Monday, February 13, 2012

Macam Orang Mengidam

tak tau kenapa tekak hari tu terasa nak makan kek pulak..macam orang mengidam..hihi..dan untuk puaskan nafsu anak tekak bui telah membeli kek cinonet ni

sebiji buah ceri telah hilang..*__*
sedia untuk di 'ngap'
zoom tapi kabur pulak..huhu
gaya abang makan buah ceri

sebab apa cinonet?sebab kek ni kecik jer saiznya..harga pulak Rm22 jer..


mula2 nak pergi beli kek di Secret Recipe tapi sebab jauh sikit,rasa malas pulak nak drive jauh2 jadi bui beli dekat kedai kek Taka area Matang jer,tak sampai 10 minit pun dari rumah..*__*


alhamdulillah..lepas rasa hati nak makan kek..tapi kek ini bukan bui sorang makan k,kongsi dengan hubby dan anak2 walaupun yang terover makan nya adalah bui..kekeke


kata nak elak makanan berkolestrol tapi terbabas jugak..hihihi..bukan apa takut 'ponek'..(bahasa Sarawak,kalau dekat Semenanjung maksudnya 'kempunan'..)


18 comments:

sHi Ma said...

salam kak bui...

wah pagi2 nak ada n3 makan nie, terkecur air liur dibuatnya.. :)

IntaNBerliaN said...

alamakkk dh terpandang kek pulak pagi2 hari.. dah la saya ni mmg jnis sk mkn kek.. ni yg tibe2 nk mengidam gak ni...hahahha

Masz Sidek said...

hehe... nyaman jak rupa kek ya kak...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Singgah nak tumpang makan kek :D

cheqna said...

cheqna memang tak berapa makan kek ni walaupun body gebu..hehehehe....tapi kek coklat sedap kan??hehehehe

Rai said...

meriahnyaa! tetiba teringin jugak.. hahaha..

ajumohit said...

Sedapnya bui!!! Sekali skala xpe kan, Aju pon malas nk jaga2 berat ni bui, janji sihat je dah hihi

Anum said...

sedapnya sis
:)

Munnafendy said...

kalau dah teringin sgt takpe...layankan je =)

sha my heart said...

cantik dan menyelerakan.
lama tak makan kek. teringin nak makan secret lagi. sedap tu =)

[sutera kasih] said...

nyaman bah ya kek taka hehe

azeelia azman said...

mengidam bagai, ad pape ke kak?? hehe.

sedap nyer kek. ank akak comel :)

Azhafizah[フィザ] said...

fiza pun mengidam kek.alhamdulillah dah dapat gak..hihi..lepas ni kene amalkan cara hidup sihat.^_^

diana said...

SAYA MENGANDUNG KALI NI TAK SUKA MAKAN BENDA2 MANIS SANGT..
KALAU BUAH2AN SUKA LA..

AmirFX said...

Ngidam? Tedah lok... Taka ada Secret Recipe local.. Dari dolok marek.. haha...

Cik Rose Cute said...

sedapnya kek tue...tak sabar nak tunggu my birthday...

wan nurul hezrina said...

sweetnya rasa=)mesti sangat sedapkan??

fieda said...

sedapnyer..