Monday, June 6, 2011

Dah Rimas Tahap Gaban

antara kedai mainan yang buat poket hubby aku nipis
aku ada 2 orang anak.(mcmlah korang tak tau..hehe)
sorang lelaki,sorang perempuan
bila pergi shopping kompleks,tengok kedai mainan..mesti nak sorang satu
mainan takleh kongsi..kalau beli satu mesti gado2..rimas

bukannya mengerti kita ni ada duit ke tidak
mmglah tak mengerti pun kan,masih budak2 lagi
baru umo 4 dan 5 tahun..hehe
yang dia org tau,mainan tu mesti dapat..huhu

dah dpt mainan,mesti x sabar2 nak balik rumah
nak main dengan mainan baru ler tu..
yang aku baru nak pegang baju,anak2 dh tarik tgn..
jomlah balik mak..rimas lagi..

dh beli,rimas..tak beli lagi rimas..huhu
dah bawak balik rumah,main x ingat dunia
habis tunggang-langgang rumah aku mcm tongkang pecah

sekarang mainan anak2 aku dh x tau nak letak mana
simpan dlm kotak jer dh 2 kotak
yg dlm bakul lagi..adoyaiii..bertambah2 rimas aku

aritu aku dh sedekahkan jugak permainan anak2 aku dekat
rumah kebajikan,bagi dekat anak2 sedara konon2 nak bagi kurang sikit
tapi dh tiap kali pergi shopping kompleks beli lagi mainan
mana nak kurangnya..rimas..rimas..

sekarang dh x tau nak buat apa dengan barang2 permainan
yang dah lama..nak simpan jadi tukun tiruan atau nak buang jer,
tengoklah macam mana nanti..

p/s:tapi satu aku puji anak2 aku,bila aku suruh 
dia org simpan balik mainan2 tu
menonong jer dia org buat..
takut sbb sora aku kuat kot..hahaha

8 comments:

sHi Ma said...

budak2 biasalah, hehehe... baguslah sbb dah main simpan, xadalah nak suh mak dia bising, hehehe...

ziana said...

Ya Allah , sama la macam anak akak..even kedai blkg umah pong nak mainan..Toy'ur us lagila..aduiii..kopak!kopak..TApi tak leh layan sangat

Azhafizah[フィザ] said...

hehehe..budak2 kak..dulu akak pon camtu..hihi..bagusnye mereka dengar cakap akak..dah beso nanti die belikan akak rumah beso pulak..aminn

Bui Idzra Ryn said...

shima-kita mengenangkan dia org masih budak ler kita turutkan ajer..huhu

ziana-mana2 jumpa kedai mainan mesti minta beli kan..tu lah,mana x kopak nya..kdg2 nak bertegas,tengok dh nanges,x sampai hati pulak..

fiza-kita dulu x reti barang mainan ni taw,zaman akak main seremban,main masak2..hehe..amin,mudahan doa fiza jadi kenyataan..tengs dear

wah,semangat balas komen..hihi

miss lady said...

hehe.. macam tu rupenye bila ada anak.. taknak lah saya ramai2.. hehe

Bui Idzra Ryn said...

haha..zaman sekarang 2 org pun da ok..mcm akak,dh tutup kilang..cukuplah 2 jer..huhu

tiha said...

salam perkenalan

marilah dtg Blog ada stock baru ni and marilah join kontest blog saya :
htp://fasham87.blogspot.com

Bui Idzra Ryn said...

selamat berkenalan Tiha..insyaallah,nnt kita join yer..thanks dear