Tuesday, June 28, 2011

Stress Sangat-Sangat Sekarang

bui betul2 stress sekarang
sampai rasa nak botakkan kepala jer
agaknya kalau botak,baru hilang stress kot


tapi kalau botak,tak cantik
mana ada perempuan cantik kalau botak kan..?
lagipun nanti hubby bui muntah hijau tengok muka bui
dengan kepala gondol..haha
anak2 pulak,mesti konfius..
ni mak aku ker toyol..
adoiii..apa lagi nak buat ni

korang tertanya2 kenapa bui stress..?
bagus..bagus..ni bui bagitau korang yer
sebenarnya bui sangat stress sebab
kepala bui berkelulumur dan gatal2
nak dikatakan tak mandi kepala
tiap2 hari bui mandi
tapi kelulumur tak jugak hilang
syampu..mcm2 bui dah cuba
tak jugak berkesan

bui pakai tudung,bila berpeluh
mula lah rasa gatal tu datang..


stress sangat2..kenapa jadi macam ni
dulu,ok jer..stressssss...
korang ader cadangan tak nak bagi dekat bui...????

17 comments:

teynteyn the doll said...

gunalah shampoo gamatemas... hehehe peromot pulak... Family teyn pakai shampoo tu ok la...sejuk je kepala ;P

rara pinkmafia said...

apa sebabnya stress sgt2 tu?rilexxx.

settle 1 1,jgn botak kak.nt tekejut jiran2 kang.

harrazdani said...

mungkin disebabkan perubahan hormon.....cari punca perubahan tersebut...:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Jgn stress2..
&jgn juga botakkan kepala.. ;)

amnie azmira said...

kenapa gitu cik bui..
stress sangat kot..cuba wat taktau jer..msti hilang terus..hihi

Bui Idzra Ryn said...

teynteyn..shampoo apa tu,tak pernah dgr pun..beli dr farmasi ker..?

rara..tu yang bui risau ni..hahaha

harraz..agaknya kot..bui kurang tidur lately..huhu

lily..hihi,takder lah bui sampai nak botakkan kepala..abis2 pun bui gunting pendek jer

amnie..tak leh buat tak tau dear..hehehe

teynteyn the doll said...

ala produk bumiputera, kureng femes la~~~
lau nk tgk kat sini http://www.gamatemas.com/

NOOR FATIN said...

jangan la sampai nak botakkan kepala.wuu

syiela said...

rileks jgn botakkn kepala.. nanti hubby gosok kucing je :).. dulu syiela pernah jugak ada mlsh tu.lpas tu syiela pkai sunsilk anti kelumumur & setia ngan dia je. alhamdulillah km 'berdua' serasi. skrg tiada lg kelumumur & gatal2

Diary oF Mine said...

jgn kac botak kepala!!! try la shampoo lain lak...errr shampoo apa tah nma dia tu... hehe. tp jgn kac botak kepla k bui

Wanie said...

mungkin boleh potong rambut bagi pendek..
takde rimas sangat..
mane tau stres pun kurang..hehe

[sutera kasih] said...

ktk apa hal kak bui stress?iboh dbotak rmbut ya..alang2, tang golong jak kedak megi, nk kah kacak???hehehe

alif haris said...

gune lah syampoo anti dandruff hehe

Bui Idzra Ryn said...

teynteyn..ok nnt kak bui terjah..

noor..propa jer,buat nya tak ^_^

syiela..bui dh beli syampu mcm yg syiela cakap,mudahan serasi

diary..shampoo apa tu?

wanie..dlm perancangan nak potong pendek ni

sutera..reya kmk dh golong,pasya d lurus balit..ya kata laki kmk ngegeh..hahaha

aliff..mmg guna,tp mayb x serasi..ni baru nk cuba shampoo sunsilk mcm yg syiela cakap

Azhafizah[フィザ] said...

kurangkan stress dengan main bola kecik yang untuk hilangkan stress..selalu kat office org akan gune bola tu untuk hilangkan stress..maase fiza pratikal untuk staff tu ade jual..pe ntah name die..die leh squeeze..cer try google..kalau kurang stress..kuranglah sumer probs tu

cik pip said...

pakai smpoo head and sholder..sebb dulu meber pip free hair and dah pakai tudg..dia gatl rmbt and pkai ni..bgus..

Piweet said...

jngan tension2 bui, nati rambut gugur...hehehe