Thursday, June 30, 2011

Buat Entry Ikut Jadual

tarian untuk entry personal..boleh..?

Salam semua..dah sarapan?makan apa tadi?dah kenyang?haha,banyak  pulak soalan bui..dah..dah..entry pagi ni takder apa2 sangat sebenarnya cuma bui nak bagitau korang semua bahawa :

Bui nak kahwin..(eh,bui memang dah kahwinlah..)
Bui nak melancong..(julai nanti,tp tak taulah jadi ke tidak)
Bui nak berhenti jadi blogger..(tak mungkin..tak mungkin)
Bui nak belanja semua follower bui..(tunggu bui jadi jutawan..hihi)
Bui nak beli handphone blackberry..(dalam angan2 jer..huhu)

So..apa..?haha..sebenarnya bui nak buat satu jadual untuk buat entry2 kat dalam blog kesayangan bui ni..tak faham?..meh bui terangkan..ok,kan kita ada 7 hari dalam seminggu..jadi bui akan buat kategori entry mengikut hari..adoiii..macam mana nak terangkan ni..ok,ok..rujuk  jer jadual yang bui buat kat bawah ni..(jadual yang tak serupa jadual..hehe)
ISNIN
Pagi – entry personal (kisah bui)
Petang – entry promote follower

SELASA
Pagi – entry gosip artis
Petang – entry gurau senda

RABU
Pagi – wordless Wednesday (entry paling senang dalam dunia)
Petang – entry info semasa

KHAMIS
Pagi – entry personal (kisah bui)
Petang – entry info semasa

JUMAAT
Pagi – entry petua best
Petang – entry promote follower

SABTU – 1 ENTRY BEBAS
AHAD – 1 ENTRY BEBAS
Jadi,bila bui nak buat entry bui akan rujuk jadual yang bui buat ni..tujuan..?supaya bui lebih berdisiplin dan bui tak tercari2 entry apa yang nak di publishkan dalam blog nanti..bui bukan abang Ben yang sentiasa ada idea..fuhhh,dalam sehari 10 entry,kalau bui mesti pengsan perah otak cari idea..sebab bui sedar tahap kemampuan bui,jadi dalam sehari bui akan buat 2 entry dan hujung minggu 1 entry sahaja..kenapa 1 jer hujung minggu?sebab bui nak luangkan masa bersama anak2 dan hubby bui yang tersayang..hik2
psstt : untuk entry promote follower tu bui akan pilih follower secara rambang sahaja yer..bui buat entry promote follower sebagai tanda penghargaan kerana sudi follow blog bui yang tak seberapanya ini..dan sukacitanya bui nak ingatkan sila update profile korang supaya mudah dijejaki..sila klik SINI kalau nak tau macam mana update profile masing2 ok..
jadual ni akan berkuatkuasa hari ni 30 Jun 2011,bersamaan dengan tarikh tutup pencarian bloglist bui..sebab tu entry pagi ni entry personal..petang nanti entry info semasa,pagi esok entry petua dan petang esok bui akan promote seorang daripada follower bui..mari kita tengok siapa yang kena..^_^

19 comments:

ajumohit said...

baguslnya bui..sistematik sungguh...saya hentam keromo je hehehe..tp ari jumaat msti ade tazkirah hahahahha

fa said...

owh.. ngee.. =)

yatie Awang said...

wahhh...siap jadual lagi ni...bagus2

niena shopping2u said...

wahhh bagus ar bui! ada jadual.. kelassss gitu hehehe

jom support mereka:
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sila-support-mereka-1.html

Bui Idzra Ryn said...

hehe..senang kalau nak buat entry..rujuk jer jadual,terus tau nk buat entry pasal apa..

TetikusMerah said...

wow...! siap pakai jadual...! sistematik.. terbaek~

syira said...

wah, ke arah blogger berdisiplin.
bagus la bui. boleh jadi blogger contoh..ekeke

Bui Idzra Ryn said...

ahahaha..blogger contoh?keke..jauh lagi nk jadi blogger contoh ni syira..byk lagi yg perlu di pelajari

Hans said...

wah
siap ada jadual tu
bagus2
dari situ kita leh tahu pembaca suka entry jenis mana dkt blog kita kan
:-)

Kisah Joyah Dan Bedah

aanie said...

sangat sistematik ni...sy belasah je...apa yg ada kat fikiran, tu yg ditulis...hehe...tu yg kadang2 xde n3..huhu...

harrazdani said...

bagus juga ada jadual atleast ada perancangan...

p/s kalau nak promote blog jangan lupa harrazdani yer...huhuhuhu

Bui Idzra Ryn said...

hans..betul tu

aanie..dulu bui pun mcm tu,apa yg terlintas mlm tadi tulis hari ni,tp lepas ni nak lebih sistematik sikit lah..tengok dulu mcm mana ni,kalau ok bui teruskan..kalau tidak,bui ikut sistem lama jer..sistem apa yg terlintas d fikiran..hik2

harraz..yes,perancangan masa depan
sure..insyaallah,nnt bui review jugak harraz yer

syiela said...

wah... siap ada jadual lg... bagus2.. syiela main hentam je... ada mood tulis... mood pergia syiela pun diam :)

kotak bulat said...

bui...ehem2...nak ada kat yang isnin dgn jumaat ptg tu blh tak? heheh :P

nurul nadia nasir said...

wahh ade jadual!hihi i loikee..lgi senan kann cepat dan mudah kan.
Kak bui cmne nak join promote follower tuh?ke kak bui memang pilih sendri?

Wanie said...

hehe..wanie pun ade terpike nak buat macam ni..takde la pening nak buat entry ape hari2..bile dah ade jual macam teratur je kan kak bui..hehe

Piweet said...

terbaiklah bui...bgus2, nk berjaya istiqamah tu penting...hehehe

bui, bla piweet nk jd the lucky follower ni...hihihi=)

Bui Idzra Ryn said...

syiela..ni baru percubaan,kalau ok bui teruskan jer,kalau rs tak ok bui main hentam kromo balik..^_^

kb..taknak promote kb..kb dh glemer..hik2..bui gurau jer,nnt bui promotekan kb..dun worri

nurul..kak bui random pick jer dr follower kak bui kat atas tu..tp,mesti yg ada link..kalau yg takder tu,kak bui tak pilih

wanie..tu la pasal..kalau ada jadual camni senang nk buat perancangan..

piweet..tungggu..make sure kat profile ada link ok..^_^

alif haris said...

menarik tu bui :)

tp alif dah la salu xde idea .. n ikut jadual susah ..huhu