Monday, March 5, 2012

Sebab Terlalu Yakin..*__*

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

hari rabu minggu yang lepas kan bui pasang niat nak beli kain cotton sebab nak buat baju kurung..baju kurung yang dah sedia ada dah nampak bosan mata bui melihatnya..(perangai buruk datang lah ni)

jadi dengan bersemangatnya bui pergilah satu kedai ni yang bui sedia maklum memang ada jual kain cotton..tapi hari tu rezeki takder sebab kain cotton yang tinggal cuma ada 3 pasang jer lagi

yang tinggal tu pun lepas pilihan orang jadi corak2 nya tidaklah menarik hati bui yang cerewet ni..haha

so,kensel niat nak beli kain cotton..tapi sebab dah berniat nak membeli..bui beli lah sepasang baju kurung..cantik coraknya..ader bunga2 hitam dan merah..(bui lupa nak ambik gambar daaa)

size yang bui pilih saiz SS..masa dekat kedai tu bui tak cuba sebab teramat sangat konpiden yang baju tu akan muat ke badan bui..(nampak macam muat)

sekali,datang rumah bui terus try....menangis tak berlagu bui bila baju tu tak muat..masuk memang masuk tapi ketat dekat bahagian dada dan punggung..kenapalah baju tu kecik sangat (padahal bui yang dah berisi..hahaha)

memang konpiden tahap gaban lah bui ni kan..perasan diri ini slim tapi rupanya dah berisi..ataupun memang baju tu cutting nya kecik kot..ngeh..ngeh

terpaksa lah bui pergi balik ke kedai tu dan tukarkan kepada saiz yang lebih besar sikit..tapi malangnya baju kurung yang bui berkenan tu takder lagi saiz lain

dan..dengan itu bui telah pilih baju lain..tapi kali ni bui ambik 2 sekali..lepas geram..hehe

almari baju kurung bui..*__*
tengok..dah penuh almari baju bui tapi masih lagi nak membeli..aduhaiii,perempuan memang suka membazirkan..hahaha

fiza..projek hari sabtu lepas tak jadi,sebab hujan..huhu


9 comments:

Anum said...

ala cian sis... x pe sis pompuan memang cm tue kan :)

Masz Sidek said...

hehehe... sekali maok... duak egek di sambar... hehehe.... kaya dgn baju kurung ktk... samalah dgn kmk...

ciksukaberangan said...

err. membazir ke? taktahu lah nak kata apa. bergaya apa salahnya. mata pun jemu juga pandang warna sama je. nak juga fesyen lain2. haha :D

deqla manjew said...

deqla pun sama...da penuh pun suka sgt soping baju..incek hubby pun da bising..katanya mana lg nk sumbat baju2 tu sume..kena beli almari extra la gamaknye.. haha..

Azhafizah[フィザ] said...

Kadang kadang fiza selalu gak camni kak..overconfident sebab malas nak fitting baju tu.balik rumah menyesal.tapi selalunya dan fix size kan ukur yang sedia ade kat rumah..tapi pelik kan bile sampai rumah tak muat..hehehe..tu kene faham sendirilah kan..cantik baju kurung tu


*ouh..tak jadi ye.takpe kalau jadi lain kali leh story mory ^^

shida'R said...

hehee..koleksi terbaik kak bui hehe..shida pn byk baju krung tp jrg pkai...baju kurung plg lama masa F5 smpai skg masih blh pkai tau.. ^_^

Fuhpixel said...

jual la yang banyak tu, beli baru.. hehe

Cik Kay Jue said...

kak bui.. CKJ rasa cutting baju tu yang kecik.. hehe..

wah... banyaknyer baju kak bui.. hehe.. ini mesti tiap2 hari tak kan pakai baju yang sama.. hehe.. dua-dua baju kak bui lawa... ckj tak reti nak pilih baju yang lawa.. huhu...


*p/s : kak bui yang fasal banner kak bui.. CKJ boleh je buatkan.. juz kak bui kena bagi details fasal banner kak bui dgn pic banner tu.. ea.. :)

Cik Rose Cute said...

HIHIHI KESIANNYA...KALAU HUBBY CIK ROSE MESTI BISING...GARA2 TAK TRY DULU...