Tuesday, February 28, 2012

Masya Allah..Wanita Jenis Apakah Ini


hanya perkataan 'Masya Allah' jer yang mampu bui ucapkan bila melihat kelakuan seorang wanita yang bagi bui amatlah tidak senonoh/kurang ajar dan tidak bersopan petang semalam

dijadikan cerita balik kerja semalam,bui ambil anak2 bui dekat nursery..lepas tu kami bertiga pergilah ke Singapore Chicken Rice (SCR) dekat area Matang (kalau orang Kuching,tau lah dekat area mana yer)

alasan ke SCR tidak lain dan tidak bukan sebab nak mengisi perut yang dah berkeroncong lagu tok ana..hehe

selang 10 minit kemudian hubby bui datang join kami bertiga..makanlah kami berempat sambil bercerita2,bergelak ketawa..cehhh,macamlah seronok sangat..hahaha

lepas makan,hubby bui bayar bil..sementara tunggu hubby bui dan anak2 pergilah ke luar restoran..

sekali apa yang bui nampak sangat menyakitkan hati nurani bui sebagai seorang wanita dan ibu juga seorang isteri

nak tahu apa yang bui nampak..

gambar pinjam Google

SEORANG WANITA YANG BERTUDUNG MEROKOK

kalau dia duduk seorang or bersama kawan2 mayb bui boleh terima,tapi ini duduk sekali dengan anak2 dia yang masih kecil..siap ada husband lagi duduk sekali

Masya Allah..apa nak jadi

masa bui pandang wanita tu kan,husband dia pandang bui dengan wajah yang serba salah..nampak macam malu pun ada jugak..

orang2 yang duduk di sekitar tu pun asyik2 pandang wanita tersebut,tapi wanita tersebut buat 'donno' jer..

Masya Allah..wanita  jenis apa macam tu..

secara jujurnya,ini kali pertama bui berdepan dengan situasi macam ni dan bui rasa terkejut sangat..


28 comments:

deqla manjew said...

deqla pun penah tgk wanita bertudung isap rokok...mcm x sgka jew...lg pulak dye cam nk tunjuk2 jew...bangga lak ngan apa yg dye wat tu.. kita as wanita lak yg naik malu.. ish

Kathy Tuah said...

kmk penah juak nemu ompuan bertudung merokok..x supan kah cdak owh, bila merokok depan public mcm ya..

Masz Sidek said...

kmk ada juak nemu org macam ya kak... rompuan bunting pun kmk ada nemu... geleng palak jak kmk nangga...

fieda said...

Ya Allah Bui...pakai tudung depan suami dan anak2 kecil tp merokok...apa nak jadi ni....betul2 gila la...agaknya suami jenis tak berani berkata ape2 atau dah kena nasi kangkang..oh tidakkk....

So Shy Lady said...

huhu buruknya...

akk dlu pnah juga tsrempak dgn sorg wanita yg dknali duduk tkangkang tpi longkang hisap rokok..... d bulan puasa. kecewa n rs malu sgt2

ajumohit said...

Ya Allah bui, geramnya dgr, depan anak2 plak tu, mmg dia tak bermoral, mcamanalah klu nk mendidik anak klu diri sendiri pon tak betul kan

AmirFX said...

Dasyat juak... Lakinya patut ngontrol bininya mun part kedak ya...

syiela said...

tak sangka ye.. bertudung litup pun merokok.. tak pernah jumpa lagi manusia spesis ni...

merokok depan anak2 yg paling geran... nape la usband dia boleh tengok je

Aishah Jahirah said...

xsesuai dgn imej la...bertudung n merokok...

Munnafendy said...

laa...malunya sy.... =(

[sutera kasih] said...

alu terkedu kmk huhu

IntaNBerliaN said...

Ya allah... saya yang baca entry ni pulak rasa malu.. sin hubby dia.. tak jg maruah hubby pulak..

Bui Junaidi said...

TU LA PASAL..KALAU TAK BERTUDUNG TAK KISAH SANGAT..MMG MEMALUKAN

Bui Junaidi said...

KALI DH BIASA YA XDA RASA MALU GIK..BANGGA NYA KALI,RASA TERER

Bui Junaidi said...

MGGU YA TEK KMK NEMU TOMBOI NGEMBAK BABY SAMBIL MEROKOK..ISKK,NANG X PATUT EH..

Bui Junaidi said...

TU LA PASAL FIEDA
SUAMI DIA DAH TAK TERTEGOR LAGI KOT
LAST2 DIA BIARKAN JER

TP YG BUI KESALKAN ANAK2 NYA TU..ADUHAIII

Bui Junaidi said...

MMG KECEWA DAN MALU SEBAB SEBANGSA DAN SEAGAMA DGN KITA..MEMBURUKKAN IMEJ KITA SEBAGAI BANGSA MELAYU DAN AGAMA ISLAM JER KAN

Bui Junaidi said...

YE LAH..ROSAK BETUL..KALAU DH MAK DIA MCM TU,MESTI ANAK2 TERIKUT JUGAK PERANGAI BURUK DIA KAN..

Bui Junaidi said...

NANG DASAT MIR..
ATAS MEJA SIAP ENGKAH KOTAK ROKOK NGAN LIGHTER GIK

Bui Junaidi said...

BUI PUN TAK SANGKA SYIELA
RASA NAK AMBIL GAMBAR JER SEMALAM TP TAK BERANI PULAK
NNT TAK PASAL2 BUI KENA PUKUL..HAHAHA

Bui Junaidi said...

MMG SGT2 TAK SESUAI
KALAU DIA TAK BERTUDUNG MUNGKIN KAK BUI BOLEH TERIMA,TP INI BERTUDUNG..ADOYAIII

ciksukaberangan said...

Hhhmm. moga Allah memberi hidayah buatnya :D

::NureeN:: said...

slalunya yg nureen nmpk pompuan isap rokok free hair tp kali ni ada jgk ya yg bertudung.. aduyaiii... apa nk jd ni..

Azhafizah[フィザ] said...

kalau fiza nampak pun mesti terkejut.makin kurangnya sifat malu seorang perempuan.jangan cemarkan nama perempuan yang bertudung..ish,ape nak jadi lah kan..

LadyBird said...

salam kak bui..

kak bui, lady pernah jumpe org perempuan isap rokok, tp x pakai tudunglah.. mmgm xsuke tgk..

akak, berkaitan dgn soalan akak di blog lady, sal hutang si mati.. ape yg lady baca, setelah berlaku kematian, pewaris perlu bertanya hadirin yg hadir melawat jenazah samada si mati mempunyai hutang atau tak.. andai ada, waris perlu melunaskannya.. begitu juga selepas ditanam, andai ade shbt2 si mati yg menuntun hutang si mati, waris perlu membayarnya bagi pihak si mati.. Allahua'lam.. kalau akak nk lebih detail.. akak boleh rujuk mane2 ustaz..

Yumida said...

berdoa jak di dlm hati...yg pompuan ya akan berubah..sedar n kesal atas sikapnya ya..

LadyBird said...

akak.. just nak komen template baru.. lady suke.. tenang, damai.. :D

wan nurul hezrina said...

nurulpun baru jer seminggu lepas jumpa.tapi dalam keta dia bawak sensorang.pakai tudung n merokok..yang kes bui nie mmg malu tahap gaban laki dia.tapi laki dia ptutnya nasihatkan.betulker hubby diatuh?takut abangker?

mcm mana lah masa preggy anak dia.dia merokok..huh..