Monday, June 27, 2011

Tahniah Kepada Jimmy Shanley

alhamdulillah dan tahniah bui ucapkan kepada Jimmy Shanley 
(mcmlah Jimmy baca blog bui kan..hihi)
di atas kelahiran anak perempuan yang sangat comel
pada hari Jumaat yang lepas..entry ketinggalan ketapi lagi ni..


biarpun melalui perkahwinan yang penuh berliku
tapi Jimmy tetap tabah melalui alam rumahtangga nya
semoga dengan kehadiran anak ni,
dapat memulihkan hubungan antara Jimmy dan isteri nya Suhailah Eliani
amin..ya rabbal alamin..

bayi perempuan yang dilahirkan di Putra,Medical Center,Sungai Buloh itu
lahir dengan berat 2.2kg dan diberi nama Zahrah Shanley..
sedih betul bui bila baca luahan hati Jimmy Shanley 
dan patutlah dia sampai mengalirkan airmata bila dapat berjumpa dengan
puteri sulungnya..huhu

p/s: otak bui bekerja keras memikirkan kenapa perkahwinan artis seperti Jimmy dan Beego yang dibina atas dasar cinta hanya mampu bertahan sebulan dua..kenapa ek..?korang ader jawapan tak?

17 comments:

Freaky said...

wah tahniah jimmy.. ermm freaky pon x tahu kenapa x dapat bertahan lama

syiela said...

comelkan bb dia.... tp syg kebahagiaan cuma dpt bertahan dalam 1 jangka masa yg terlalu singkat.. moga mereka kembali bersinar dgn kehadiran cahaya mata ini..

Azhafizah[フィザ] said...

comelnyer anak die..kesian jimmy kan..lumrah perkahwinan dua darjat..mungkin ade yang tak restu walaupon cinta..dan bile wanita darjatnyer lebih tinggi die akan mule lupe die adalah isteri yang wajib hormat pada suami..tapi ini sebaliknyer..tak tahulah kak..sesame lah doakan untuk mereka

Bui Idzra Ryn said...

mmg comel..makbapak pun dua2 lawa kan..tp kesian kat baby ni,dia tak tau pun yg makbapak dia ada konflik..sama2 kita doakan semoga kehadiran Zahrah ni dpt menyatukan kembali ikatan cinta Jimmy dan isterinya..

[sutera kasih] said...

comel anak jimmy...sedih jgk bila dgr kisah hidup rmh tgga jimmy..semoga ujian ini memberi berjuta kali hikmah & rahmat buat mereka..

Bui Idzra Ryn said...

nang comel nak owh..yalah mayb ada hikmah di sebaliknya..

niena shopping2u said...

comel kn ank dia .. :)
erm.. tu lah, artis.. plik nye.. xsmpai sebulan terus jdi cmtu

ajumohit said...

comeynya baby jimmy..kesian kat jimmy besar dugaannya kan..mcm2 spekulasi dgr apapun baby itu tersgt comell

syira said...

chumel anak jimmy.
tapi, tu la kesian kat jimmy.
tapi, takpelah. kita doakan moga dia dapat temukan kebahagiaan dia sendiri satu hari nanti. =)

harrazdani said...

comelnyer.....jodoh pertemuan ditangan tuhan...mungkin tak serasi bersama tetapi serasi utk berkawan....;)

Azhafizah[フィザ] said...

tapi anak tu bukan anak die kan..kalo tak silap di beautiful nara kot

kotak bulat said...

rasa nk gigit2 pipi baby tu...err..comell la...

Bui Idzra Ryn said...

niena..mmg pelikkan..

aju..ye lah,ada yg cakap gak tu bukan anak immy,ntahlah..wallahualam

syira..kita sama2 doakan dia k

harraz..anak harraz pun comel gak..hehe

fiza..bukan anak dia,habis tu anak siapa dear..?wah gosip2..

kb..jgn gigit,kita cium ketat2 jom..hehe

niena shopping2u said...

hehehe xde la bui, biasa je.. ank mana yg xsyg ibu =.='

Wanie said...

eh bini die dah bersalin..
lame tak dengar perkembangan jimmy ni..kesian die dapat bini macam tu..huhu

Bui Idzra Ryn said...

niena..yup betul tu..bui pun sygkan mak bui..syg sgt2..

wanie..tak terasa kan..dier dh low profile sekarang,gara2 masalah rumah tangga..mmg kesian..dh nasib diakan..

alif haris said...

tahniah .. dah jadi ibu n ayah da ..:D

comel lah ..