Wednesday, February 15, 2012

Anak2 Bui Masuk Suratkhabar Lah

macam pelik jer tajuk entry ni kan..masuk surat khabar?ader ker orang masuk surat khabar..macam bunyi masuk rumah jer..ah..biarlah yang penting korang faham..hehe

ni ha nak cerita Ahad lepas hubby bui dapat panggilan dari kampung halamannya nun jauh di Mukah..abang ipar bui call awal pagi..ingatkan ada berita kecemasan..almaklum,ibu dan bapa mertua bui tu dah tua dan selalu sakit..jadi jika ada apa2 call dari kampung memang kita seriau semacam..

sekali...abang ipar bui cakap anak2 bui masuk news Utusan Borneo

rasanya news ni jual dekat Sarawak/Brunei jer

cepat2 hubby bui pergi beli surat khabar Utusan Borneo 

memang betullah ada anak2 bui dalam surat khabar tu..tapi bukan anak2 bui jer sebenarnya..hik..hik..ada anak2 orang lain jugak...

sebenarnya Sabtu lepas tadika perpaduan tempat anak2 bui sekolah ada buat lawatan ke Muzium Sarawak..masa tu lah orang UB ambik gambar dia orang..sayangnya bui tak ikut sebab sekolah kami ada kelas gantian hari tu..kalau tak kot2 ader jugak tertempek muka bui dalam surat khabar..hahaha

surat khabar hari tu telah bui simpan dengan cermat buat kenangan bila anak2 dah besar..bolehlah tunjuk dekat cucu pulak nanti..

jom tengok gambar dia orang..

satu muka surat ni jer cerita dia orang..*__*
depan muzium
ada 3 gambar abang..(baju kuning bercermin mata)
zoom sikit
dah besar jugak anak bui ni..hik..hik
lepak jap
zoom athirah..eh,hubby bui pun ader..hihi

tu ajerlah story nya yer..*__*

entry ni sepatutnya bui nak publish pagi tadi,tapi line internet dekat sekolah buat hal pulak..terpaksa tunggu balik rumah baru boleh publish..

17 comments:

Cik Kay Jue said...

wah.. mesti kak bui bangga.. :P

Masz Sidek said...

mun ktk ngekot... mesti muka ktk keluar juak... hehehe... :)

IntaNBerliaN said...

glamer kejap ank2 bui.. :-)

Cik Rose Cute said...

hehehe...glamour kejap....

Daddylicious said...

hehe ingat senang ke nak masuk paper...

Azhafizah[フィザ] said...

wahh..glamour masuk paper mereka ^^

ajumohit said...

Buat kenangan ni bui, nnti simpan elok2, tunjuk Kat anak2 bila diorg dh besar ;)

fieda said...

wow..glamer ank2 bui...simpan dlm blog ni wat kenangan nanti mereka dh besar..

kasihredha said...

masuk surat khabar ye? comey je

::NureeN:: said...

glomour anak2 kak bui.. nureen x pernah g srwk :)

miloais milo said...

scan lah beb...
bleh jadik soft copy....

miloais milo said...

scan lah beb
bleh jadik soft copy
simpan dalam photobucket ke

Qaseh Suhaida said...

wahhh...glamour lahhh anak bui2 nanti....kalah blogbui

LIA AZMAN said...

wahhh kecik2 dah masuk paper. haha.

Azreen Shafila Abdullah said...

kecik2 msk paper..glamour gitu :)

Izan Ishak said...

syoknya bui... jelas betul gmbar abg kat UB tu. lagi2 sbb dia pakai baju warna kuning.

apalagi... laminate terus n letak dlm frame. jadi kenangan sampai besar gitu kan.

shida'R said...

hehhee...meriah sis bui hehee...