Wednesday, January 30, 2013

Peplum Dan Medical Check Up

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


hari ni takder wordless wednesday yer..tetiba dapat hidayah nak bercerita tentang apa jadi dengan dahku minggu lepas..jom baca


...the story begins..cehhh..hahaha


gini,hari khamis lepas (24.1.2013) kan hari cuti umum seluruh Malaysia..so,semua pekerja gomen tidaklah bekerja pada hari tu termasuklah dahku..so,sebab cuti kita orang pergilah ke sebuah pasaraya yang agak femes kat Kuching ni..nak cari PEPLUM kononnya..sekarang kan trend peplum so bui dan adik bui Sheila pun taknak ketinggalan jugak memilikinya barang sehelai dua..


peplum kat dalam gambar ni pinjam dari internet..hehe


kat situ jumpalah jugak peplum yang cantik2..adik bui rembat 2,tapi bui beli satu jer..berjimat cermat katakan..kan berjimat cermat adalah azam bui tahun ni..hahaha


tapikan..masa dekat situ kepala bui ni tiba2 terasa pening dan badan rasa tak jejak ke bumi jer..macam dalam kapal yang sedang belayar di lautan kalau nak diibaratkan..wahhh..terus bui minta minyak cap kapak dengan mak bui (mak bui pun ikut jugak ms tu) urut2 sekejap,legalah sikit rasanya..lepas tu kita jalan2 lagi..dalam jalan2 tu kepala bui memang terus berdenyut2 tapi mengenangkan adik dan mak yang tengah seronok nak bershopping,bui ikutkan jer..


air samboi..sedap ni kalau diminum masa sejuk..


sampai bui beli samboi (tau tak samboi merah tu) kot2 boleh menghilangkan rasa pening dan mual tu..macam orang peknen kan..oh tidak..mustahil lah sebab bui memang merancang bab kehamilan ni..hehehe


malam tu pulak masa tidur jantung pulak berdegup dengan kencang..sekejap2 ok,sekejap2 lagi berdegup kuat balik..memang x sedap hati sungguh perasaan bui malam tu..macam ada sesuatu yang buruk berlaku..beberapa kali jugak bui bawak mengucap,baca doa tapi tetap jugak macam tu


last2 korang tau apa yang bui buat?bui pergi google kat internet..bui taip keyword jantung berdegup kuat dan pening..korang tahu apa keputusan yang bui dapat?????




terkejut beruk bui..terus takut dan resah..huhu.. dan pagi jumaat tu bui terus pergi klinik buat medical check up tapi keputusannya akan diketahui petang ini nanti..nurse dah kol bui tadi dan suruh bui ambil result medical check up tu dalam pukul 5 nanti..berdebar2 dahku sebab masa bui g klinik hari jumaat tu doktor cakap bui berkemungkinan dapat penyakit darah tinggi sebab blood pressure memang agak tinggi masa tu..oh,tidak...


nanti bui kongsi dengan korang resultnya yer..
doakan yang baik2 taw..huhu


Take Care..♥..

22 comments:

Haryati Faizal said...

semoga semuanya ok la bui....

Mrs Velentine said...

semoga semuanya baik2 saja kak

NIA SI DRUMSTICK said...

semoga xda pa2 la..hoho..btw..kmk pun dr kch kak bui.. =)

Anum said...

comel peplum nie

Amanda Suria said...

masyaallah..semoga bui ok dan xde penyakit mcm tu...

diana said...

semoga baik2 saja ye..
jaga kesihatan tu,..

:: Mrs.Eady :: said...

amboiiii asam boi!!!

cik ara said...

jaga diri ye kak bui .. jgn stress tau , tu stress sbb beli peplum satu ja :)

Ema Blog said...

In Shaa Allah tak ada apa-apa..

Munnafendy said...

uiyooo hopefully xde pape yg serius la..

Kesuma Angsana said...

mohga semuanye ok ye bui

Nieyxzha Hassan said...

Bahaya tu kak bui..banyak pikir ke

maszmadi said...

moga kak bui xder pape yerk.....

Mia Kassim said...

Moga keputusannya ok saja....take care

Aju Mohit said...

bui jaga kesihatan ye, nanti tayang peplum tu tau

Tihara said...

sedapnye air asam boi kan :)

Nasuha said...

cntik baju kt ats..

ALS said...

Teringin nak pakai peplum.. Huhu..

Fieda Rafli said...

peplum mmg ctk la..

Misz Mieza said...

Harap2 semua ok..

NoEn said...

moga akak baik2 aje
terasa nk ber'peplum' juge la...kiki

Che Rosliza Che Mat said...

In Shaa Allah tak ada apa-apa..