Monday, November 19, 2012

Cinta Beralih Arah

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

dulu (hampir 2 tahun) pakai produk ni tapi sekarang cinta dah beralih arah kepada yang lain pulak..sekali sekala tukar angin takder hal lah kan..hehe..



produk SAFI RANIA GOLD


sebelum ni produk ni lah yang bui tepek kat muka setiap hari..masa pakai memang takder masalah,kulit muka pun gebu jer tapi tapi itulah bila sifat buruk bui iaitu sifat mudah jemu datang..habislah,terus cinta beralih arah...tak setia betul bui ni kan..hiksss


dan sekarang bui pakai ini pulak (produk Safi jugak..)


produk SAFI PERFECT 10


sebab apa cinta bui dari Rania Gold beralih arah kepada Perfect 10..?why..?sebab tertarik dengan kenyataan ini

10 Tindakan Lengkap..

  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi dari sinar UV
  • Mencerahkan kulit
  • Melindungi dari radikal bebas
  • Meningkatkan keelastikan kulit
  • Menghidratkan kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Menghaluskan kulit
  • Melembutkan kulit


dan kenyataan ini,


Penyegar SAFI BALQIS Perfect 10 tanpa alkohol dan tidak melekit, mencerah sambil mengetatkan pori pada wajah.



tanpa alkohol tu yang penting sebab kulit muka bui ni jenis yang kering..kalau guna toner yang beralkohol kulit akan menjadi semakin kering..syukur jugaklah bila bui bertukar kepada Safi Balqis kulit muka pun terasa tulus dan mulus jer..rasa2nya Safi Balqis ni lebih serasi dengan kulit muka bui..kalau dulu guna Rania Gold.kulit muka memang ok tapi entah terasa macam melekit2 jer di muka


ehem..ehem..
korang mesti ingat hal lain ni kan..hehe..kalau cinta kepada hubby,alhamdulillah setelah 12 tahun berkahwin cinta bui pada hubby tetap hangat sehangat Hot FM..hihihi..


Take Care..♥..

33 comments:

Rai Ourkizuna said...

saya masih setia dengan artistry :D

best sangatt..

Anum said...

wow

hananhadila said...

soo sweeet .. hanan pun pengguna setia balgis , 6 tahunn daa :D

Cik Zaniff said...

waa..cm best je..dua2 saya xpnh guna..dgr cite safi rania mmg elok..betul ke..:)

Mrs Velentine said...

sya pakai nivea je

baby lydia said...

dya tetap setia pd SRG tau bui..yg balqis lm try lgik... -..-

iiima ❥ said...

kita guna safi balqis jgk produk ni mmg elok :)

cci said...

amboi tukar produk baru.. ehhe.. ^_^

Dikbi Kamaruddin said...

produk safi ni mmg bagus..

eintan nurfuzie said...

ramai yg pakai produk ni.. nusha pun sme.. cik en masih lagi pakai campur aduk...krim len, pencucui len.. ehheh
p/s : syarat kelayakan pasal PVR tu x pasti la.. pendek pun de..rabun pun dorg ambik.. muskil

CikNana said...

yeah..sama bah pula kta kak bui.aku pun pakai nie jugak.safi..hehehe

maszmadi said...

hehe, masz masih setia ngan yang Gold2 tu...

NoEn said...

wah...nk cuba juga la
sy pun guna safi rania..tp pencuci muka je

Aisyah Husaini said...

kite tak bole langsung pakai safi kak bui..muke terus merah dan jerawat berbintik2 timbul..ad pakai toner tu habis terus muke merah pedih2..pening kulit sensitif ni susah nak cri produk : )

Ema Blog said...

safi rania kulit secantik rozita che wan..safi balqis kulit secantik shila hamzah,,hehehe

syiela said...

2 tahun lama juga tu.. saya ni jenis yg tak setia kejap je pastu tukar

Ratu Hatiku said...

Dulu pernah cuba krim mata safi rania gold jerk.

لين Si Pipi Merah said...

semarakkan cinta dengan safi. :)

Fifi Nadhrah said...

fifi tak pernaj try safi.. tunggu la nanti bile da beralih arah.. baru sebulan lepas beralih arah dari st ives ke olay.. :)

Aju Mohit said...

kekekeke ayat last tak bleh blah heheh, eh boleh hilangkan pigmentasi ye bui, thats my big problem bui, nak try gak arr heheh

PinkUmmi said...

sy guna jugak Safi Balqis Perfect Q10

Nazayiena said...

Kmk sik serasi make SRG ya Bui....

izzah said...

Sypun peminat safi jgk..tp yg biasa tu je la...hehe..baru ni try produk baru AS beauty plk...:-)

Cik Tyra Lee said...

eh2, sama lah kite..
tyra pun pakai safi jugakk... :D

ieda said...

nak tukar apa salahnya .. janji sesuai ngan kulit kan ;)

Azhafizah Md Nor said...

wah wah..sehangat hot fm gitu.jangan cinta beralih arah ke tempat lain sudah..untunglah produk serasi dengan kulit muka kan..

Mieya Atiera said...

Still setia lagi dengan Safi ye. Mieya tak boleh stick pada sesejenis produk je.

kotak bulat said...

Kb pun bru tukr produk lain.. blog kak bui ni mkin cntik.. sape wat kn? Hihi

Kesuma Angsana said...

as long as sesuai jalan ajelah

Haryati Faizal said...

yati pun pengguna safi jugak!

yana aina said...

kita terbalik lah ... dulu yana pkai safi balqis .. pastu skrg bertukar kpd safi rania ... hehehh

Che Rosliza Che mat said...

cr pulak tak boleh pakai safi tue...melekit muka...

shidaR said...

pgguna safi tegar ^_^