiapa yang nak langsingkan badan..manalah tau lepas amalkan tips2 ni badan akan jadi ala2 model gitu..cehhhh

siapa yang rajin bolehlah cuba,kalau dalam badan banyak virus M (macam bui) jangan haraplah..hehehe..ok,jom kita tengok apakah tips2 itu

1.cari seseorang teman/pencabar (diet buddy).beri sokongan antara satu sama lain,timbang berat sekali seminggu dan bandingkan jumlah pengurangan kamu berdua.
- cara ini dapat meningkatkan motivasi untuk memiliki tubuh idaman

2.amalkan pengambilan secawan teh hijau atau kopi sebelum hidangan utama.
- ia dapat membantu dari makan secara berlebihan

3.jauhi hidangan bergoreng,sebaliknya tukar cara masakan kepada memanggang,membakar atau merebus

4.katakan TIDAK pada minuman berkarbonat.tukar kepada minuman soda diet yang bebas kolestrol

5.amalkan mengunyah gula2 getah bebas gula antara waktu makan
- ia membuatkan perut berasa kenyang dan mengelakkan dari makan berlebihan

so,siapa yang nak melangsingkan badan sila lah try tips2 di atas yer..bui pun tengah nak cuba ni,itupun kalau virus M tak datang menyerang..ngeeeee


20 comments:

Masz Sidek said...

hehehe... kmk nang langsing kak... p lepas makan perut bon***.... hehehe... virus m nang sentiasa menyerang....

eintan nurfuzie said...

mmm...
tgh usha kurus

Anum said...

jom amalkan

LadyBird said...

akak.. yg no 3 tu kan.. makanan yg dipanggang.. dr segi kandungan lemaknye (minyk) mmg xde.. tp karbon yg dihasilkan drp pembakaran tu leh menyebabkan barah..

@ deqla manjew said...

deqla cuma nk kempiskan perot...sbb agk buncit la lps kawen ni.. hahaha...

Fid"s said...

Virus M tu apa?
virus pelik tu

miloais milo said...

antara 5 tu - hanya no 2 aje yg iols buat...
huk huk huk

abghani said...

ada lelaki suker tgk yg gebu

mimie.. said...

ehehe..
saya ni memang sentiasa ada virus M tu
takleh nak amalkan sangat semenjak dah ada anak ni..nafsu makan tu sentiasa membuak-buak ehehe

ajumohit said...

Nak langsing jugak tp nk mudah je mana boleh kan bui, disiplin Dan ikut tips di atas insya allah

are_lin@yu said...

tips yg bgus ni..hihi

Azhafizah[フィザ] said...

Takde competitor nak bersaing.kalau sorang sorang lambat kesannya..asyik malas je kejenye..hehe

Rai Ourkizuna said...

bagus kalau ada diet buddy kan..boleh semangat berllumba lumba...

sha my heart said...

wah, wah bagus ni..=)

berhentilah menipu tu wei

AmirFX said...

Kmk mbak bersukan jak kak.. Best giler.. haha..

Cik Kay Jue said...

simple tips nya..hehe... kak bui bila da berjaya kasi tau ckj tau.. hehe..

Cik Rose Cute said...

hahaha bujang dulu selalu amalkan...

IntaNBerliaN said...

bagus utk sesiapa yg nak lgsingkan bdn ni.. byk tips berguna :-)

Nazayiena said...

Bui nak dietkah,kan dah kurus ya....

Aishah Jahirah said...

saya kena tambah berat...huhuu