Tuesday, March 27, 2012

Jom Timbang Berat Blog

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


agak2 korang berat blog korang berat ker ringan?

semalam bui tergerak hati nak timbang berat blog bui ni..berdasarkan pendapat ramai,berat blog yang bagus adalah dalam 100KB dan ke bawah

so,dengan semangat yang berkobar2 bui cari di internet website yang boleh timbang blog secara on9..terjumpalah laman web IWEBTOOL so,bui timbang lah blog bui ni..sekali..alamak..159KB lah..dah lebih 100KB..

terus terkesima sekejap...cehhhh..macam mana ni..bui dah buat blog sesimpel yang mungkin..widget2 pun taklah banyak sangat rasanya (rasa bui jer kot..hehehe)

tapi ni nak tanya pendapat korang lah..terutama yang selalu datang blog bui..masa loading tu memang agak lambat atau cepat..?
please bagitau bui sejujur-jujurnya ok..
tapikan,bila bui try timbang blog seorang blogger yang sangat popular..fuyooooo,berat blog dia 4x ganda berat dari blog bui

so,agak senang hati sikitlah lepas tu..hihihi

sesiapa yang rasa nak tahu berapa kah berat blog korang bolehlah terjah kat JOM TIMBANG BLOG..lepas tu share lah dengan bui berapa berat blog korang yer...

21 comments:

charmyiex said...

charm nyer 253.53KB...hehehe

fieda said...

aiyakkk....171.66kb la..berat jugak ni...

fieda said...

blog bui ok dah ni..mana ada widget2 mengarut..loading pun tak berat sgt la..

AmirFX said...

Ok2 jak bila kmk bukak. Sik berat sik juak ringan.. haha..

Masz Sidek said...

berat blog kmk 108 kak...
p loading blog ktk laju...
kmk selalu cek loading blog k http://www.numion.com/stopwatch/
dar sia kita tauk blog kita laju kak lambat loading... tp nya bergantung dgn kelajuan internet lah...

miloais milo said...

so far rasanya - ok aje blog uols ni
loading pun laju jugak....

miloais milo said...

so far rasanya - ok aje blog uols ni
loading pun laju jugak....

syiela said...

151kb hehehhehe...

ok je masuk sni tak le rasa berat yang amat...

rajin la bui ubah suai... rumah baru lagi......

IntaNBerliaN said...

walaupun berat tp loading cpt je kak bui..

Munnafendy said...

cepat je...tak lambat pun.jujur ni

Aishah Jahirah said...

blog saya pun lebih drpd 100 kak bui...tp oke aje loading blog kakbui,xslow pun.

Azhafizah[フィザ] said...

blog kak bui cepat je loading if internet ok..dulu fiza pun risau pasal blog berat ni.tapi kalau tgk basic blog pun still 100kB ke atas..so tak yah risau nak buang apa apa lagi.asalkan ade yang penting dah cukup.bukan pe,selain widget,gambar dlm blog,header semua tu ditimbang sekali..tu yg melebihi tu..

Kancil 8349 said...

akan buat lepas nie...thanks

Puan Kutu said...

blog bui ok jer loadingnya..lebih sikit takpe..janji tak hegeh2 loading.:)

Cik Kay Jue said...

berat blog ckj 110.87 KB..

wah berat juga.. kak bui rasa blog ckj lambat loading ka? huhu..

blog kak bui ok je.. baru klik da keluar semua.. :)

shida'R said...

actly blog kak bui xde la berat...rsanya blog shida lg berat..mcm shida saban hari org duk komplen..psal blog berat..tp bg shida..xpela..berat skit pn..jnji shida puas hati sudah la :)

kasihredha said...

ok ok...tak berat

nanti kalau bui masuk blog akak...boleh tak kasi tau akak...blog akak ringan ke berat..pleaseeee :))

Cik Rose Cute said...

Blog Bui tak berat...loading pun laju giler...Pernah jugak ke blog blogger fames...loadingnya memang berat...(tak jadik nak baca hihihi)

Bui Junaidi said...

KAK BUI SLL G BLOG CIK KAY JUE,MMG CEPAT SANGAT LOADING NYA..SO DUN WORRI K..

Bui Junaidi said...

BUI ADA TIMBANG BLOG AKAK..AGAK BERAT SBB 300 KB LEBIH
PASTU KALAU BOLEH,TAKYAH LETAK WORD VERIFICATION KAK YER
KDG2 SUSAH NAK BACA KOD2 YG KELUAR TU

LadyBird said...

salam akak .. blog lady lebih ringan sikit dr blog akak.. 110.44.. termasuk dlm kategori ringanla tu ek..