Thursday, August 11, 2011

Entry Merapu Dan Pening

model sambilan Google
salam semua
selamat berpuasa untuk hari yang ke 11
sungguh cepat masa berlalu kan
kalau dulu masa kecik-kecik
masa terasa panjang sangat
tapi bila dah semakin tua
masa terasa begitu pantas berlalu..

semalam bui cuti sebab anak sakit gigi
seharian menjaga dia di rumah
manja,mengada-ngada semacam..huhu
tapi orang sakit memang macam tu lah
nama pun anak kesayangan..
jadi bersabar ajerlah jawabnya

dalam dok sibuk melayan karenahnya semalam
sempat jugak layan blog..hehe..
kalau sehari tak bukak blog
macam tak lengkap jer hidup ini kan
sekarang dah jadi rutin seharian

hari ini datang kerja dengan 
kepala yang sedikit pening
bila tak cukup rehat atau tidur
mula lah kepala sakit
bui bukan jenis yang suka makan ubat
nak telan pil besar semut pun susah
(perumpaan ajer yer)

tapi kerja tetap kerja
syukurlah kerja bui sekarang ni
tidaklah terlalu susah sangat
perhatikan budak2 khas tu
kemaskan kelas
buat kerja perkeranian sikit
buat apa2 yang patut
dah beres..

syukur jugak sebab setelah lama menanti
akhirnya bui dapat jugak bekerja dengan kerajaan
sebelum ni bui kerja kilang ajer (11 tahun)
gaji memanglah besar tapi tiada jaminan
kalau kerja dengan kerajaan
masa depan terjamin
ada pencen buat hari tua

yang penting..
tengah bulan ni ada BONUS
hehehe..boleh jugak buat beli baju anak2..

petang ni nanti bui nak pergi Celcom Center pulak
nak ceraikan Celcom,sebab dah guna Maxis
pakai Celcom ok jugak,takder masalah cuma bayaran nya RM68 sebulan
berbanding Maxis yang hanya RM50..
servis sama ajer,jadi baik bui pilih bayaran yang murah
jimat sikit duit..hehe


amboiii,merapu dah bui ni
tak tau nak buat entry apa hari ni
sebab kepala pening
jadi entry pun agak kepeningan...huhu

10 comments:

aisya said...

bena ya kak.. x berasa dah mok setengah bulan juak kita dah puasa.. kejap alu jak rasa masa tok berlalu eh..

Anum said...

ye la nama pun anak kesayangan Bui kan...
kalau sakit mesti nak manja2.. hehhe

sHi Ma said...

merapu tp mmg penting.. BONUS tu paling penting, hehehe...

shima guna celcom n maxis, tp prepaid... tamak si shima nie.. huhuhu...

kotak bulat said...

merapu ke? hehehe..
kb gne celcom. kat area sini..celcom lg ok kot.. :)

TK said...

tak de la merapu pun tu... hehe~

TK guna Digi ngan Celcom...
Pasal kat rumah Digi yang ok...
Balik hostel Celcom lagi ok...

Acik said...

dah ceraikan celcom? talak berapa tu? :)

Bui Junaidi said...

aisya-ya lah owh..bila kin berumur tok,mcm x cukup masa jak rasa

anum-hari biasa manja jugak,tp bila sakit berlebiha2 pulak manja nya..mcm tuan puteri..huhu

shima-sebelum ni bui guna 2,2..nk tengok mana yg lebih ok..2,2 ok tp Maxis murah lagi..sbb tu bui nk ceraikan Celcom

kb-betul tu,ada sesetengah area celcom mmg tak leh pakai

tk-kalau kat sini Digi mmg tak leh pakai langsung..lembappp sangat..

Niena Pengembara Ilahi said...

tahniah.. :)

kerja kerajaan wlau gajinya kecik tpi terjamin, InsyaAllah ada kenaikan tahunan setiap tahun :)
kan.. kan.. kan...

NOOR FATIN said...

bestnya dapat keje kerajaan :)

tahniah bui..

saya pakai mxis. rm138. hehe

[sutera kasih] said...

utk meghilangkan pening & menambah berkat bonus gaji raya ya, apakata ktk kongsi rezeki ya ngan kmk hihih