Friday, June 24, 2011

Kasut Tumit Tinggi Punca Masalah Kesuburan

ENTRY UNTUK PARA WANITA SAHAJA.. 
(yang lelaki pun boleh baca kalau nak)

 salam semua..selamat hari jumaat
hari ni bui nak bertanya
siapa suka pakai kasut tumit tinggi..?

sila angkat tangan..
tu dia..banyak nya (padahal sorang jer..huhu)
eh..eh awak tu lelaki,apa hal angkat tangan jugak..?
hehe..gurau jer..jangan marah yer

ok2..berbalik kepada tajuk
korang baca kenyataan ni dulu k
Penggemar kasut tinggi dan runcing(stiletto),sebaiknya mengurangkan pemakaian sepatu seksi ini,Posisi tumit yang naik,menyebabkan tulang punggung condong ke depan sehingga kedudukan organ di dalamnya menjadi kurang stabil.Menurut pakar kesihatan,ia boleh menyebabkan penghadaman tidak bekerja maksimal dan pola menstruasi menjadi kurang lancar.Akhirnya kesuburan menjadi terganggu..
ha..macam mana..?jadi...
kalau tak nak kesuburan dan sistem penghadaman terjejas,
kurangkanlah pemakaian kasut tumit tinggi ni yer..
boleh pakai tapi pakailah pada masa yang sesuai 
dan bukan hampir setiap ketika

mungkin sebab ni jugak kot adik bui
lambat dapat anak..dah 3 tahun kahwin,belum lagi
menimang cahaya mata..adik bui ni memang
addict high heels..katanya feeling seksi tu best..
macam2..huhuhu..

bui dulu pun suka gak pakai high heels ni,
memang seksi jer perasaan tu kan..hihi
tapi bila selalu alami masalah sakit tulang punggung..
akhirnya bui beralah dan kini bui 
lebih selesa pakai flat shoe ataupun selipar jer..
kadang2 kalau nak melaram,barulah bui pakai..

tengss sebab baca sampai habis..(",)
sorry semalam takder entry..anak bui demam
kalau dia demam,manja semacam..huhu..

22 comments:

harrazdani said...

saya suka perempuan pki kasut tumit tinggi....;)

Bui Idzra Ryn said...

oh..ye ker..hubby bui pun suka,tapi perempuan seksa..hehe

nurul nadia nasir said...

uwaa xminat kasut tumit tinggi.Sakit kaki kott ngee biasa dgn sandal jerr

syiela said...

lpas ada ank ni sya mmg prefer pkai sandal ja.. sng nk kejar ank nanti. tp aiman siap request lg. mama kalau nk kuar jln pkai la kasut hang blkang yg tingi (high heels la tu) baru nmpak cantik... ni asyik2 pakai kasut x cantik mama tu :(

Bui Idzra Ryn said...

nurul..bui minat tp sejak sakit tulang punggung terus x minat..huhu

syiela..haha,mmg bijak anak awak..tp itulah,bui ms dara jelita dulu..(haha,perasan) suka pakai kasut high heels,tp sekarang bila dh ada anak pakai selipar jer..kdg2 anak minta dukung kalau pakai high heels kan seksa..hihi..tup2 patah,kan naya..

sHi Ma said...

apa istimewanya kalau perempuan pakai kasut tinggi di mata lelaki?

aduh shima paling xsuka pakai kasut tinggi, sbb xtertampung badan nanti, hehehe...

Nurulhuda Zaharni said...

wah! tinggi spoloh inci tuh.
ade logik jugak ek info nih.

hmm..
seb bek xpandai kasot tinggi2 nih.

Bui Idzra Ryn said...

shima,hubby bui cakap kalau perempuan pakai high heels bontot jadi lentik..tu yg nampak seksi tu kot..hihihi...

nurul,logik mmg logik..hehe

Eyda Dania said...

xmnat ksut tumit tingginnn t skit kaki....hehehe..lgipn eyda da tnggi....xsesuai...weee~~

Bui Idzra Ryn said...

eyda..untunglah awak dh tinggi,tak yah nk seksa diri pakai high heels..huhu

sha my heart said...

Nak kena pakai high heels jugak la.. lama tak pakai heels.

Lebih selesa pakai sandal je. bebas nak ke mana saja since kite ni banyak berjalan kaki.

[sutera kasih] said...

sy suka tengok kasut tinggi tp suka beli wejes tapi suka pakai selipar jepun hehe

Dairy BFF said...

Wah! entry yg best..pasni nk jarang2 pakai la..hehehe

Bui Idzra Ryn said...

sha..kalau pakai sekali sekala takper jgn all the time..

sutera..hihi..lawak nar ktk..kmk pun suka meli wejes pasya pakey 2,3 kali jak..selebihnya pakey selipar jepon..haha

dairy..tengs,utk peringatan bersama..

kotak bulat said...

xnak pkai ksut tumit tinggi..hehehe

kotak bulat said...

xnak pkai ksut tumit tinggi..hehehe

Bui Idzra Ryn said...

sbb bulat mmg dh tinggi lampai ker..?hehe

alif haris said...

pakai je yg selesa dan baik tuk kesihatan ..
watpe seksi tapi tak sehat nnt kan ..:)

hudahassan ^^ said...

tembam nak gak pki high heels , tp tembam dh ckop tggi lahh . so , bese pki sandal jelah . kdg2 jeles gak tgk mmber2 pki high heels , nmpk anggun . :)

Bui Idzra Ryn said...

alif..perempuan ni pelik sket,kdg2 rela seksa demi nampak cantik dan seksi..hihi

huda..yes,anggun dan seksi..(",)

Onitsuka_hana said...

xreti pakai stileto..Kasut flat tapi tinggi pakai la..hana rendah klu pakai xda tumit xcantik.hehe

Bui Idzra Ryn said...

hana..ni mesti byk koleksi weges kan..hehe..weges tinggi jugak tp tak sebabkan kaki sakitkan..