Monday, June 13, 2011

Saya Nak Minta Tolong Ni..TOLONG!!!

pehhhh..tajuk macam gempak,hihi..
tapi aku series tahap gaban nih..
nak mintak tolong sangat2 kepada korang 
yang telah mensudikan diri(ayat peliks..)
follow blog adik akak Bui ni..(",)

bukan apa aku taknak diselubungi misteri rasa bersalah
bila korang follow blog aku then aku tak follow balik
sebab bagi aku,bila orang dah follow
aku akan appreciate orang tu dengan memfollow blog
dia balik..'what u give,u get back'..

tapi yang aku rasa nak jerit TOLONG!!!
ni sebab ader yang follow tapi tak tinggalkan 
jejak..bila bukak profile,takder link pulak..
periksa dekat shoutbox,pun takder kesan tapak sulaiman kaki

jadi macam mana aku nak follow balik
huhu..jangan lah bagi aku rasa bersalah yer
so,please lah..plissssssssssss..tinggalkan jejak untuk 
memudahkan aku follow korang balik nanti..

korang tak taww..???aihhh..
k,ni just nak bagi taww saper yang tak taww k
yang dh taww tu,tak yah ambil tahu..hehehe

mula2 korang pergi DASHBOARD
pastu klik edit profile
pastikan korang tick dekat ruangan share my profile
korang pergi dekat show my blogs
korang klik kat situ blog yang korang nak display 
dah klik,sila SAVE SETTINGS..

rujuk gambar ni,senang cerita..

bila dah settings ni,secara otomatik
link blog korang akan muncul dekat profile masing2..
tak caya,cubalah sekarang..(",)

k,ni pulak contoh yang ader link dengan takder link



jadi bertindak sebelum terlambat..(",)

13 comments:

kotak bulat said...

hehehe..memang ramai oun mcm tu..kebanyakan dorang ni xperasan pun link dorang tak de tau.. jadi semua wajib check kan.. :P

Cik Kay Jue said...

CKJ agree sgt2 kak bui.. serbe salah dibuatnyer.. huhu.

sHi Ma said...

terima kasih, info berguna, harus cek... :)

peep said...

saya da tukar da, hehe :P

syiela said...

agree n rsa bersalah sgt... org berbudi kita berbahasa kan... :)

sya hassan said...

rmai gak blogger2 yg xperasan link diorg xde.. nk follow blik pon susah,, anyway.. dah follow sni bli.. :)

Bui Idzra Ryn said...

benda ni kalau kita x alert mmg x perasan..kdg2 benda2 simple mcm ni pun boleh mdtgkan masalah kan..hehe..so korang semua,mesti dh cek kan..welldone sebab sudi tolong bui..(",)

sesuka haty said...

kak ce tgk fara ounya ade x:(9 fara xpndai sgt mende2 nie..nie pon fara t8 over blog bf ngeheheh

Bui Idzra Ryn said...

fara punya takder link..cuba try ikut step tu yer

sesuka haty said...

fara da try waa..sakit nye haty:(da buat stu2 mcm arahan kak bui..ape masalah nye ek..

sesuka haty said...

Select Blogs to Display

Your settings have been saved. It may take a few minutes for your profile to update.
Select which blogs you would like to appear on your profile.

KyoDai AfraAfro
Don't see the blog you want? Make sure you've added it to our listings and that anybody has permission to read it.


nie cmne plak ngehehe

Bui Idzra Ryn said...

jap ea,kak bui cek dulu ader tak link fara..tgh mencari..^_^

sha my heart said...

good job =)

Sha pun tak tau nak cari kat mana (utk profil blog baru). terlupa, haha~


Nak tau tips tambah follower? Singgah sini: tips tambah follower, terima kasih followerku