Tuesday, August 2, 2011

Wajib Ada Bila Berbuka Puasa


salam semua
maaflah sebab lately ni bui jarang menjenguk blog korang
bui tengah dilanda virus 'kemalasan' tahap gaban..hehe
mayb sebab puasa jugak kot
jadik mood nak blogwalking tu agak kureng
seperti kurengnya tenaga nak bergerak
dalam fikiran ni hanya fikir nak berehat jer

bui kalau puasa,makan tak kisah sangat
tapi part haus tu yang tak tahan sangat
tekak rasa kering jer
lagi2 tempat bui kerja takder air cond..panas
fuhhh,memang dugaan habis
kalau bukan bulan puasa memang bui kuat minum
kalau tak 3 jug air memang tak sah
semalam bila berbuka,apa yang bui terus terkam..?
air tebu 1 jug..hahaha
lepas minum tu,makan nasik sikit
lepas tu minum lagi...

kuih-muih ni bui tak layan sangat
apa yang penting..air dan nasi berlauk
dan tak lupa air tebu
air tebu ni memang feberet bui dari dulu sampai sekarang
wajib ada setiap kali berbuka puasa

korang pulak macam mana?
apa yang wajib ada kalau berbuka..

24 comments:

Dea said...

yahh..aek ya lok..:p..mek xkesah pa dmkn time bebukak.. asl ada..:)

TeAqArH said...

hurm...yeah..air tebu memang sedap..lg2 dpt yg pure..x tertahan asenye tekak ni..^_^

Mya said...

sedapnya!!!! tapi minuman wajib saya air soya! =)

Amni said...

adoh kakak... ya nang fav kamek kak.. tapi belum gik sempat nak singgah berbeli kak... nangga kedak ney petang tok.. aiyok....


p/s: kak, popia ya inti udang kering... mun mok order, boleh drop komen kat entri kamek tadik or SMS kat no yang ada kat entri ya k...=) thanks kak...

sergeant keroro said...

bui, dahaga terus tengok air ni. huhu

syiela said...

hehehehe.. kesukaan juga ni :)

ajumohit said...

kalau aju mesti nak kuih tepung pelita, roti john...kalau air berais kurang skit sbb nk jaga peyut ni hehehe...

aanie said...

perghh, 1 jug minum?? sy minum sikit je sb takut kembung..nti xleh mkn nasi..
menu wajib ada-agar-agar

sHi Ma said...

sama macam angah shima, sure kena ada air tebu di bulan pose... tp selalu minum pun xbape elok tau...

Freaky said...

hehe jangan minum banyak sangat kak. nanti kembung perot

[sutera kasih] said...

wajib ada air lah dolokk kak hehe

sha my heart said...

wajib ada? air. itu je. yg lain2 tak kisah.. sb kite bukannya org senang, pernah juga makan megi jer.

tapi kalau kat rumah wajib ada air dan nasi.

sis, jgn makan banyak sgt air tu sekaligus..

cik najihah said...

waa sedapnye air tebu tu..tergugat ni haha

Syuxer said...

wah air tebu..pembuka selera tuh..kalau satu jug dah sama makan nasi 2 pinggan dah tuh..eh ye ke?hahah ngarut je tuh hehe

cx's said...

wah. air tebu? heheh cx hari2 dpt minum free. huhu. cuz atok cx jual air tebu :) jeles tk? huhu puasa itu meletihkan?

Wanie said...

dapat air pun dah cukup kan..hehe..wanie suke je tebu tapi xdela hari2 kena ade..nasik berlauk je la yg wajib ade kat umah wanie ni..hehe

nurul nadia nasir said...

air tebuuu!uwaaa dah dua hari cari kat bazar..xde rezeki lagiiii ngeeee

RepublicAku said...

kita serupa....keh3...

cik pip said...

soya pun sedap gak~`

iefa ujang said...

peberet jugak ni...mmg mabeles la.lg2 time puasa...

Diary oF Mine said...

aiseh... sedap ba tu.. huu..... msti ada punya la.. hehe

TK said...

air tebu...! best!

Idah said...

air tebu....dulu jadi kesukaan k'idah tp skrg dah serik sbb krnnya k'idah jadi sakit seluruh badan dan dlm 2 minggu kaki asyik kebas saje tak boleh jalan...k'idah pun dah lupa ceritanya tp itulah skrg dah tak beli air tebu...takut lagi berulang pd k'idah.

NOOR FATIN said...

mesti ada tepung pelita! hee

abah xbagi minum air tebu. katanya tajam..wuu~ kadang2 tu bleh la..