Friday, March 2, 2012

Aduh Mengantuknya Mata

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

model sambilan Google

semalam bui tidur awal..pukul 10 malam dah landing atas katil..nak kata ngantuk sangat tak jugak..tapi sebab dah berazam nak tidur sebelum 10.30 setiap malam..

kenapa berazam..?gara2 lepas baca paper sesiapa tak cukup tidur,mudah mendapat pelbagai penyakit

tidur malam tadi tu memang lena betul..sedar2 alam dah bunyi 5.30..bangun2 terus mandi..then siap2 nak g kerja

dalam kelas hari ni rasa lemau jer..ngantuknya mata ni tuhan jer yang tau..dahlah perut/pinggang bui ni sakit..almaklum first day bendara jepun..huhu

so sekarang bui rasa nak tidur kejaplah..budak2 dan cikgu2 pun dah balik..apa lagi..zzzzzzzzzzzzz

pukul 2.30 baru bangun..(dah set alarm..)



15 comments:

Aishah Jahirah said...

hehee...perubahan hormon tu....hari ni rehat lama....xpe ZZzzz pun....dah lena apa kak bui...:)

Masz Sidek said...

hehehe... tido jak sia kak...
kmk mun first day jepun menyerang nang merepuk... mesti bak tido kejap... bok nyaman... mun kenak time mlm nyaman gik... terus tido... hehehe...

Cik Amni said...

kamek ngantok juak tok kak.. dah la baruk lepas makan.. nanggg rasa mok tido jak tok..

IntaNBerliaN said...

patutlah ngantuk.. bdn letih upanya.. mmglah kan kalu period camtulah..

My Life's Journey said...

salam pekanalan buat bui .. cantik orangnya hihi ..

olah laa tedah kitak yunk .. gantuk nya .. cpa ..kitak rehat cukup ar .. lak mata itam lak tegal c cukup tido ..

Anum said...

tido je

kasihredha said...

akak tak cukup tidur sebab ulang alik ke toilet sakit perut. sekarang mata macam nak ZZzzzzz je

eB ezrin said...

kmk ngantok juak tok.
zzzzzzzzzzz ;p

Ardini Humaira said...

hari ni dni mengantukje... sepagi tadi dah tdo... bangun lambat sampai terlewat masak... pastu skang ngantuk lagi. hhuaaaa orang pregnant memang cemni eyyy asik ngantuk je dni nih

ciksukaberangan said...

assalamualaikum.macam mana nak latih diri tidur awal ye?

Cik Kay Jue said...

tido awal.. tapi macam tak cukup tido kak bui ni... hehe.. may be kak bui penat sebab first day bendara jepun kot... hehe..

biela bell said...

takleh nak kata apa la..klu dah mengantuk..ubatnya memang tdo..hehe

Azhafizah[フィザ] said...

kalau dah mengantok tu memang tak leh nak kata ape lah kak..takleh tahan lansung..moral value:kene tidur secukupnya.tapi kadang kadang tak cukup jugak..huhu

Bui Junaidi said...

SUSAH JUGAK SEBENARNYA TP KENA PAKSA DIRI..
KENA SET DLM KEPALA KALAU TAK TIDUR AWAL NNT SAKIT

! Belog She Alai ! said...

yea...1st day sampei hari ke 4....mesti badan x bemaya...kena minum byk air kak bui :D